Upiekłam pyszne bułeczki. Domowe pieczywo zawsze wprawia mnie w dobry humor. Lubię patrzeć jak ciasto rośnie, lubię czuć zapach pieczonego chleba czy bułek a do tego podając je później rodzinie wiem co jemy. A te domowe bułeczki pachnące ziołami, puszyste i z chrupiącą skórką to naprawdę coś pysznego ! Wypiekanie na śniadanie
Wymiar Zdrowiamała cebula Sposób wykonania: Brokuły gotuj do miękkości, cebulę posiekaj w kostkę. Wymieszaj wszystkie składniki do uzyskania prawie gładkiej pasty. Podawaj ją na kromkach pełnoziarnistego pieczywa, kładąc na wierz pokrojoną w kostkę czerwoną paprykę
Wymiar Zdrowianyora. Ten przepis dostosowałam do siebie oraz możliwości produktowych dostępnych w każdym sklepie. Użyłam pomidorów koktajlowych, słodką paprykę zamiast nyora, samych migdałów bez dodatku orzechów laskowych i nie dodałam pieczywa. Przepis jest moją interpretacją klasycznego hiszpańskiego sosu Romesco. Do zrobienia sosu potrzebujecie malaksera lub blendera, który zmieli orzechy oraz piekarnika. Zacznijcie od upieczenia pomidorków, czosnku i papryki. Pomidorki przekrójcie
Słodkie Gotowaniewlać do szklanki. 8. Do oliwy dodać zioła włoskie, sól i pieprz. 9. Dolać nieco oliwy z chili. Sos dokładnie wymieszać. 10. Dressingiem polać sałatkę. 11. Podawać ze świeżym pieczywem. Smacznego
W mojej kuchnisuszoną bazylię, papryki w proszku i gotować około 15-20 minut. Po tym czasie dodać ciecierzycę, posiekaną natkę z pietruszki, doprawić solą, pieprzem i zagotować. 3. Potrawkę podawać z pieczywem i świeżą natką z pietruszki
Szalona Kuchnia Ewelinykoziego sera i mogą kręcić nosem – musicie ich przekonać, że warto spróbować, nie pożałują Aby sałatka była bardziej sycąca możecie dodać do niej grzanki lub podawać ze świeżym pieczywem. Zapraszam Was także do przepisów na inne sałatki na bazie rukoli: Sałatka z quinoa, batatami i granatem Sałatka z rukolą i szynką parmeńską Sałatka z piersią indyka, fetą i pomidorkami
Kuchnia Bazyliibazylia, oregano, zioła prowansalskie (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: dużą blachę wykładamy papierem do pieczenia, ( ja wyłożyłam folią aluminiową i to był błąd ) na dnie blaszki układamy chleb tostowy, po pieczywie rozsmarowujemy ketchup, posypujemy bazylią, oregano i ziołami prowansalskimi, następnie sypiemy ser żółty, wykładamy dodatki, układamy pokrojoną w kostkę mozzarelle, całość wstawiamy do piekarnika na ok 20 min do zapieczenia, (adsbygoogle
Blog kulinarny S9.PLwsypać osączoną cieciorkę i zmielone orzechy Doprawić do smaku solą, pieprzem, papryką - zmielić Moja masa była dość sucha dlatego dodałam ciut wody i olej Uzyskałam dobrą konsystencję do smarowania pieczywa
Proste Potrawyziele angielskie. Garnek przykryć i gotować na małym ogniu aż wszystkie składniki zmiękną. Doprawić do smaku solą, pieprzem, słodką i wędzoną papryką, majerankiem, cząbrem i opcjonalnie - chili. Podawać z pieczywem
My simple kitchenobficie, na termoobiegu 160C piec z 10-15 minut - udka kurczaka pieczone w piekarniku są idealnym daniem na obiad na ciepło lub na kolację, również smakują na zimno do pieczywa..........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubięwybierzesz. Pomidorki koktajlowe pokrój na 4 części. Awokado bez skórki pokrój na małe kawałki. Szczypiorek i koperek poszatkuj. Wszystko zamieszaj razem, polej oliwą i posyp ulubionymi przyprawami. Jedz z pieczywem, bądź ugotowanym jajkiem. Możesz dodać również dowolne ulubione warzywa. Smacznego! Sałatka z awokado – obniża cholesterol! Hit śniadaniowy! Twarożek ze szczypiorkiem 6 niesamowitych zastosowań pieprzu! Poznaj je wszystkie! Blok
To Musisz Wiedziećszczypty granulowanego czosnku 2 szczypty soli 1 łyżka oleju 2 plasterki wędliny/szynki 3 łyzeczki tartego parmezanu 100g śmietany 18% 4 łyżki mleka 2 jajka 3-4 kromki razowego pieczywa posiekany szczypiorek do posypania sól i pieprz 1 łyżeczka masła Sposób przyrządzenia: 1. Słoiczki lub kokilki posmaruj wewnątrz masłem. 2. Szpinak delikatnie przesmaż na oleju z solą i granulowanym czosnkiem
Kuchnia w Słońcu Skąpanamamy super smaczną propozycję na obiad. Takie kotlety robi się szybko i podajemy je z ulubionymi dodatkami na ciepło. Jest to danie obiadowe lub na ciepłą kolację podane z pieczywem. Siekane kotlety drobiowe
Ewa w kuchni