domowy najlepszy smalec-smarowidło...
domowy najlepszy smalec-smarowidło...
Składniki: słonina świeża bez skóry 50 dag, podgardle świeże bez skóry 70 dag, majeranek 2 łyżki, czosnek granulowany 1 łyżeczka Świeże podgardle pokroić na paski i zmielić w maszynce na średnich oczkach, zmielić również słoninę pokrojoną. Włożyć do gorącego garnka i wytapiać na średnim ogniu na rumiane skwarki co jakiś cza mieszając. Pod koniec wytapiania wsypać majeranek, czosnek granulowany, wymieszać. Wytopiony smalec razem ze skwarkami przelać do kamionkowego naczynia, po wystudzeniu nakryć talerzykiem... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu W Mojej Kuchni Lubię
Autor
Danuta Magda Slugocka
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
pieczywo
Inne przepisy z W Mojej Kuchni Lubię
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję