pieczywo - 17769 przepisów (strona:399/1185)

Terrina z łososia 150

najmniej 3 godziny. Terrinę wyciągnąć z formy trzymając za folię, przełożyć na paterę, po czym wyciągnąć spod terriny folię. Pokroić na małe kwadraty lub prostokąty. Podawać udekorowane kiełkami z pieczywem. Czy wiecie dlaczego łosoś MOWI jest taki dobry i zdrowy? Bo jest hodowany na arktycznych wodach Norwegii i karmiony specjalną karmą MOWI o wysokiej zawartości składników pochodzenia morskiego. #lososmowi

Passions hobbies life
Tosty zapiekane z jajkami i salsą pomidorową 150

solą oraz pieprzem. Na patelni rozpuścić masło wraz z oliwą. Następnie przesmażyć z obu stron kromki chleba tostowego (wraz z wykrojonymi środkami). Gdy chleb się zarumieni to w środek pieczywa wbić po jednym jajku, a po brzegach ułożyć salsę pomidorową-bazyliową. Jajka posolić. Patelnię wstawić do rozgrzanego piekarnika (180ºC) i piec, aż do ścięcia się białek (około 8-10 minut

Ugotować
Kaczka pieczona w ziołach 154

niezmiennie zadowolona.  Piekarnik parowy Electrolux SteamCrisp mam go od niedawna, ale z każdym dniem coraz bardziej doceniam jego zalety. Najbardziej obawiałam się czy spełni swoją rolę podczas wypieku pieczywa i serników, ten egzamin piekarnik zdał na najwyższą ocenę. Chleby, zarówno na drożdżach, jak i na zakwasie upiekły się idealnie, a dzięki funkcji pary ich skórka była równomiernie wypieczona

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Masło orzechowe z daktylami, pistacjami i orzechami pekan. 139

łyżek masła orzechowego 10 dag daktyli garść orzechów pekan garść pistacji Przygotowanie: Masło rozpuścić, dodać rozdrobnione daktyle oraz orzechy Całość dokładnie wymieszać, przełożyć do naczynia Używać do smarowania pieczywa. Kto nie jada mięsa, a lubi coś zdrowego do chleba, masło orzechowe będzie dobrym wyborem

Proste Potrawy
KUCHENNA APTEKA #34 - KIEŁKI 116

naturalna alternatywa dla suplementów diety 1/2 szklanki kiełków lucerny zawiera tyle witaminy C co 6 szklanek soku pomarańczowego 3 łyżki stołowe kiełków pszenicy mają więcej błonnika niż kromka ciemnego pieczywa pszennego w czasie przechowywania kiełki nie tracą zbyt szybko wartości odżywczych są niskokaloryczne Najpopularniejsze rodzaje kiełków: kiełki lucerny - są lekko cierpkie z orzechowym posmakiem. Bogate w białko, nienasycone kwasy tłuszczowe

Kuchnia MagdaLeny
KUCHENNA APTEKA #34 - KIEŁKI 116

naturalna alternatywa dla suplementów diety 1/2 szklanki kiełków lucerny zawiera tyle witaminy C co 6 szklanek soku pomarańczowego 3 łyżki stołowe kiełków pszenicy mają więcej błonnika niż kromka ciemnego pieczywa pszennego w czasie przechowywania kiełki nie tracą zbyt szybko wartości odżywczych są niskokaloryczne Najpopularniejsze rodzaje kiełków: kiełki lucerny - są lekko cierpkie z orzechowym posmakiem. Bogate w białko, nienasycone kwasy tłuszczowe

Kuchnia MagdaLeny
Czas na domowy kebab! 140

domu. Polecamy przepisy na super proste pity , bez żadnych wyszukanych składników, tylko mąka, drożdże i woda. Chlebki wychodzą rumiane, pulchne i pachnące. Spośród rzeczy robionych w domu, własne pieczywo jest produktem najpiękniejszym. Bo nic tak nie pachnie jak świeżo upieczony chleb. Serdecznie pozdrawiamy i życzymy miłego weekendu. Zapraszamy na naszego bloga i jeśli podobają Ci się nasze przepisy zapraszamy, żebyś

