pieczywo - 17769 przepisów (strona:420/1185)

Klasyczny tatar wołowy 166

wadze mniej więcej 100 g. Układamy na środku talerza, palcem robimy wgłębienie do którego wkładamy surowe żółtko. Wokół układamy pokrojoną w drobną kostkę cebulę i kiszony ogórek. Podajemy z pieczywem z dodatkiem masła

Kulinarne przemyslenia
Pieczeń wołowa wolno pieczona – wołowina slow-low 243

sałatą z winegretem lub gotowanymi na parze albo zapieczonymi warzywami. Na drugi dzień pieczeń świetnie nadaje się jako mięsny składnik gorących kanapek – zestawcie ją z grillowanym na oliwie pszennym pieczywem, sałatą i odrobiną rukoli, serkiem twarogowym doprawionym chrzanem i cienko skrojonymi korniszonami.   ZIMNY SOS CHRZANOWY Sos chrzanowy powstaje przez wymieszanie wszystkich składników i doprawienie do smaku solą (delikatnie) oraz

Karo in the Kitchen
Sałatka brokułowa z szynką 235

miski przekładam przygotowane składniki: brokuła, pora, jajka, szynkę, ogórki oraz groszek. Dodaję majonez oraz sól i pieprz do smaku. Dokładnie całość mieszam. Gotową sałatkę wykładam na talerz. Podaję z pieczywem

Tradycyjna kuchnia Kasi
Deska serów i przekąsek 208

sera czy wędliny na dwa przeciwległe końce. Przyszedł czas na dodatki i owoce. Wypełnij nimi puste przestrzenie tak aby wypełnić je w całości. Do deski serów możesz podać tez pieczywo, z doświadczenia wiem, że są osoby które mogą o nie poprosić. Artykuł Deska serów i przekąsek pochodzi z serwisu nietylkopasta.pl - blog kulinaria, restauracje, podróże

nietylkopasta.pl
Tosty z serem i winem 124

Tosty z serem żółtym czyli serem podpuszczkowym dojrzewającym. Ja wykorzystałam ser carski z Hajnówki, ale może być gruyer, emmentaler... 4 kromki pieczywa tostowego, 250 g sera żółtego, 50 ml białego wytrawnego wina, 1 jajko, świeżo zmielona gałka muszkatołowa, świeżo mielony pieprz, masło, Blachę do zapiekania wyłożyć papierem do pieczenia. Kromki chleba posmarować z obu stron masłem i ułożyć na blasze

królestwo garów
Smarowidło (pesto) z czerwonej kapusty do chleba 177

gniazda nasienne. Przy pomocy malaksera z nożykiem w kształcie litery S zmiksować razem z orzechami  wymieszać z serkiem sokiem wyciśniętym z cytryny. Doprawić solą i pieprzem podawać z pieczywem, czerwonym pieprzem utłuczonym w moździerzu i zieleniną. Na końcu skropić olejem przechowywać w lodówce

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Pieczeń z mięsa mielonego przekładana szpinakiem 149

już od wielu lat, więc poniższa receptura jest niejednokrotnie sprawdzona i bardzo zachwalana przez moją rodzinę oraz znajomych. To doskonała propozycja na ciepło do obiadu lub na zimno do pieczywa. Pieczeń jest bardzo smaczna i dzięki pysznej warstwie szpinaku wygląda naprawdę efektownie. U mnie sprawdza się na co dzień i podczas rodzinnych imprez. Polecam!  (Forma o wymiarach około

Di gotuje
Śledzie w aromatycznym sosie 133

śmietanę, cukier, pieprz i szczyptę soli dobrze wymieszać, połączyć z pokrojonymi warzywami. Polać sosem filety śledziowe i odstawić pod przykryciem na 1-2 godziny do lodówki. Podawać z dodatkiem pieczywa

Kulinarne przemyslenia
Czosnkowe supełki 125

łyżeczce cukru – tworzą warunki pobudzające drożdże do pracy.               Polecam Wam również inne dania : – Tarta z cukinią – Pasta do pieczywa jajko-makrela – Serowe kulki – Krakersy z pastą z tuńczyka – Jajka w sosie tatarskim – Sałatka z brokułami i szynką

Kulinarne S.O.S.
Jajecznica z pieczarkami 132

jajka. Kiedy białka od spodu się zetną, mieszamy składniki na patelni, roztrzepując żółtka. Zdejmujemy patelnię z palnika, solimy, pieprzymy, dodajemy szczypiorek i dokładnie mieszamy. 4 Jajecznica smakuje najlepiej z pieczywem posmarowanym masłem i świeżo zmielonym pieprzem.   Artykuł Jajecznica z pieczarkami pochodzi z serwisu kuchniabazylii.pl - blog kulinarny

Kuchnia Bazylii
KAPUŚNIAK Z KISZONEJ KAPUSTY : mazurski. Przepis, składniki, przyprawy i przygotowanie 146

kiszonej kapusty można podawać z wkładką z pieczonego lub duszonego mięsa. Można dodać żeberka z rosołu lub mięso z gotowanej w rosole golonki.  Do kapuśniaku podajemy świeże, chrupiące pieczywo. Smacznego :) Kapuśniak z kiszonej  kapusty fot. Moja Książka Kucharska

Moja Książka Kucharska
Golonka z indyka w piwie 158

odchodzić od kości. Przed podaniem wstawić do piekarnika nagrzanego do 190 stopni i zrumienić  przez około 15 minut by skórka była chrupiąca. Podawać najlepiej z tartym chrzanem i pieczywem lub ziemniakami

Tradycyjna Kuchnia
Hummus z batata 233

ciecierzycę, batata oraz wszystkie przyprawy wraz z pastą tahini. Miksujemy na gładki hummus. Jeśli konsystencja jest zbyt gęsta, można dodać kilka łyżek wody. Doprawiamy do smaku. Hummus podajemyz ulubionym pieczywem, grzankami lub warzywami. Artykuł Hummus z batata pochodzi z serwisu I LOVE LIFE

I LOVE LIFE
Jak zrobić i z czym podawać hummus? 112

Hummus to fantastyczna pasta przygotowana z gotowanej ciecierzycy i tahini, która podbiła już kubki smakowe milionów ludzi na całym świecie. Jej pyszny i wyrazisty smak doskonale smakuje ze świeżym pieczywem, ale doskonale komponuje się również z innymi dodatkami – jakimi? Odpowiedź znajdziecie poniżej. Wpierw jednak poznajcie przepis na domowy hummus. Jak przygotować hummus? Co będzie nam potrzebne? ok. [...] Artykuł

Pogotujmy.pl
Pasta z jajek i awokado 152

cytryny. Jajka rozgnieść widelcem,dodać awokado wybierając łyżką sam miąższ  i połączyć w jednolitą masę. Dodać szczypiorek,przyprawić do smaku solą i pieprzem.  Pasta wyśmienicie smakuje z pieczywem

Kolorowa kuchnia Elki