pieczywo - 17769 przepisów (strona:403/1185)

Masło z czosnkiem niedźwiedzim 263

Niezwykle aromatyczne masło do smarowania pieczywa, do omaszczenia pierogów lub kopytek. Wszystko to za sprawą liści czosnku niedźwiedziego, pierwszych wiosennych liści. 200 g masła 82% 1 łyżeczka soli himalajskiej 2 łyżki oleju rzepakowego 25 g świeżego czosnku niedźwiedziego Liście czosnku niedźwiedziego zmiksować na gładką masę za pomocą blendera z olejem i solą himalajską (można zastąpić zwykłą). Miękkie masło utrzeć

https:KKuchniaMniam
Sałatka z roszponki z mozzarellą i pomidorami 124

mniejszej miseczce wymieszać pokrojoną bazylię, szczyptę soli, szczyptę pieprzu, oliwę z oliwek oraz sok z cytryny. Sosem zalać warzywa w dużej misce. Delikatnie przemieszać palcami. Sałatkę podawać z pieczywem. Sałatka z roszponki z mozzarellą i pomidorami Smacznego! O czym warto pamiętać przygotowując roszponkę z pomidorami. Sałatka z roszponki z mozzarellą i pomidorami Sałatę roszponkę zastąpić możecie dowolnie wybraną sałatą. Zarówno

mecooks
Biała kiełbasa pieczona w piwie, musztardzie i miodzie 235

aluminiową lub pokrywką) i piec całość przez 25 minut, następnie zdjąć przykrycie, obrócić kiełbaski i piec jeszcze przez kolejne 20-25 minut aż kiełbasa nieco się przyrumieni. Podawać z pieczywem lub ziemniaczanym puree. Smacznego! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Polecamy również inne przepisy z białą kiełbasą : biała kiełbasa zapiekana w sosie chrzanowym smażona biała kiełbasa w sosie pomidorowym sałatka z brokułem

Kulinarne Przeboje
Środa: Picadillo, czyli chili con carne inaczej 133

znalazł na lekką kolację lub obiad, kiedy nic innego nie będzie w lodówce, albo nie starczy czasu na gotowanie. Picadillo można podać ryżem, tacos, można zjeść z dobrym pieczywem albo zawinięte w tortillę lub naleśnik. Składniki i przepis znajdziecie tutaj Artykuł Środa: Picadillo, czyli chili con carne inaczej pochodzi z serwisu Niedzielny kucharz

Niedzielny kucharz
Sałatka szynkowa 115

akcentem. Powinna przypaść do gustu również męskiej części domowników, którzy z reguły za sałatkami nie przepadają (oczywiście mam na myśli mięsożerców). Jak dla mnie, najlepiej smakuje z kromką świeżego pieczywa. Do sałatki można również wykorzystać niewielką ilość ugotowanego ryżu (około 50-100 g) i posypać posiekaną natką pietruszki. 500 g szynki wieprzowej (np pieczonej polędwicy) kilka ogórków konserwowych 1 czerwona

Smaki Na Talerzu
Wiejski chleb codzienny 112

Wiejski chleb codzienny Wiejski chleb codzienny , to prosta receptura na udane domowe pieczywo . Jest naprawdę pyszny , pachnący i ma nieziemsko chrupiącą skórkę . Ten chleb robi się na bazie zakwasu i drożdży . Jest o tyle fajny , że drugiego dnia zachowuje miękkość . Chleby pieczone tylko na samym zakwasie lubią stwardnieć , choć smak mają wspaniały Polecam zabawę wypiekiem domowego chleba , szczególnie teraz

Ogrodnik w podróży
Biała kiełbasa pieczona w piwie 250

grill i pilnujemy, żeby się za bardzo nie spaliły.   Gotowe kiełbasy podajemy gorące, z kilkoma gałązkami świeżego tymianku dla aromatu oraz ulubionymi dodatkami – musztardą, tłuczonymi ziemniakami lub pieczywem.   Powrót na górę

