pieczywo - 17769 przepisów (strona:420/1185)

Biała kiełbasa pieczona w piwie 233

grill i pilnujemy, żeby się za bardzo nie spaliły.   Gotowe kiełbasy podajemy gorące, z kilkoma gałązkami świeżego tymianku dla aromatu oraz ulubionymi dodatkami – musztardą, tłuczonymi ziemniakami lub pieczywem.   Powrót na górę

Smaczna Strona
pyszny pasztet domowy drobiowy do smarowania... 164

papierem do pieczenia aby się nie przypiekło za mocno, upieczony pasztet w formach dobrze wystudzić, najlepiej zostawić na całą noc w chłodnym miejscu - pasztet domowy jest najlepszym pasztetem do pieczywa, składniki dajemy jakie lubimy i jakie mamy do wykorzystania.........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Smaczne drożdżowe zawijasy z pesto na Wielkanoc 120

Wielkanoc już za kilka dni. My w Szwecji świętujemy już piątek. Zaprosiłam znajomych na wielkanocny bufet, w którym między innymi znajdą pesto chlebek. Zawsze stawiam na domowe pieczywo na święta. Pesto chlebek to najprostszy drożdżowy chleb z dodatkiem domowego pesto. Postawiłam na kolor wiosny i wybrałam zielone pesto z bazylii. Najbardziej odpowiada mi domowe pesto, bo mogę je modyfikować

codojedzenia
Kanapki na ciepło z jajkiem i prosciutto 187

duży plaster szynki prosciutto pieprz, papryka słodka lub ostra pietruszka lub szczypiorek łyżeczka startego sera typu parmezan dodatkowo: pomidorki koktajlowe Przygotowanie: Patelnię spryskaj oliwą i podgrzej. Ze środka pieczywa wykrój kwadrat - kromki chleba połóż na patelni, lekko dociśnij i wbij w każdą z nich jajko - posyp papryką. Podsmaż tak, aby jajko się ścięło i przełóż na drugą stronę - posyp pieprzem

Alutka-Gotuje
Pieczony omlet ze szparagami, fetą i papryką 172

połówki pomidorki koktajlowe. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy 30-35 minut. Omlet ze szparagami, fetą i papryką podajemy na gorąco z ulubionym sosem i pieczywem

My Chcemy Jeść
Koszyczki wielkanocne 103

ciasta drożdżowego.U mnie wyszły 2 małe koszyczki  [ robiłam bez rączek,ale oczywiście można z rączką] i jeden koszyczek taki inny, większy ale płytszy.Idealny będzie np.do pieczywa, owoców itp. 4 szkl. mąki 4 łyżki cukru 300 ml mleka 30 ml oleju 1 łyżeczka suchych drożdży 1 jajko do posmarowania koszyczków W letn im mleku rozpuścić drożdże i cukier

Moje domowe kucharzenie
Forszmak lubelski 204

wolę bez) lub dodatkowo zakwasić sokiem z kiszonych ogórków. Jeśli chcemy podać go w formie bardziej gęstego gulaszu, wystarczy zagęścić go zasmażką lub zaprawić 3 łyżkami mąki. Podajemy z pieczywem, kaszą lub parowańcami. Forszmak – podobnie jak żurek – wspaniale smakuje podawany w chlebku. Post Forszmak lubelski pochodzi z bloga Poezja smaku

Poezja smaku
Nakrycie pełne 109

sztućce do deserów w kolejności: widelczyk (trzonkiem skierowanym w lewo), nożyk (trzonkiem skierowanym w prawo) oraz łyżeczkę (trzonkiem skierowaną w prawo). W lewym górnym rogu podtalerza kładziemy talerzyk na pieczywo. Po jego prawej stronie kładziemy nożyk skierowany ostrą krawędzią w lewo. Dodatkowo, po lewej stronie talerzyka może znajdować na sałatę. Obydwa te talerzyki można również umieścić po lewej stronie

Kate's Kitchen
Najlepsze domowe przepisy na pyszną Wielkanoc 151

zakwasie Zakwas na żur na mące razowej pszennej Ekspresowy czerwony barszcz na zakwasie Rosół z kaczki Zakwas na żurek Zakwas na czerwony barszcz Zakwas żytnio-owsiany na wielkanocny żurek Pieczywo Świąteczny chlebek cytrynowo-rozmarynowy Najprostszy chleb żytni na zakwasie Chleb pszenno-żytni z prażoną mąką Chleb litewski Kaszubski chleb na podmłodzie Chleb tygrysi (dutch crunch bread) Wiejski chleb francuski

Kulinarne przygody Gatity
wątróbka z kurczaka w cebuli i jabłkach... 131

paprykę ostrą i słodką, podsmażać z 5 minut, co jakiś czas zamieszać, następnie wlać wodę i pod przykryciem dusić z 10 minut, na koniec wsypać majeranek. Podawać do ziemniaków ,pieczywa, solić wątróbkę na talerzu - wątróbka z kurczaka jest bardzo smaczna, zdrowa, z dodatkiem cebuli, jabłek nabiera dobrego smaku i aromatu..........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Mini chałki wielkanocne 115

Chałka drożdżowa to delikatne, puszyste domowe pieczywo idealne na wielkanocne śniadanie i na każdy inny dzień w roku. Moja chałka jak wszystkie inne wypieki na blogu upieczona została z mąki orkiszowej. Tym razem zamiast jednej dużej chałki zrobiłam kilka mniejszych. Przepis jest prosty, a ciasto cudownie plastyczne i łatwe do współpracy. Polecam

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
KREWETKI Z PIEKARNIKA 224

sól do smaku Piekliśmy je w temperaturze 200 stopni przez mniej więcej 20 minut. Być może odrobinę dłużej. W połowie pieczenia odwróciłam krewetki na drugą stronę. Do krewetek zrobiliśmy pieczywo czosnkowe, popijaliśmy Vermentino i w województwie lubuskim poczuliśmy się jak na sardyńskich wakacjach

Cytryna&Co.
Restaurant Week - Stare Kino 124

nieco bardziej słone, ale to ta pomarańczowa posypka robiła całą robotę! Świeżość szparagów, aksamitne jajko i podkręcający całość cytrusowy aromat - wszystko bardzo dobrze się ze sobą komponowało, a świeże pieczywo dopełniło dzieła! 👌 Danie główne: 👉 Nadziewana przepiórka z foie gras, zielone szparagi i fondant ziemniaczany Na tę opcję zdecydował się Dominik. Trzeba przyznać, że talerz prezentował się pięknie! Przepiórka była delikatna

Cooking Monster

Proponowane wyszukiwania