pieczywo - 17769 przepisów (strona:413/1185)

Domowy ser ala Koryciński - warsztaty z marką BROWIN 173

brać udział w warsztatach serowarskich z marką BROWIN. Firmę BROWIN znają zapewne wszyscy miłośnicy domowych wyrobów. W BROWIN znajdziesz wszystko co jest potrzebne do produkcji domowych serów, wędlin,  pieczywa, nalewek, win...w zasadzie znajdziesz tam wszystko. Warsztaty odbyły się w siedzibie BROWIN, w Łodzi przy ulicy Pryncypalnej. Warsztaty prowadziła genialna Iza, znającą się na domowych wyrobach jak mało

Wylizany Rondel
Domowy ser ala Koryciński - warsztaty z marką BROWIN 151

brać udział w warsztatach serowarskich z marką BROWIN. Firmę BROWIN znają zapewne wszyscy miłośnicy domowych wyrobów. W BROWIN znajdziesz wszystko co jest potrzebne do produkcji domowych serów, wędlin,  pieczywa, nalewek, win...w zasadzie znajdziesz tam wszystko. Warsztaty odbyły się w siedzibie BROWIN, w Łodzi przy ulicy Pryncypalnej. Warsztaty prowadziła genialna Iza, znającą się na domowych wyrobach jak mało

Wylizany Rondel
Ser smażony z jajkiem i szczypiorkiem 120

wiecie, że lepiej smakuje jeśli jeszcze raz się go przesmaży z dodatkiem jajka i świeżego szczypiorku? Ja tak robię kiedy mam chwilę czasu i mam w domu świeże, pyszne pieczywo

Milion Smaków
WYTRAWNE GOFRY RYŻOWE Z SUSZONYMI POMIDORAMI 141

Wytrawne gofry w wersji bezglutenowej... wykonane z mąki ryżowej i mleka ryżowego, z dodatkiem suszonych pomidorów. Chrupiące i złociste! Są świetną alternatywą dla pieczywa, gdyż idealnie sprawdzą się do przygotowania kanapek gofrowych, pełnych warzyw i ulubionych dodatków. Dzięki aromatycznym, suszonym pomidorom zyskały wyjątkowy smak. Można je podawać także same lub z różnego rodzaju pastami kanapkowymi. Idealne na śniadanie, kolację

Kuchnia MagdaLeny
Sałatka niemieszana z kurczakiem i serem bałkańskim 147

układamy mix sałat. Na sałacie układamy obok siebie kurczaka, ser, cebulę, pomidorki i kiełki. Przed podaniem skrapiamy sosem. Sałatkę niemieszaną z kurczakiem i serem bałkańskim podajemy z ulubionym pieczywem. Fanom sałatek niemieszanych polecam także przepis na  sałatkę z kurczakiem, serem pleśniowym, jajkami i orzechami ziemnymi

My Chcemy Jeść
Pyszny strogonow drobiowy 250

Witam serdecznie, tym razem chciałabym zaproponować przepis na strogonowa drobiowego. Tak przygotowany strogonow jest przepyszny i możemy go podać z makaronem, kaszą, ryżem lub pieczywem. Polecam wypróbować przepis. Do przygotowania strogonowa będziemy potrzebowali: około 500 g piersi z kurczaka (może być z indyka) 250 g pieczarek 3 łyżki śmietany 12% lub 18% 500 ml wywaru warzywnego (może być rosół

Uwaga Babcia Gotuje
Co dziś na obiad? Zupa krem z białych warzyw 125

jest gęsty i pyszny, a w zależności od ilości pora i czosnku, będzie ostrzejsza lub bardziej łagodna. Możesz go podawać z wcześniej przygotowanymi grzankami. Jak je przygotować? Wystarczy pokroić pieczywo na kwadraty, a następnie podsmażyć na patelni bez oleju albo włożyć do piekarnika na kilka minut. Przepis na krem z białych warzyw – to proste! Przepis na krem z białych