Smaczna Strona
pyszny pasztet domowy drobiowy do smarowania... 179

papierem do pieczenia aby się nie przypiekło za mocno, upieczony pasztet w formach dobrze wystudzić, najlepiej zostawić na całą noc w chłodnym miejscu - pasztet domowy jest najlepszym pasztetem do pieczywa, składniki dajemy jakie lubimy i jakie mamy do wykorzystania.........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Smaczne drożdżowe zawijasy z pesto na Wielkanoc 137

Wielkanoc już za kilka dni. My w Szwecji świętujemy już piątek. Zaprosiłam znajomych na wielkanocny bufet, w którym między innymi znajdą pesto chlebek. Zawsze stawiam na domowe pieczywo na święta. Pesto chlebek to najprostszy drożdżowy chleb z dodatkiem domowego pesto. Postawiłam na kolor wiosny i wybrałam zielone pesto z bazylii. Najbardziej odpowiada mi domowe pesto, bo mogę je modyfikować

codojedzenia
Kanapki na ciepło z jajkiem i prosciutto 199

duży plaster szynki prosciutto pieprz, papryka słodka lub ostra pietruszka lub szczypiorek łyżeczka startego sera typu parmezan dodatkowo: pomidorki koktajlowe Przygotowanie: Patelnię spryskaj oliwą i podgrzej. Ze środka pieczywa wykrój kwadrat - kromki chleba połóż na patelni, lekko dociśnij i wbij w każdą z nich jajko - posyp papryką. Podsmaż tak, aby jajko się ścięło i przełóż na drugą stronę - posyp pieprzem

Alutka-Gotuje
Pieczony omlet ze szparagami, fetą i papryką 181

połówki pomidorki koktajlowe. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy 30-35 minut. Omlet ze szparagami, fetą i papryką podajemy na gorąco z ulubionym sosem i pieczywem

My Chcemy Jeść
Koszyczki wielkanocne 117

ciasta drożdżowego.U mnie wyszły 2 małe koszyczki  [ robiłam bez rączek,ale oczywiście można z rączką] i jeden koszyczek taki inny, większy ale płytszy.Idealny będzie np.do pieczywa, owoców itp. 4 szkl. mąki 4 łyżki cukru 300 ml mleka 30 ml oleju 1 łyżeczka suchych drożdży 1 jajko do posmarowania koszyczków W letn im mleku rozpuścić drożdże i cukier

Moje domowe kucharzenie
Forszmak lubelski 218

wolę bez) lub dodatkowo zakwasić sokiem z kiszonych ogórków. Jeśli chcemy podać go w formie bardziej gęstego gulaszu, wystarczy zagęścić go zasmażką lub zaprawić 3 łyżkami mąki. Podajemy z pieczywem, kaszą lub parowańcami. Forszmak – podobnie jak żurek – wspaniale smakuje podawany w chlebku. Post Forszmak lubelski pochodzi z bloga Poezja smaku

Poezja smaku
Nakrycie pełne 125

sztućce do deserów w kolejności: widelczyk (trzonkiem skierowanym w lewo), nożyk (trzonkiem skierowanym w prawo) oraz łyżeczkę (trzonkiem skierowaną w prawo). W lewym górnym rogu podtalerza kładziemy talerzyk na pieczywo. Po jego prawej stronie kładziemy nożyk skierowany ostrą krawędzią w lewo. Dodatkowo, po lewej stronie talerzyka może znajdować na sałatę. Obydwa te talerzyki można również umieścić po lewej stronie

Kate's Kitchen
Najlepsze domowe przepisy na pyszną Wielkanoc 158

zakwasie Zakwas na żur na mące razowej pszennej Ekspresowy czerwony barszcz na zakwasie Rosół z kaczki Zakwas na żurek Zakwas na czerwony barszcz Zakwas żytnio-owsiany na wielkanocny żurek Pieczywo Świąteczny chlebek cytrynowo-rozmarynowy Najprostszy chleb żytni na zakwasie Chleb pszenno-żytni z prażoną mąką Chleb litewski Kaszubski chleb na podmłodzie Chleb tygrysi (dutch crunch bread) Wiejski chleb francuski

Kulinarne przygody Gatity

Proponowane wyszukiwania