pieczywo - 17769 przepisów (strona:411/1185)

Środa: Chłodnik z truskawek i innych owoców 88

zmiksuj całość na gładko. Krok 3 Wlej do owoców jogurt i mleko. Ponownie zmiksuj. Wstaw do lodówki i schładzaj przez 2 godziny, najlepiej przez całą noc. Podawaj z dobrym pieczywem. Smacznego! Artykuł Środa: Chłodnik z truskawek i innych owoców pochodzi z serwisu Niedzielny kucharz

Niedzielny kucharz
Bigos z cukinii 151

dusić przez godzinę. Po godzinie dodać pomidory z puszki oraz koncentrat pomidorowy. Dusić wszystko przez 15 minut. Doprawić do smaku solą, pieprzem . Na koniec posypać natką pietruszki. Podawać z pieczywem lub z kaszą. Smacznego! Zapraszam was również do odwiedzania  mojego Facebooku gdzie dodaje wszystkie swoje przepisy: Polub mnie na Facebooku Zapraszam do oglądania filmu z przygotowań oraz do subskrybowania

Kulinarne przygody
Szakszuka 99

Bazylię posiekaj drobno i połowę wsyp do smażonych pomidorów. Dopraw przyprawami, a następnie wszystko wymieszaj i wbij jajka. Smaż do momentu całkowitego ścięcia białek (najlepiej pod przykrywką). Podawaj z pieczywem lub z grzankami. Przed podaniem posyp parmezanem. Wartości odżywcze (porcja): Kcal: 229 | Białko: 19,4 | Węglowodany: 9,1 | Tłuszcze: 12,7 Smacznego! Polub www.przepisynawidelcu.pl na facebooku oraz obserwuj na instagramie

Przepisy na widelcu
Pudding ze słodkiego pieczywa z truskawkami 122

się jak babcia podawała nam na śniadanie chałkę na mleku, smak przypominający beztroskie dzieciństwo. Przepis z cyklu Zero Waste Cooking. Przepis od Amber , dzięki Ania. Pudding chlebowy z resztek pieczywa słodkiego. CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
warzywny paprykarz na sycące śniadanie... 155

koniec wlać wodę i gotować na średnim ogniu z 15 minut. Ponownie margaryna Śniadaniowa Klasyczna sprawdziła się w kolejnej potrawie, idealna potrawa również na śniadanie podane np. z tostami, pieczywem, takie śniadanie jest sycące na większość dnia..........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Zdrowe odżywianie – od czego zacząć? 286

obiadów, kolacji, jak i traktować jako smaczną i pełnowartościową przekąskę w ciągu dnia. Sprawdź, które produkty są polecane przez lekarzy i dietetyków: Oleje lniane lub rzepakowe, ryby morskie oraz pieczywo z mąki pełnoziarnistej żytniej – to przedstawiciele tłuszczów nienasyconych jak omega-3 i omega-6, których nasz organizm nie jest w stanie wytworzyć samodzielnie, a są one niezbędne do utrzymania równowagi

Kuchcik gotuje
Chlebek zapiekany z szynką i serem 121

podobny chlebek zapragnęłam go zrobić, bo przecież to takie proste. To idealna opcja na ten dzień kiedy dajecie odpust diecie i pozwalacie sobie na trochę rozpuszczonego sera i dużo pieczywa. Warto go wtedy zrobić! Jak lubisz fast foodowe przepisy w domowym wykonaniu zajrzyj także do: – zapiekanki z jajkiem i serem – przepisu na  domowy cheeseburger – domowe  bułki

nietylkopasta.pl
AlaAntkowe BLW. Rośniemy! Domowa kuchnia dla małych i dużych - recenzja 92

się w gusta maluchów. Są one nie tylko smaczne i zachęcające do spróbowania, ale również zdrowe oraz zapewniające wszystkie niezbędne składniki odżywcze. W książce znajdują się przepisy na: - domowe pieczywo i inne wypieki - wartościowe śniadania - szybkie dania obiadowe - zdrowe desery - przepisy na imprezy dla dzieci Zostały one podzielone na następujące rozdziały: - śniadania - drugie śniadania - obiady - przekąski i desery - kolacje - okazje

