PROJEKT ŚNIADANIE: Çilbir, czyli jajka po turecku

17
  • PROJEKT ŚNIADANIE: Çilbir, czyli jajka po turecku
  • PROJEKT ŚNIADANIE: Çilbir, czyli jajka po turecku

    Jajka, jogurt, masło...starzy, dobrzy znajomi będący podstawą wielu dań, a śniadań w szczególności. Jednak, czy próbowaliście je kiedyś połączyć w jedno danie? Nie chodzi mi tu o żadne omlety, czy francuskie tosty, gdzie trzeba wszystko ze sobą wymieszać ale o połączenie tych składników w całość, jako odrębne elementy dania. Cilbir, czyli jajka po turecku to pozycja, która właśnie w taki sposób łączy ze sobą jajko, jogurt i masło. Każdy z tych trzech bohaterów odgrywa w tym przepysznym śniadaniu kluczową rolę... Czytaj dalej na blogu Kuchnia w Słońcu Skąpana


    Tematycznie do tego przepisu

    • Jajka faszerowane - najlepsze przepisy
      Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

      Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

    • Najlepsza dieta na zimę
      Najlepsza dieta na zimę

      Nasza dieta podczas zimy powinna skupiać się nie tylko na tym, by zrzucić zbędne kilogramy, lecz także utrzymać odpowiednią odporność organizmu.

    • Dieta dla rzucających palenie
      Dieta dla rzucających palenie

      Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.

    • Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?
      Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

      Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

    Inne przepisy z Kuchnia w Słońcu Skąpana

    Dodaj komentarz