mieszamy z majonezem i kawałkami orzechów włoskich, które najlepiej pokroić na mniejsze kawałki. Doprawiamy do smaku. Wkładamy do lodówki, aby smaki "przegryzły się". Najlepiej smakuje ze świeżym pieczywem pszennym
Moja smaczna kuchniaposiekaną cebulą, bazylią i przeciśniętym przez praskę ząbkiem czosnku. Tak przygotowanym sosem zalać mięso i zapiekać jeszcze 20-30 minut. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 3. Podawać z ryżem lub pieczywem
Danka Pichcimojej rodzinie, jest łatwe do przyrządzenia i składa się z ogólnodostępnych składników. Domownicy lubią leczo na pikantnie, więc dodaję jeszcze szczyptę ostrej papryczki lub kawałek chilli. Podaję je z pieczywem na kolację lub jako danie obiadowe. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 1 mała cukinia 2-3 średnie cebule 2 czerwone papryki 3 pomidory 40 dag kiełbasy lub resztki wędlin, które mamy
Danka Pichcikulinarnych. Moi domownicy lubią gulasze, dlatego przygotowuję je dosyć często. Jest to danie, które można podawać na różne sposoby: z makaronem, z kaszą, z ziemniakami lub po prostu z pieczywem. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 800g łopatki wieprzowej 2 cebule 3 marchewki kawałek selera 2 pietruszki 1/2 papryki czerwonej 2 łyżki koncentratu pomidorowego kilka ziarenek ziela angielskiego 2 liście laurowe
Danka Pichciprzepis mojej teściowej. Mąż uwielbia taką potrawę i od czasu do czasu muszę mu taką fasolkę przygotować. Można ją podawać na obiad, jak i na kolacje z dodatkiem pieczywa. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 400g fasoli jaś 300g dowolnej kiełbasy 1 duża cebula 1 ząbek czosnku 4 ziarenka ziela angielskiego 2 liście laurowe 4 łyżki przecieru pomidorowego 1 łyżeczka majeranku sól
Danka Pichcipasta też taka będzie. Gdy dałam mojej córce awokado do spróbowania stwierdziła, że nie powala, natomiast pasta bardzo jej smakowała. Dlatego polecam spróbować! Najlepiej smakuje ze świeżym pieczywem lub bułeczkami. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 2 jajka 1/2 awokado (ewentualnie całe) 1/2 pęczka zielonej pietruszki 2 łyżki majonezu 1 łyżka musztardy ostrej sól, pieprz do smaku (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie
Danka PichciPasta jajeczna to doskonała alternatywa dla wędlin czy innych dodatków, z których robimy kanapki. Jest to świetny sposób na przygotowanie czegoś pysznego do pieczywa. Za każdym razem możemy tworzyć swoje niepowtarzalne smaki, którymi zaskoczymy naszych domowników. Polecam przygotowanie pasty jajecznej każdemu, a na pewno będziecie ją robić częściej! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 3 jajka 5 połówek suszonych pomidorów w oliwie
Danka PichciGulasz nie wymaga dużo pracy, ale jego przygotowanie wymaga trochę czasu. Jest to danie jednogarnkowe i można je podawać z ziemniakami, pieczywem lub ulubioną kaszą. Jest wiele przepisów na przygotowanie tej potrawy. Ja dzisiaj zrobiłam go z dodatkiem kiszonej kapusty. Takie danie zaspokoi apetyt każdego mężczyzny i nie tylko, polecam! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 500 g łopatki 300 g kiszonej
Danka Pichcichwilę poddusić, około 5 minut. Całość zalać śmietanką i dusić około 10 minut, aż sos zgęstnieje. Całość doprawić solą, pieprzem, papryką i włożyć z powrotem śliwki. 6. Podawać z pieczywem, kaszą lub ryżem. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push
Danka Pichci