Dostałam. dość dużą dynię od wujka i szkoda byłoby jej nie wykorzystać. Warto zrobić taki zapas. Później mamy już, gotowy dodatek do różnych dań. Można dodawać do ciast, pieczywa, placków, zupy. Pełna dowolność. Na razie, nie mam na blogu takich przepisów, ale mam już puree, więc zaglądajcie, bo w głowie mam dużo pomysłów :) Składniki: 1 duża dynia, lub kilka mniejszych
Agusiowe smakołykizmięknie. Po tym czasie dodajemy do potrawy koncentrat pomidorowy oraz przyprawy- do smaku *** *** Całość mieszamy i gotujemy jeszcze przez około 5 minut *** *** Potrawę najczęściej podaje się z dodatkiem świeżego pieczywa ale świetnie smakuje także podana z ziemniaczkami, kaszą lub kluskami *** *** SMACZNEGO *** POLECAM TAKŻE: DANIA JEDNOGARNKOWE – POMYSŁY NA SZYBKIE I PYSZNE OBIADY KLIKNIJ TUTAJ POMYSŁY NA NIEDZIELNY
Blog z ApetytemDziś przychodzę do Was z pysznym, świeżutkim przepisem na domowe bułeczki nadziewane farszem z suszonych grzybów, które z powodzeniem możecie zabrać ze sobą na grzybobranie do
Słodkie okruszkiDomowe pieczywo to coś naprawdę wspaniałego! Świeże bułeczki z samego rana, pachnące i puchate, pełne dobroci i miłości. Takie poranki lubię najbardziej. Do zrobienia tych bułeczek zainspirowała mnie moja znajoma, która podobne cuda tworzy za pomocą Thermomixa. Niestety nie posiadam takiego cudotwórczego urządzenia, nie uniemożliwia mi to jednak upieczenia drożdżowych bułek orkiszowych. Może wymagają nieco więcej wysiłku, ale dla bliskich
W kuchni Karmel-itkitwarożkiem i owocami 84 Gofry dyniowe z jajkiem 86 Gofry z burakiem i serem feta 88 Z pieczywem Szakszuka z cukinią 91 Sałatka z jajek, rzodkiewek i szpinaku 93 Chrupiąca bułeczka z awokado i jajkiem w koszulce
Zdrowie na języku :Pskorupki. Nie należy studzić jajek za długo, gdyż zbyt zimne nie są już tak pyszne jak ciepłe Ugotowane jajka można zjeść na wiele sposobów. Można zastosować jako dodatek do pieczywa, element świeżej sałatki, zjeść całe z odrobiną soli bądź majonezu. Jajka są zdrowe i polecam każdemu jako dodatek do posiłku albo samodzielny posiłek. A jaki jest jest wasz ulubiony
To Musisz WiedziećSałatka porowa z ananasem i żółtym serem to ciekawe i niebanalne w smaku połączenie. Podana z pieczywem jest bardzo sycąca – w sam raz na pożywny lunch. Fajnie prezentuje się również na imprezowym stole. Polecam Składniki: 1 puszka czerwonej fasolki kidney 1 puszka ananasa w kawałkach 1 por 15 dag żółtego sera (ja używam wegańskiego typu gouda lub cheddar
Lamarida.plUwielbiam domowe pieczywo! Nic nie smakuje i nie pachnie lepiej, niż domowy chleb czy bułki. Moja dzisiejsza propozycja to dietetyczne bagietki pełnoziarniste. Bagietki z mojego przepisu
Vegan TasteKilka dni temu zaprezentowałem przepis na dietetyczne, pełnoziarniste bagietki. Dzisiaj mała propozycja jak je wykorzystać – zapiekanka na bagietce! Zapiekanki na pieczywie kojarzą mi się
Vegan TasteBajgle to wyjątkowe, żydowskie bułeczki pochodzące z XVII wieku. Ciągnąca, rumiana skórka i miękki środek – to cecha charakterystyczna tego pieczywa. Pochodzenie bajgli nie jest
Vegan TasteFocaccia to chyba najlepsze pieczywo na świecie! Prosty przepis, który zawsze się udaje – puszyste, aromatyczne ciasto i ulubione dodatki – dziś suszone pomidory. Najlepiej
Vegan TasteMistrzyni kanapek, na równi z hummusem, pastą z groszku i pastą z pieczonej papryki, najlepsza ze świeżym, chrupiącym, jeszcze ciepłym pieczywem – czosnkowa pasta
Vegan TasteSałatę przekładamy do miski. Na wierzch wykładamy smażone kurki z suszonymi pomidorami. Przed podaniem skrapiamy sosem. Sałatkę z kurkami, suszonymi pomidorami i sosem musztardowo-konopnym podajemy z ulubionym pieczywem na różne okazje, kolację czy jako przekąskę. Jednym ze składników sosu do tej pysznej sałatki z kurkami i suszonymi pomidorami jest olej konopny RAW HempKing.eu . Olej zawiera liczne aktywne składniki
My Chcemy JeśćOstatni tydzień okazał się dla mnie na tyle intensywny, że nie dałam rady upiec żadnego pieczywa. Z przyjemnością zatem dołączyłam wczoraj do akcji Wypiekanie na śniadanie i upiekłam na śniadanie formowane, puszyste bułki ziemniaczane według przepisu Onijki z Instagrama. Piekłam podobne już kiedyś ( klik ), ale nie miały tak ładnego kształtu. Zmieniłam go nieco w porównaniu z propozycją autorki przepisu. Składniki
Weekendy w domu i ogrodziepapieru. Sakiewki przekładamy na blachę do pieczenia, wstawiamy do piekarnika i pieczemy około 25 minut. Po tym czasie łososia od razu podajemy. Pysznie smakuje podany ze świeżym pieczywem, który można zamaczać w sokach z pieczenia. Powrót na górę
Smaczna Strona