Rozdomowiona
CHLEB PIWNY – przepyszny! na zaczynie levain 159

Sztukę pieczenia domowego chleba wciąż zgłębiam niezrażona żadnym poślizgiem czy fiaskiem. Dzisiejszy wypiek zaliczam do absolutnych sukcesów. Te razowe, ciężkie bochenki na piwie to pyszne, domowe pieczywo na zakwasie żytnim. Mają zwarty miąższ, charakterystyczny razowy posmak, chrupiącą skórkę i miękkie wnętrze. Smakuje częstowanym! Chleb przygotowuje się na 2 zakwasach: na zakwasie i zaczynie tzw . levain – oznaczającym ostatni etap tworzenia

Raj dla Podniebienia
Guacamole 155

zimną wodą (na wysokość ok. 1 cm), zamykamy i wstawiamy do lodówki. Guacamole przechowane w ten sposób zachowa świeżość przez kilka dni. Guacamole to sos będący idealnym dodatkiem do pieczywa, czy przekąsek. Jest wiele sposobów na jego przygotowanie. Poszczególne rodzaje guacamole mogą zawierać pomidory, paprykę, chili, cebulę, kolendrę, czosnek i różne przyprawy. Ta wersja, którą przygotowałam jest (moim zdaniem) najsmaczniejsza

mojewypiekiinietylko
Slow food w górach – Villa Greta i przepisy z puszystym serkiem 246

cytryny. Mieszamy pstrąga z oliwą, serkiem, posiekanym koperkiem i szczypiorkiem. Dodajemy skórkę z cytryny. Skrapiamy sokiem z cytryny do smaku. Doprawiamy solą i pieprzem. Serwujemy z grzankami (np. smarujemy pieczywo masłem i podsmażamy na suchej patelni). Jeśli nie zdobędziecie chrzanowego serka – użyjcie Almette śmietankowego i łyżki chrzanu ze słoiczka. Pastę można przyozdobić skórką z cytryny i koperkiem. Kolejny przepis

Poezja smaku
Zupa serowo-cebulowa 101

gotowania wlej śmietankę i dopraw zupę solą, pieprzem, ziołami prowansalskimi i kurkumą. Gotową zupę zdejmij z ognia, by lekko przestygła i zgęstniała.   Zupę możesz podać z… grzankami, pieczywem czosnkowym, pitą, ciabattą, groszkiem ptysiowym, kostkami ugotowanego ziemniaka, paluszkami z ciasta francuskiego, świeżym szczypiorkiem, natką pietruszki, prażoną cebulką, prażonymi pestkami dyni.           Te zupy też

Kulinarne S.O.S.
Strogonow wołowy z papryką 242

minut *** *** Na końcu dodajemy koncentrat pomidorowy oraz musztardę, mieszamy doprawiamy do smaku solą, pieprzem oraz ostrą papryką *** *** Strogonow w smaku powinien być lekko ostry i lekko pikantny. Podajemy z pieczywem *** *** SMACZNEGO ***     POLECAM TAKŻE: DANIA JEDNOGARNKOWE – POMYSŁY NA SZYBKIE I PYSZNE OBIADY KLIKNIJ TUTAJ PRZEPISY NA SZYBKIE, TANIE I ŁATWE OBIADY KLIKNIJ TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA

Blog z Apetytem
Sałatka z awokado, łososiem wędzonym i czerwoną fasolką 133

cytryny i musztardę i wszystko delikatnie wymieszać. Do sałatki tej można również dodać czerwoną cebulę pokrojoną w bardzo drobną kostkę. Przed podaniem schłodzić przez 30 minut. Podawać z ulubionym pieczywem. Smacznego Sałatka z awokado, łososiem wędzonym i czerwoną fasolką Sałatka z awokado, łososiem wędzonym i czerwoną fasolką Sałatka z awokado, łososiem wędzonym i czerwoną fasolką Artykuł Sałatka z awokado, łososiem

Smaki Armine
Katlama- uzbecki chleb z nadzieniem 199

Dziś na śniadanie poleca się kuchnia uzbecka. Katlama- warstwowy chleb z nadzieniem. Zazwyczaj nadzienie robi się ze smażonej cebuli lub mięsa, ja dziś zrobiłam z fetą

Smaki Armine

Proponowane wyszukiwania