pieczywo - 17769 przepisów (strona:410/1185)

Zupa a la pizza. 166

Zagotować. Dodać przyprawę do pizzy i oregano. Przyprawić solą i pieprzem. Gotować 10-15 minut na małym gazie.  Na talerzu, zupę posypać, utartym serem żółtym. Podawać ze świeżym pieczywem

Agusiowe smakołyki
Pasta jajeczna z awokado 274

majonez, oliwę oraz sól i pieprz do smaku. Dokładnie wymieszać i odstawić do lodówki na minimum 30 minut, by smaki się przegryzły. Pastę jajeczną z awokado podawać ze świeżym pieczywem lub z krakersami jako formę przekąski. Smacznego!   Zobacz również moje przepisy na inne pasty kanapkowe : Pasta z makreli wędzonej i jajek Pomidorowa pasta z makreli Pasta jajeczna z suszonymi

Kulinarne Przeboje
Śródziemnomorska pasta kanapkowa z makrelą, suszonymi pomidorami i oliwkami (Crema di sgombro con pomodori secchi e olive) 121

suszone pomidory, oliwki oraz posiekany koperek. Całość dokładnie mieszamy, ugniatając widelcem. Doprawiamy solą, pieprzem, suszonym oregano, sokiem z cytryny oraz oliwą. Pastę podajemy na ulubionym pieczywie. **** PREPARAZIONE Tritate i pomodori secchi e le olive. In una ciotola versate i filetti di sgombro, i pomodori secchi, le olive e l'aneto. Amalgamate bene il tutto, schiacciando

La grande e la piccola cuoca
SMALEC DOMOWY Z CEBULĄ (keto, LCHF, paleo, bez glutenu i laktozy) 327

cebulą spokojnie stoi w lodówce przez 2-3 tygodnie. Można też śmiało mrozić go mrozić w pojemniczkach czy słoikach. Smalec domowy z cebulą doskonale komponuje się z keto pieczywem takim jak keto bułki w wersji z nabiałem czy bez laktozy , razowym chlebem bez pieczenia, bułkami z kalafiora lub brokułu, „ białym” chlebem czy chlebkiem z patelni . Do tego oczywiście

Ola la LCHF
BANANOWE BUŁECZKI ŚNIADANIOWE 119

Pełnoziarniste bułeczki śniadaniowe z dodatkiem płatków owsianych oraz otrębów, w wersji delikatnie słodkiej...bez drożdży i wyrabiania, za to na maślance, z dodatkiem bananów i cudnie

Kuchnia MagdaLeny
ZUPA GULASZOWA Z BIAŁĄ FASOLKĄ 121

minut. Na końcu dodajemy fasolę z puszki (bez zalewy) i przyprawiamy papryką słodką, papryką ostrą, solą, pieprzem oraz ajwarem. Gotujemy jeszcze przez ok. 10 minut. Podajemy z pieczywem

Kuchnia MagdaLeny
POMIDOROWY GULASZ WIEPRZOWO-WOŁOWY 124

dusimy przez kolejne 30-40 min., aż mięso będzie miękkie. Przyprawiamy papryką słodką, papryką ostrą, solą, pieprzem oraz ajwarem. Gotujemy jeszcze przez ok. 3-5 minut. Podajemy z pieczywem, ziemniakami lub kaszą

Kuchnia MagdaLeny
SCHAB FASZEROWANY MIĘSEM DROBIOWYM I ŻURAWINĄ W GALARECIE ŻURAWINOWEJ 200

można ją przyrządzić na różne sposoby, a także w różnoraki sposób podać... Znakomicie smakuje na ciepło, podana z dodatkami, jako wykwintny obiad, a na zimno jako wędlina do pieczywa. A można ją także podać w galarecie jako przystawkę.  I ten trzeci sposób właśnie wybrałam 😉 Moja propozycja to faszerowany schab w galarecie w wersji świątecznej... z akcentem żurawiny. Schab faszerowany

