pieczywo - 17769 przepisów (strona:403/1185)

Awanturka z wędzonej makreli, czyli pyszna pasta śniadaniowa 133

Awanturka z makreli świetnie smakuje z pomidorami i świeżym pieczywem Awanturka z makreli to świetny pomysł na urozmaicenie śniadania. Awanturka to tradycyjna pasta, której bazą jest twarożek. Wędzona makrela świetnie pasuje do białego sera, a taka pasta to ciekawa alternatywa dla  tuńczyka czy łososia. Składniki na awanturkę z makrelą 1 wędzona makrela ok. 10 dag twarogu lub jeden serek

Gotujemy i jemy
Golonka zapiekana w piwie z miodem 104

piekarnika rozgrzanego do ok. 190 - 200 st. i piec godzinę. Golonki zapiekane w piwie z miodem cudownie smakują z dodatkiem chrzanu i musztardy podawane z pieczonymi ziemniakami lub pieczywem. Doskonałym dodatkiem będzie także kapusta zasmażana

Gotujemy i jemy
Pasta serowa z pieczonymi warzywami. Idealna na śniadanie lub grilla 168

rozpieczone warzywa, przekładamy do miski, dodajemy serek twarogowy i mieszamy. Dodajemy ząbek świeżego, zmiażdżonego czosnku, doprawiamy solą, pieprzem i świeżymi ziołami.  Taka pasta świetnie smakuje ze świeżym pieczywem jako przysmak śniadaniowy lub - zmiksowana - jako dip do potraw z grilla

Gotujemy i jemy
Nutella ze śliwek 81

wiem skąd wzięła się taka nazwa, może ze względu na wygląd. Krem jest bardzo smaczny i może służyć do przełożenia ciasta, jako nadzienie do naleśników albo dodatek do pieczywa.     Składniki: 1 kg śliwek węgierek 1 szklanka cukru 70g kakao     *** Śliwki myjemy, przekrawamy na połówki i usuwamy pestki *** *** Śliwki przekładamy do garnka, zasypujemy cukrem i kakao *** *** Chwilę

Blog z Apetytem
Grecki chleb Daktyla 102

długo bo mi za bardzo zbrązowiał :) ,choć przykryłam go w połowie pieczenia folią aluminiową.  Przepis znalazł am tutaj. "Chlebek Daktyla to popularne w Grecji, Turcji i na Cyprze pieczywo, formowane w kształt grubych bułeczek-paluchów. To chlebek mieszany, który zawiera białą mąkę pszenną, pełnoziarnistą i kukurydzianą. Pasują do niego przede wszystkim wytrawne dodatki, ale dobrze skomponuje się też

Proste Potrawy
HUMMUS 146

uzyskania jednolitej konsystencji. Hummus przełóż do miseczki, polej odrobiną oliwą i posyp ostrą papryką oraz siekaną natką pietruszki. Gotowy humus podawaj np. jako dodatek do pieczywa: chrupiącej bagietki, jako pastę do kanapek lub jako dodatek pieczonych  lub świeżych, krojonych warzyw czy wafli ryżowych. Gotowe! Smacznego

Słodko-Słony Świat Ilony
Guacamole 112

się go zazwyczaj z plackami tortilla, chociaż Meksykanie dodają go do niemal każdej przystawki. Jest to idealny pomysł na przekąskę. Wystarczy wielka miska pełna porządnego guacamole, do tego dobre pieczywo lub nachosy i można imprezować do rana. Na pewno przypadną wszystkim do gustu. Przyrządzenie guacamole jest bardzo proste, jednak trzeba pamiętać o kilku bardzo ważnych zasadach. Po pierwsze: awokado musi

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Grochówka z kiełbasą 134

wszystko wlewamy do garnka z zupą. Przykrywamy garnek i gotujemy przez ok. 15 minut do miękkości warzyw, kosztujemy i ewentualnie doprawiamy zupę solą i pieprzem. Grochówkę podajemy z pieczywem. Dobre rady: Grochówka najlepiej smakuje następnego dnia. The post Grochówka z kiełbasą appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
BIAŁA KAPUSTA W POMIDORACH Z WOŁOWINĄ 106

wodą i zalewamy zawartość patelni. Gotujemy pod przykryciem, na małym ogniu przez około 60 min. Przyprawiamy do smaku solą, pieprzem cayenne oraz słodką papryką mieloną.   Podajemy z pieczywem

Kuchnia MagdaLeny
BIAŁA KAPUSTA W POMIDORACH Z WOŁOWINĄ 106

wodą i zalewamy zawartość patelni. Gotujemy pod przykryciem, na małym ogniu przez około 60 min. Przyprawiamy do smaku solą, pieprzem cayenne oraz słodką papryką mieloną.   Podajemy z pieczywem

Kuchnia MagdaLeny
Ekspesowe bułeczki bez wyrastania 151

Czasem bywa , że brak pieczywa na śniadanie lub kolację ,ale żaden problem zrobić samemu w domu np.bułeczki.Około 30 -40  minut i bułeczki gotowe do jedzenia. 20 g świeżych drożdży 1 łyżeczka cukru 150 ml letniej wody 150 ml letniego mleka 500 g mąki pszennej 1 łyżeczka soli  Drożdże wymieszać z cukrem. Następnie dodać sól, wodę

Moje domowe kucharzenie
Szakszuka, czyli jajka z pomidorami 97

minut, aż białko będzie ścięte, a żółtko będzie miało postać kremu lub tak jak kto lubi. Na koniec posypać posiekaną natką pietruszki. Szakszuka najlepiej smakuje ze świeżym pieczywem

Kuchcik gotuje

Proponowane wyszukiwania