Di gotuje
TWAROŻEK Z WARZYWAMI NA ŚNIADANIE: przepis 136

usunąć nasiona - pokroić w niewielką kostkę. Krok 2. Ser wymieszać ze śmietaną, dodać pokrojonego ogórka, pomidora, posiekany szczypiorek i doprawić do smaku solą . Przemieszać twarożek i podawać z chrupiącym pieczywem. Smacznego :) Twarożek

Moja Książka Kucharska
Bananowy pudding chia z musem morelowym. 157

Ciekawa jestem, do czego używacie nasion chia? Ja, ostatnio dodawałam do pieczywa.  Tym razem, postanowiłam spróbować, puddingu chia. Nie wiem, czy wiecie, ale nasiona chia, są bardzo zdrowe. Zawierają kwasy omega 3, dużą ilość wapnia i żelaza. Co ważne, zawierają dużą ilość błonnika, regulującego trawienie. Przyznam się, że dopiero od niedawna zaprzyjaźniłam się z chia, a przecież, to samo

Agusiowe smakołyki
Letnia surówka obiadowa z sałatą i dymką 124

dodać więcej wody lub oliwy . Schładzamy w lodówce . Sałatę rwiemy na kawałki , dodajemy do niej pokrojone pomidory , cebulę i dymkę . Całość polewamy sosem , mieszamy i możemy serwować . Najlepiej z pieczywem czosnkowym Smacznego ! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Letnia surówka obiadowa z sałatą i dymką pochodzi z serwisu Ogrodnik w podróży

Ogrodnik w podróży
Najlepsza zupa chłodnik – gaspacho 134

czosnku:) Przepis na to gaspacho pochodzi z bloga Thekitchn.com Składniki: 1 kg bardzo dojrzałych pomidorów 1 twardy ogórek 1 mała papryka czerwona 1 mała papryka zielona 2 kromki ciemnego pieczywa 2 łyżki octu winnego 1 ząbek czosnku 1 mała cebula czerwona 1/2 szklanki oliwy 1/4 szklanki wody gazowanej Szczypta kuminu (opcjonalnie) Szczypta pieprzu kajenskiego (opcjonalnie) Sól Przygotowanie: Krok

Niedzielny kucharz
ZAPIEKANKI Z PIECZARKAMI NA GOFRACH (BEZGLUTENOWE) 118

tradycyjnych zapiekanek z bułki, szczególnie dla osób, które muszą unikać glutenu... Gofry wykonane są z mąki ryżowej i mleka ryżowego - wychodzą chrupiące i złociste. Są świetną alternatywą dla pieczywa i idealnie sprawdzą się do przygotowania kanapek czy zapiekanek gofrowych. Natomiast farsz jest tradycyjny, czyli smażone pieczarki z cebulką. Całość, jak na prawdziwe zapiekanki przystało, posypana jest tartym, żółtym serem

Kuchnia MagdaLeny
ZAPIEKANKI Z PIECZARKAMI NA GOFRACH (BEZGLUTENOWE) 118

tradycyjnych zapiekanek z bułki, szczególnie dla osób, które muszą unikać glutenu... Gofry wykonane są z mąki ryżowej i mleka ryżowego - wychodzą chrupiące i złociste. Są świetną alternatywą dla pieczywa i idealnie sprawdzą się do przygotowania kanapek czy zapiekanek gofrowych. Natomiast farsz jest tradycyjny, czyli smażone pieczarki z cebulką. Całość, jak na prawdziwe zapiekanki przystało, posypana jest tartym, żółtym serem

Kuchnia MagdaLeny
Serek śniadaniowy 184

serek wiejski - 3 suszone pomidory - 2 łyżki czerwonej fasoli - 1/2 pęczka pietruszki - 1 puszka tuńczyka Przygotowanie: Pietruszkę siekamy. Wszystkie składniki przekładamy do miski i mieszamy. Podajemy z ulubionym pieczywem

Zainspirowana w kuchni

Proponowane wyszukiwania