Dziś na śniadanie poleca się kuchnia uzbecka. Katlama- warstwowy chleb z nadzieniem. Zazwyczaj nadzienie robi się ze smażonej cebuli lub mięsa, ja dziś zrobiłam z fetą
Smaki Arminewdrożyliśmy w nasze polskie gotowanie. Jest bardzo smaczny, prosty i zdrowy. Można z takiej pasty przygotować pożywne śniadanie, bądź ciekawą przekąskę dla znajomych. W połączeniu na przykład z dowolnym pieczywem, krakersami, czy też grzankami. Kolejnego wieczoru podczas warsztatów przygotowaliśmy własnoręcznie deser w postaci marcepanu uformowanego w dowolne kształty, który następnie został upieczony w piekarniku. Przepis był równie prosty i smaczny
Gotuj po hiszpańskucukier, ocet i wymieszać, następnie wsypać mąkę i szybko zamieszać do zagęszczenia kapusty - kapusta biała duszona jest doskonałym dodatkiem do dań obiadowych mięsnych i bez mięsnych, również smakuje do pieczywa...........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubięminut. Kotlety panierować w tartej bułce i na gorącym tłuszczu smażyć rumiane z każdej strony. Kotlety podawać z czym się lubi, również są dobre na zimno do pieczywa - kotlety z karkówki są bardzo smaczne, soczyste, dzięki tłuszczykowi są bardziej soczyste, w panierce są jak kotlety schabowe............SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubięzabrać dużo czasu i powinno być dla nas prawdziwą przyjemnością. Oto moja propozycja: koreczki na waflach ryżowych. Moje dzieci (cała rodzina) przepada za waflami ryżowymi, stąd pomysł na zastąpienie pieczywa właśnie nimi! Są smaczne, lekkie i łatwe do "opracowania" . Łatwe do tego stopnia, że takie przekąski przygotuje nawet dziecko. I to dziecko ze złamaną ręką. Trzeba tylko dać
Z Kuchni Do Kuchnikoperek, którego zapach jak nic innego przypomina mi ciepłe, wiosenne dni. Aby wprowadzić trochę różnorodności w teksturze, polecam ogromnie podać jajka po turecku z chrupkimi grzankami lub kromką świeżego pieczywa. Absolutnie przepyszna rzecz i jedno z lepszych śniadań na świecie :) Cilbir - jajka po turecku na 1 porcję Potrzebujesz: 150g jogurtu naturalnego (greckiego) w temperaturze pokojowej 1/2 ząbka czosnku sól
Kuchnia w Słońcu Skąpanadrugiej małej patelni podgrzać fasolkę z sosem pomidorowym. 3. Wszystko przełożyć na talerz. Można dodać jeszcze pomidorka pokrojonego w plastry. Najlepiej smakuje z tostem lub kromką razowego pieczywa. Smacznego!!! Kilka migawek z Oxfordu
Kuchnia domowa AniPieczone jajka z pomidorkami, szynką, natką pietruszki i szczypiorkiem. Podawać ze świeżym pieczywem lub grzankami. Składniki: 4 jajka (po 2 sztuki na porcję), 4 plasterki szynki, 6-8 pomidorków koktajlowych, 2 łyżeczki natki pietruszki, 2 łyżki szczypiorku, sól, pieprz łyżka masła Przygotowanie: Kokilki smarujemy masłem, wykładamy szynką spód oraz boki. Dodajemy natkę pietruszki i po 2 połówki pomidora na kokilkę
Lena GotujePaluszki smażymy do momentu aż się po prostu ze złocą. Tak małe kawałki ryby nie wymagają długiej obróbki cieplnej. Co to jest panko? Japońska panierka panko to kawałki białego pieczywa, które są o wiele grubsze aniżeli w naszej bułce tartej. Używa się jej tak samo jak bułki tartej, ale w rezultacie daje ona o wiele lepszy efekt, danie wykonane przy
MamaOskarkapyszny, także zachęcam do sprawdzenia receptury. Ten z kolei jest mega kremowy, puszysty, mocno czekoladowy i słodziutki. Ma idealną konsystencję, która świetnie sprawdza się do smarowania placuszków, omletów, naleśników, pieczywa, niczym popularny krem orzechowo-kakaowy. Tak przygotowane tofu może posłużyć także jako deser lub dodatek do innych potraw, np. do owsianki czy jako nadzienie do muffinek. Polecam, jest przepyszny 😍 Składniki
Zdrowie na języku :PZnakomity sposób na czerstwe pieczywo. Panzanella to popularna toskańska sałatka z grzankami. W wersji klasycznej składa się z czerstwego chleba i pomidorów (czasem z dodatkiem cebuli i bazylii), polanych oliwą i octem. O dobre pomidory zimą trudno, powstała więc sałatka z grzankami i innymi, nie klasycznymi dodatkami. Radicchio, jest samo w sobie dosyć gorzkie. W tej sałatce zupełnie
Stare GaryJakiś czas temu zrezygnowałam z jedzenia jasnego pieczywa. Nijak mi ono nie przeszkadzało, ale tak sobie postanowiłam i staram się wytrwać. Problem pojawił się kiedy zachciało nam się pizzy... ale wtedy właśnie pomyślałam, że skoro już mam pełnoziarniste mąki, to może jakoś by je wykorzystał. Zrobiliśmy próbę i o dziwo! wyszło całkiem smacznie. Wiadomo, że to nie ten smak
Kuchnia w czekoladziemoimi ulubionymi, ale burgery z kurczakiem i surówką z czerwonej kapusty kojarzą mi się z wakacjami, lekkim zapachem lata i słońcem . Spróbujecie? Zaczynając tworzyć tego burgera, musicie wybrać dobre pieczywo . To musi być naprawdę dobra maślana bułka – może być czysta, ale pięknie wygląda oblepiona makiem . Jeśli w waszej piekarni takich nie mają, warto poszukać w innej. Zjadłam wiele różnych
Słodkie Gotowaniegodzinę. Po tym czasie dodać pokrojone w kostkę ziemniaki oraz paprykę, doprawić solą i pieprzem, gotować około 40 minut (do czasu aż ziemniaki zrobią się miękkie). Podawać z pieczywem
Kuchenne aromaty