piersią kurczaka i miską sałat z pomidorkami, oliwkami i parmezanem – powstał solidny, domowy i syty posiłek dla kilku osób. Warzywa tworzą sos, który doprawiony wspaniale komponuje się z pieczywem. Polecam przepis! SKŁADNIKI: 2 czerwone papryki 2 żółte papryki 2 zielone papryki 3 cebule 2 cukinie 4 ząbki czosnku opcja: 100 g filetów anchois z puszki posiekanych 100 g czarnych
Zasmakuj KuchniTo chyba najszybszy i najprostszy przepis na chleb, który zawsze się udaje i chleb wychodzi pyszny, z bardzo chrupiącą skórą i mega delikatnym środkiem. Bardzo lubię
Smaki ArmineTe bułeczki są przepyszne! Delikatne i puszyste w środku i bardzo chrupiące na zewnątrz. Skórka pozostaje chrupiąca nawet na drugi dzień po wypieku. Są idealne na
Smaki Armineudka z kurczaka, żeby sprawdzić czy już się upiekły. Kiedy wypłynie z nich przeźroczysty sok są gotowe. Posyp całość tartym parmezanem. Zapiekankę możesz zjeść solo, albo z dodatkiem dobrego pieczywa lub z makaronem. Smacznego! Zapiekanka idealnie nadaje się do mrożenia. W zamrażalniku można ją przechowywać do trzech miesięcy. Artykuł Środa: Zapiekanka z kalafiora z kurczakiem pochodzi z serwisu Niedzielny kucharz
Niedzielny kucharzwody ciecierzycę, oliwę, sok z cytryny i czosnek. Miksujemy do uzyskania gładkiej masy. Dodajemy uprażony sezam, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Dokładnie mieszamy łyżką. 3. Podajemy z pieczywem
Szefowa kuchnipomidorach zrobić wgłębienia, wbić do nich jajka, posypać solą, przykryć pokrywką na ok. 1-2 minuty lub do momentu aż białka będą ścięte. Posypać listkami bazylii. Podawać z pieczywem. Artykuł Szakszuka ze szparagami pochodzi z serwisu Pasja Smaku
Pasja Smakupowstała kremowa pasta. Jeśli pasta jest zbyt gęsta, należy dodawać stopniowo po kilka łyżek wody lub oliwy, w której były moczone pomidory. Pastę przechowywać w lodówce. Podawać z pieczywem, warzywami lub serami. Proporcje składników najlepiej dostosować do swoich upodobań. U mnie pasta jest lekko pikantna i z wyraźnie wyczuwalnym smakiem suszonych pomidorów. Zobacz również: chałwa ze słonecznika z daktylami
Kuchcik gotujesolą, pieprzem, słodką oraz ostrą papryką. Na sam koniec strogonow zagęścić (w wodzie dokładnie rozpuścić mąkę ziemniaczaną oraz pszenną). Danie jeszcze chwilę gotować. Podawać na gorąco, np. ze świeżym pieczywem. Etapy przygotowywania warzywnego strogonowa
Ugotowaćminut na mniejszym ogniu. Pod koniec dodać koncentrat pomidorowy i zupę posmakować oraz doprawić solą, pieprzem, słodką i ostrą papryką. Zupę przed podaniem posypać natką pietruszki. Podawać ze świeżym pieczywem. Etapy przygotowywania zupy z boczniaków
UgotowaćPyszna pieczona szynka dla wszystkich miłośników chudego mięsa.Szynka pozostawiona w marynacie na dobę z mieszanką różnych ziół po upieczeniu smakuje wyśmienicie. Jako dodatek proponuję tarty chrzan i świeże pieczywo. Składniki 1 kg szynki 1 łyżka soli kilka gałązek świeżego tymianku łyżka rozmarynu świeżego lub suszonego łyżka suszonego oregano łyżka majeranku kilka ziaren kolorowego pieprzu … Czytaj dalej Szynka marynowana
gotuj ze mnąPasta z awokado na ostro to idealny dodatek do chrupiącej tortilli, ale również może być wykorzystana jako pasta do pieczywa. Lista składników i przepis jest poniżej… Składniki dojrzałe awokado 2 ząbki czosnku sok z 1/2 cytryny łyżka oliwy sól pieprz papryczka chilli Pasta z awokado na ostro – przepis Awokado obieramy ze skórki, pozbywamy się pestki, miąższ wydrążamy łyżka
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!pokrojone awokado i zioła, polewamy oliwą i sokiem z cytryny i doprawiamy solą pieprzem. W ten oto prosty sposób sałatka z komosy ryżowej i awokado jest gotowa! Podajemy z pieczywem lub jako sidedish zamiast ziemniaków czy ryżu lub kaszy. Świetnie komponuje się także z potrawami z grilla. Smacznego! Spodobał Ci się ten artykuł? To bardzo się cieszę Będzie mi miło
Lamarida.pldobry tłuszcz, posiada kwasy omega, dodatkowo witaminy A, B, C, E, potas... Ważne, aby było dojrzałe - im ciemniejsze tym lepsze, będzie miękkie i kremowe. Składniki: 2 kromki ciemnego pieczywa, 1 dojrzałe awokado, 2 jajka, rzodkiewka, szczypta soli, pomidory Przygotowanie: Jajko gotujemy na twardo lub pół twardo. Kroimy w plastry. Awokado kroimy na pół, usuwamy pestkę, Następnie wyciągamy za pomocą łyżki
Lena Gotuje