Niedzielny kucharz
Curry ze szparagami 153

szparagami Koniecznie wypróbujcie ten pyszny przepis, póki trwa sezon na szparagi. Curry ze szparagami jest wegańskie, bezglutenowe, bez laktozy, bez jajek. Najlepiej smakuje z ryżem, kaszą lub z pieczywem. PRZEPIS NA CURRY ZE SZPARAGAMI Składniki na curry ze szparagami: 2 pęczki szparagów białych 2 cebule 1 łyżeczka oleju kokosowego 3 ziemniaki 3 marchewki 4 łodygi selera naciowego 1 puszka mleka

Dorota Smakuje
Ciasto czekoladowe z burakami bez jajek 239

świeżość, wartości odżywcze i co ważne produkty nie wchłaniają innych aromatów. Pakowanie próżniowe jest idealne do każdego rodzaju żywności.  Możemy pakować mięso, warzywa, owoce, sosy, zupy, sery, ciasta, pieczywo a także produkty suche takie jak kasze, płatki czy bakalie. Dzięki próżniowemu pakowaniu zaoszczędzimy też sporo miejsca w lodówce czy zamrażarce. Zgrzewarka  FoodSaver FFS005x ma świetny design, dzięki czemu

Ala piecze i gotuje
Młoda kapusta z pomidorami i kurczakiem 188

wiosenny lub letni obiad. Danie jest niezwykle aromatyczne, a połączenie kapusty, pomidorów i koperku w sosie śmietanowym bardzo udane i z pewnością podbije wasze kubki smakowe. Danie podajemy z pieczywem lub młodymi ziemniakami. [embed]https://youtu.be/zlxHJbbH_p4[/embed] Składniki na młodą kapustę z pomidorami i kurczakiem: główka młodej kapusty spora pierś z kurczaka 3 pomidory malinowe cebula 200 ml śmietany

e-PrzepisyKulinarne
Gofry cukiniowe z serkiem śmietankowym i wędzonym łososiem 153

czerwonej cebulki. I okazało się, że połączenie tych smaków okazało się bardzo trafione. Składniki: 1 mała cukinia 1 jajko mąka pszenna sól, pieprz do smaku serek śmietankowy do smarowania pieczywa 100g wędzonego łososia 1 mała czerwona cebulka Przygotowanie: Cukinię myjemy, osuszamy i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Dociskając ją w misce odsączamy z nadmiaru soku. Dodajemy jajko, mąkę oraz

Życie ze smakiem
Pieczarki faszerowane haggisem 145

prze 1-2 minuty. Pieczarki faszerowane haggisem oprószyć startym parmezanem i wstawić do nagrzanego piekarnika na 10-15 minut. Pieczarki faszerowane haggisem podawać natychmiast z ulubioną sałatą i chrupiącym pieczywem.  Smacznego

Codzienne Gotowanie
Pasta jajeczna z komosą ryżową 119

pewno każdy nie raz przygotowywał lub jadł pastę jajeczną. Klasyk wśród dodatków do pieczywa.  Ja jak zwykle postanowiłam pobawić się klasyką i przygotować nieco inną wersję pasty jajecznej.  To co odróżnia ją od klasycznej pasty jest dodatek komosy ryżowej. Sprawia to oczywiście, że pasta jest bardziej pożywna, właściwie więc może stanowić posiłek sama w sobie. Duża ilość świeżych

HealthyCreations
Sałatka z jajkami i świeżymi ogórkami 168

jajkami, świeżym ogórkiem oraz posiekaną zieleniną (bazylią, koperkiem i pietruszką) to pomysł na niskokaloryczne drugie śniadanie. Poniższa sałatka jest szybka do przygotowania, chrupiąca i świetnie smakuje podana ze świeżym pieczywem. Majonez dodałam tylko do smaku, więc jeżeli dbacie o figurę - to go pomińcie.  Składniki na porcje dla 2 osób: 3 średniej wielkości ogórki gruntowe 4 jajka ugotowane na twardo

Ugotować
Steki z zębacza w panko 133

zębacza przygotowałam z sałatką w panko, ryba jest jędrna, mięsista, idealna na obiad czy wczesną kolację, polecam. Panko jest to panierka pochodząca z Japonii. Charakteryzuje się tym, że kawałki pieczywa użyte do jej wyrobu są znacznie większe niż te używane u nas. Dzięki panierce panko, obtoczone w niej mięso staje się znacznie bardziej chrupiące. Zębacz panierowany w panko. CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie

Proponowane wyszukiwania