Przepis na : śniadanie
Składniki na 12 muffinek: 8 jajek 1 szklanka szpinaku baby 4 pieczarki 1/2 czerwonej papryki gruby szczypior sól, pieprz ziołowy oliwa z oliwek Sposób wykonania: Blachę do muffinek smarujemy oliwą z oliwek. Jajka wbijamy do miski i roztrzepujemy za pomocą rózgi. Doprawiamy solą i pieprzem. Pieczarki kroimy w plasterki a paprykę w drobną kostkę. Szatkujemy szczypior. Wszystkie suche składniki (szpinak, pieczarki, papryka, szczypior) rozkładamy we wgłębienia blachy a następnie zalewamy je masą jajeczną. Wkładam... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...