pieczywo - 17769 przepisów (strona:420/1185)

Tosty Elvisa 147

może jedną z najlżejszych form śniadania lub podwieczorku, ale jest to coś co po prostu trzeba spróbować! I można się od nich uzależnić. Opiekane na maśle jasne pieczywo a w środku ciągnące masło orzechowe i słodkie banany – zestaw mistrzowski w swojej prostocie. Od czasu do czasu jest to pokusa, na którą można albo nawet trzeba sobie pozwolić

Smaczna Strona
Klasyczny tatar wołowy 158

wadze mniej więcej 100 g. Układamy na środku talerza, palcem robimy wgłębienie do którego wkładamy surowe żółtko. Wokół układamy pokrojoną w drobną kostkę cebulę i kiszony ogórek. Podajemy z pieczywem z dodatkiem masła

Kulinarne przemyslenia
Pieczeń wołowa wolno pieczona – wołowina slow-low 232

sałatą z winegretem lub gotowanymi na parze albo zapieczonymi warzywami. Na drugi dzień pieczeń świetnie nadaje się jako mięsny składnik gorących kanapek – zestawcie ją z grillowanym na oliwie pszennym pieczywem, sałatą i odrobiną rukoli, serkiem twarogowym doprawionym chrzanem i cienko skrojonymi korniszonami.   ZIMNY SOS CHRZANOWY Sos chrzanowy powstaje przez wymieszanie wszystkich składników i doprawienie do smaku solą (delikatnie) oraz

Karo in the Kitchen
Sałatka brokułowa z szynką 226

miski przekładam przygotowane składniki: brokuła, pora, jajka, szynkę, ogórki oraz groszek. Dodaję majonez oraz sól i pieprz do smaku. Dokładnie całość mieszam. Gotową sałatkę wykładam na talerz. Podaję z pieczywem

Tradycyjna kuchnia Kasi
Deska serów i przekąsek 191

sera czy wędliny na dwa przeciwległe końce. Przyszedł czas na dodatki i owoce. Wypełnij nimi puste przestrzenie tak aby wypełnić je w całości. Do deski serów możesz podać tez pieczywo, z doświadczenia wiem, że są osoby które mogą o nie poprosić. Artykuł Deska serów i przekąsek pochodzi z serwisu nietylkopasta.pl - blog kulinaria, restauracje, podróże

nietylkopasta.pl
Tosty z serem i winem 107

Tosty z serem żółtym czyli serem podpuszczkowym dojrzewającym. Ja wykorzystałam ser carski z Hajnówki, ale może być gruyer, emmentaler... 4 kromki pieczywa tostowego, 250 g sera żółtego, 50 ml białego wytrawnego wina, 1 jajko, świeżo zmielona gałka muszkatołowa, świeżo mielony pieprz, masło, Blachę do zapiekania wyłożyć papierem do pieczenia. Kromki chleba posmarować z obu stron masłem i ułożyć na blasze

królestwo garów
Smarowidło (pesto) z czerwonej kapusty do chleba 169

gniazda nasienne. Przy pomocy malaksera z nożykiem w kształcie litery S zmiksować razem z orzechami  wymieszać z serkiem sokiem wyciśniętym z cytryny. Doprawić solą i pieprzem podawać z pieczywem, czerwonym pieprzem utłuczonym w moździerzu i zieleniną. Na końcu skropić olejem przechowywać w lodówce

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Pieczeń z mięsa mielonego przekładana szpinakiem 138

już od wielu lat, więc poniższa receptura jest niejednokrotnie sprawdzona i bardzo zachwalana przez moją rodzinę oraz znajomych. To doskonała propozycja na ciepło do obiadu lub na zimno do pieczywa. Pieczeń jest bardzo smaczna i dzięki pysznej warstwie szpinaku wygląda naprawdę efektownie. U mnie sprawdza się na co dzień i podczas rodzinnych imprez. Polecam!  (Forma o wymiarach około

Di gotuje
Śledzie w aromatycznym sosie 124

śmietanę, cukier, pieprz i szczyptę soli dobrze wymieszać, połączyć z pokrojonymi warzywami. Polać sosem filety śledziowe i odstawić pod przykryciem na 1-2 godziny do lodówki. Podawać z dodatkiem pieczywa

Kulinarne przemyslenia
Czosnkowe supełki 116

łyżeczce cukru – tworzą warunki pobudzające drożdże do pracy.               Polecam Wam również inne dania : – Tarta z cukinią – Pasta do pieczywa jajko-makrela – Serowe kulki – Krakersy z pastą z tuńczyka – Jajka w sosie tatarskim – Sałatka z brokułami i szynką

Kulinarne S.O.S.
Jajecznica z pieczarkami 124

jajka. Kiedy białka od spodu się zetną, mieszamy składniki na patelni, roztrzepując żółtka. Zdejmujemy patelnię z palnika, solimy, pieprzymy, dodajemy szczypiorek i dokładnie mieszamy. 4 Jajecznica smakuje najlepiej z pieczywem posmarowanym masłem i świeżo zmielonym pieprzem.   Artykuł Jajecznica z pieczarkami pochodzi z serwisu kuchniabazylii.pl - blog kulinarny

Kuchnia Bazylii
KAPUŚNIAK Z KISZONEJ KAPUSTY : mazurski. Przepis, składniki, przyprawy i przygotowanie 132

kiszonej kapusty można podawać z wkładką z pieczonego lub duszonego mięsa. Można dodać żeberka z rosołu lub mięso z gotowanej w rosole golonki.  Do kapuśniaku podajemy świeże, chrupiące pieczywo. Smacznego :) Kapuśniak z kiszonej  kapusty fot. Moja Książka Kucharska

Moja Książka Kucharska
Golonka z indyka w piwie 144

odchodzić od kości. Przed podaniem wstawić do piekarnika nagrzanego do 190 stopni i zrumienić  przez około 15 minut by skórka była chrupiąca. Podawać najlepiej z tartym chrzanem i pieczywem lub ziemniakami

Tradycyjna Kuchnia
Hummus z batata 221

ciecierzycę, batata oraz wszystkie przyprawy wraz z pastą tahini. Miksujemy na gładki hummus. Jeśli konsystencja jest zbyt gęsta, można dodać kilka łyżek wody. Doprawiamy do smaku. Hummus podajemyz ulubionym pieczywem, grzankami lub warzywami. Artykuł Hummus z batata pochodzi z serwisu I LOVE LIFE

I LOVE LIFE
Jak zrobić i z czym podawać hummus? 97

Hummus to fantastyczna pasta przygotowana z gotowanej ciecierzycy i tahini, która podbiła już kubki smakowe milionów ludzi na całym świecie. Jej pyszny i wyrazisty smak doskonale smakuje ze świeżym pieczywem, ale doskonale komponuje się również z innymi dodatkami – jakimi? Odpowiedź znajdziecie poniżej. Wpierw jednak poznajcie przepis na domowy hummus. Jak przygotować hummus? Co będzie nam potrzebne? ok. [...] Artykuł

Pogotujmy.pl

Proponowane wyszukiwania