smażenia na tłuszczu, jest mniej kaloryczny. Mięso po upieczeniu nie jest suche, z nadzieniem szpinakowym smakuje doskonale. Również na zimno można pokroić w plastry i podawać np do pieczywa. Zachęcam. Składniki 4 kotlet schabowe rozbite 1 paczka mrożonego szpinaku 1 opakowanie sera gorgonzola 4 plastry … Czytaj dalej Rolady schabowe ze szpinakiem
gotuj ze mnąmoje małe uzależnienie) i małą ilością mąki żytniej (chlebowej). Gdy komuś nie odpowiada dodatek mąki żytniej, może ją zamienić na orkiszową jasną (chlebową), my lubimy jej dodatek w pieczywie. Ten chleb jest w wersji bez ziaren, idealny dla dzieci, które za ziarnami raczej nie przepadają lub jako odmiana dla codziennych chlebów z ziarnami (jak u nas) Piekę w dwóch silikonowych
Smaczne ZdroweBruschetta to po prostu taka grzanka – zapiekanka, którą pewnie każdy z nas doskonale zna. Włosi udoskonalili nieco tę grzankę, smarując najpierw pieczywo oliwą i czosnkiem. Nie da się ukryć, że zdecydowanie poprawia to smak zwykłej grzanki i nadaje jej głębszego smaku. Takie chrupiące przekąski to u nas w domu typowe danie ostatniej szansy na […] Artykuł Grzanki ostatniej szansy
WiszniówkaHummus to nic innego jak pasta z ugotowanej ciecierzycy. Można go podawać jako smarowidło do pieczywa, ale także też jako dip w towarzystwie warzyw pokrojonych w słupki – z ogórkiem, marchewką czy selerem naciowym. Hummus jest niezwykle popularny wśród wegan i wegetarian, a także coraz częściej pojawia się w wielu restauracjach. Do przygotowania hummusu, oprócz ciecierzycy potrzebujemy tahini, czyli masła
Kuchnia Bazyliiaromatycznymi przyprawami dodać pomidory w puszcze, przyprawić po jednej łyżce sosu sojowego, sosu Worcestershire oraz miodu. Gotować około 5 minut. Na koniec oprószyć natką kolendry. Podawać w ulubionym pieczywem. Smacznego
Wino Francja Kuchniaziemniaki, przecier pomidorowy oraz przyprawy. Gotować do miękkości ziemniaków. Zdjąć z ognia dodać starte na plasterki ogórki i,doprawić do smaku. Podawać posypaną natką pietruszki i kromką ulubionego pieczywa
Kolorowa kuchnia Elkikostkę, wymieszać z natką i połową dressingu. Przenieść do docelowego naczynia, dodać ciepłą cieciorkę i resztę dressingu. Wymieszać bardzo delikatnie i podawać natychmiast, najlepiej w towarzystwie gęstego jogurtu i pieczywa typu pita
zadanie-gotowaniesuchej fasoli. Wystarczy podsmażyć cebulkę z kiełbasą i koncentratem, a potem tylko dodać fasolkę konserwową z puszki. Do podania polecam gotowane ziemniaki, placki ziemniaczane lub… po prostu świeże pieczywo. Składniki (porcje dla 2 osób): 1 puszka białej fasoli 200 g kiełbasy np. podwawleskiej lub wiejskiej 1 cebula łyżka przecieru pomidorowego pół łyżeczki słodkiej papryki w proszku łyżka oleju sól
Kulinarne S.O.S.mniejsze kawałeczki. Chleb kroimy w kosteczkę, zrumieniamy na suchej patelni, byi powstały grzanki. Do salaterki rwiemy sałatę, dodajemy kurczaka, grzanki, polewamy sosem, wszystko razem mieszamy. Podajemy z pieczywem czosnkowym. Pomidorki dodajemy do dekoracji. Oryginalna sałata cezar to sałata, kurczak , grzanki i sosik- który nadaje smak
Z Majeczką w kuchniTosty francuskie to szybki i smaczny pomysł na śniadanie. Można je zrobić na słono jak i na słodko z dowolnego pieczywa. Ja akurat miałam czerstwą bagietkę więc użyłam jej do tostów. Podałam je w wersji na słodko z owocami,lekko oprószone cukrem pudrem. 1 bagietka 2 jajka pół szklanki mleka 1 łyżeczka cukru z wanilią 2 łyżki masła cukier
Kolorowa kuchnia Elkizauważyliście. Wiele moich przepisów jest z wykorzystaniem właśnie tego owocu. Najczęściej ląduje na kanapkach,w najprostszej formie czyli w plasterkach. Dodaję je również do sałatek,robię też pasty do pieczywa lub kremy na słodko. Oto kolejna moja propozycja kremu,tym razem z dodatkiem masła orzechowego. na dwie porcje: dojrzałe awokado banan łyżka masła orzechowego łyżka soku z cytryny
Kolorowa kuchnia Elkipysznego , aromatycznego ,soczystego kurczaka pieczonego w całości w towarzystwie pyszych i wyrazistych przypraw ze sklepu SKWORCU i jabłek. Mięso podaję z ulubionymi dodatkmi :kaszami , ziemniakami, warzywami czy pieczywem. Kurczak w takiej wersji jest Hitem u mnie na stole nie tylko w świąteczny dzień. Polecam Wszystkie przyprawy znajdziecie w sklepie https://www.skworcu.com.pl/ Zapraszam do polubienia
Gotowanie PatkiSłoiki zakręć i zabierz do pracy. Aby podać sałatkę, odwróć słoik do góry dnem, wstrząśnij, następnie ostrożnie przełóż zawartość słoika na talerz. Polecam podać na przykład z kromkami żytniego pieczywa. Drugą sałatkę możesz przechować do następnego dnia. Sałatka w słoiku z soczewicą, jabłkiem i serem z niebieską pleśnią ➤ czas przygotowania: 20 minut w 1 porcji: 643 kcal
Chilli Czosnek i Oliwamieszamy i gotujemy jeszcze około 5 minut *** *** W razie potrzeby gulasz możemy jeszcze rozrzedzić bulionem lub wodą, gdyby okazał się zbyt gęsty *** *** Potrawę najczęściej podaje się z dodatkiem świeżego pieczywa *** *** SMACZNEGO *** POLECAM TAKŻE: DANIA JEDNOGARNKOWE – POMYSŁY NA SZYBKIE I PYSZNE OBIADY KLIKNIJ TUTAJ PRZEPISY NA SZYBKIE, TANIE I ŁATWE OBIADY KLIKNIJ TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI
Blog z ApetytemWitam serdecznie, tym razem propozycja na pyszną i treściwą zupę hamburgerową, którą można traktować jako danie jednogarnkowe. Zupę możemy podać z pieczywem i jak to bywa w przypadku tego rodzaju dań, najlepiej smakuje odgrzewana :). Polecam wypróbować przepis. Do przygotowania zupy hamburgerowej będziemy potrzebowali: około 1 kg mięsa mielonego (takie jakie lubimy) 1 puszka 400 g pomidorów krojonych 1 puszka
Uwaga Babcia Gotuje