Kuchnia MagdaLeny
WYTRAWNE GOFRY RYŻOWE Z SUSZONYMI POMIDORAMI 140

Wytrawne gofry w wersji bezglutenowej... wykonane z mąki ryżowej i mleka ryżowego, z dodatkiem suszonych pomidorów. Chrupiące i złociste! Są świetną alternatywą dla pieczywa, gdyż idealnie sprawdzą się do przygotowania kanapek gofrowych, pełnych warzyw i ulubionych dodatków. Dzięki aromatycznym, suszonym pomidorom zyskały wyjątkowy smak. Można je podawać także same lub z różnego rodzaju pastami kanapkowymi. Idealne na śniadanie, kolację

Kuchnia MagdaLeny
Sałata z tuńczykiem 116

najdzie ochota na wieczorną przekąskę to polecam sałatę. Może być zjadana samodzielnie lub choćby z dodatkiem pieczywa. Smacznie i zdrowo:) Składniki : - mix sałat, - puszka tuńczyka w kawałkach, - kilka kawałków papryki konserwowej, - kulka mozzarelli, - garść oliwek. Sos : - 2-3 łyżki soku z cytryny, - 2-3 łyżki oleju, - sól, - pieprz cytrynowy grubo mielony ( ostatnio mój ulubiony :)) Wykonanie : Paprykę i mozzarellę pokroić

Przepisy Mikołaja
Pasta z fasoli z pomidorami i szpinakiem 142

chwilę, do momentu, aż zmięknie. Dodaj sok z połowy cytryny, sól i pieprz do smaku. Zmiksowaną pastę przełóż na talerz, a na górę połóż szpinak. Podawaj z ulubionym pieczywem i odrobiną dobrej oliwy lub oleju lnianego. Smacznego! table.macro { font-size: 0.9em; } table.macro + p, table.macro + img { margin-top: 35px; } table.macro th { text-align: left; } table.macro th, table.macro td { padding

wiecejwarzyw.pl
Pasta z kiszonej kapusty i orzechów włoskich 132

wyciśnij nadmiar soku, przełóż do miski z resztą składników i zblenduj na gładką masę. Jeśli masa będzie zbyt sucha dodaj łyżkę wody. Dopraw solą i pieprzem. Podawaj z ulubionym pieczywem. Smacznego! table.macro { font-size: 0.9em; } table.macro + p, table.macro + img { margin-top: 35px; } table.macro th { text-align: left; } table.macro th, table.macro td { padding: 0.3em; } table.macro th.sub { padding-left

wiecejwarzyw.pl
PIKANTNA PASTA Z ZIELONEGO GROSZKU I AWOKADO 154

Kolejna pasta do pieczywa, nachosów i warzyw. podobna do guacamole, ale urozmaicona smakiem zielonego groszku i pikantnej chilli. Polecam tym, którzy mają zahartowane podniebienia, bo jest pikantna! Składniki: małe awokado pół szklanki zielonego groszku (u mnie z mrożonki) sok z połówki cytryny papryczka chilli wypestkowana ząbek czosnku oliwa z oliwek sól, pieprz opcjonalnie: świeża mięta lub kolendra Wszystkie składniki miksujemy

Cytryna&Co.
KALMARY Z WARZYWAMI 272

cebulę, paprykę i cukinię z ziołami prowansalskimi, pieprzem solą i szczyptą cukru. Gdy warzywa będą al dente dodajemy pokrojone pomidory. Chwilę smażymy i łączymy z kalmarami. Podajemy ze świeżym pieczywem lub makaronem

Cytryna&Co.
Przegrzebki 007 ;) z Martini extra dry 130

strony, dodajemy chlust Martini, zioła, sól, pieprz i cytrynę. Przegrzebki po maksymalnie 4 minutach zdejmujemy z patelni a sos możemy jeszcze przez minutę zredukować. Polewamy przegrzebki sosem, podajemy z pieczywem i cytryną

Cytryna&Co.

Proponowane wyszukiwania