pieczywo - 17769 przepisów (strona:405/1185)

Włoska sałatka panzanella z awokado 97

Panzanella to włoska sałatka z kawałkami czerstwego pieczywa, smakuje obłędnie, najlepiej przygotować ją wieczorem aby rano zajadać. Przygotowuje się ją błyskawicznie a jak zajada? sprawdźcie sami ale zapewniam że szybko. Panzanella z awokado. CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Włoska zapiekanka z bakłażanem i sosem pomidorowym - Parmigiana di melanzane. Przepis krok po kroku 96

mogłam zająć się zrobieniem sosu, przez co przygotowanie zapiekanki poszło mi całkiem sprawnie. Zapiekanka jest przepyszna i sprawdzi się zarówno na obiad, jak i kolację z dodatkiem świeżego pieczywa. Jeśli lubicie eksperymentować, bakłażana możecie zamienić na inne warzywa - moje pomysły znajdziecie pod przepisem. Zapiekanka z bakłażanem i sosem pomidorowym - Parmigiana di melanzane   ➤czas przygotowania: 1 godzina w 1 porcji

Chilli Czosnek i Oliwa
Pieczarki nadziewane 145

Opis Pieczarki nadziewane: Pieczarki nadziewane to świetny pomysł na przystawkę lub małe, samodzielne danie. Jeżeli pieczarki przygotowuję jako samodzielne danie, podaję je wtedy z białym pieczywem i zieloną sałatą z sosem winegret. Smakują obłędnie, szybko się je robi, wyglądają ładnie i w ekspresowym tempie z talerzy znikają. Idealnie nadają się jako danie dla wegetarian. Jeżeli ktoś z naszych gości

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Szakszuka z papryką i brokułem 115

danie to jest globalnie znane i przygotowywane na śniadanie na całym świecie. Swoją wersję wzbogaciłem o czerwoną paprykę i brokuł, który bardzo dobrze tutaj pasuje. Dodatkowo, całość podałem z pieczywem posmarowanym [...] Artykuł Szakszuka z papryką i brokułem pochodzi z serwisu Pogotujmy.pl

Pogotujmy.pl
Risotto z borowikami, parmezanem i masełkiem truflowym 139

masła truflowego   wspaniale podkreśla jego smak. Najwyższej jakości masło zawierające oryginalne czarne trufle z regionu Toskanii we Włoszech. Idealne do przyprawiania risotto, ravioli czy po prostu na świeże pieczywo.  Poezja! Składniki: 200 g ryżu arborio 30 dag świeżych prawdziwków ¾ szklanki wytrawnego białego wina 2 małe cebule 2 łyżki masła truflowego 1 łyżka oliwy 600 ml bulionu najlepiej grzybowego

Wanilia i Kardamon
Lekka sałatka z pora 117

Lubicie szybkie sałatki? Jeśli tak, to mam dla Was świetną propozycję. Lekka sałatka z pora z dodatkiem pomidorków, kukurydzy i jogurtu. Świetnie pasuje do pieczywa albo do innych dań. Jest niskokaloryczna i bardzo pożywna, dlatego można jeść ją także, gdy dbacie o linię . Lekka sałatka z pora 1 szt dużego pora lub 2 mniejsze ((biała część)) 1/2 puszki kukurydzy konserwowej

Przepisy na widelcu
Szakszuka z serem pleśniowym 150

wrzącą wodą . Smażymy ok. 2 minuty.  Wbijamy dwa jaja. Posypać wszystko pokruszonym serem pleśniowym. Przykryć patelnię pokrywką i gotować aż białka się zetną.Podawać z ulubionym pieczywem. Artykuł Szakszuka z serem pleśniowym pochodzi z serwisu I LOVE LIFE

I LOVE LIFE
fasola jasiek w pomidorach na wędzonce... 121

świeże zblendowane blenderem, wsypać majeranek, sól do smaku i gotować z 5 minut. - pyszna, zdrowa, sycąca fasola jasiek w świeżych pomidorach na wędzonce z majerankiem, potrawa jest smaczna z pieczywem...........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Sałatka ze smażonym tofu i jogurtowym sosem 157

przekładamy do miski. Pomidorki koktajlowe kroimy na połówki. Na sałacie układamy pomidorki, smażone tofu i skrapiamy sosem jogurtowym. Wierzch posypujemy orzeszkami ziemnymi. Sałatkę ze smażonym tofu podajemy z ulubionym pieczywem lub jako dodatek do obiadu.  Tofu to twarożek sojowy, który powstał tysiące lat temu w Chinach. Ten sojowy produkt jest popularny także w innych krajach azjatyckich. Warto wiedzieć

My Chcemy Jeść
Ogórkowanie i kanapka z grilllowanym ogórkiem 162

kanapki, ale nie mówię tu o PRL-owskiej kromce chleba posmarowanego tłuszczem, z plasterkiem czegoś tam, przyozdobionym plasterkami czegoś innego. Mówię o ich ulicznych wersjach, kiedy pomiędzy dwa kawałki pieczywa dostajecie pełnoprawny posiłek, który równocześnie moglibyście zjeść samodzielnie na talerzu, bo zakładam, że pasztetu z pomidorem samodzielnie nie jecie :) Oczywiście musiała być z kiszonym ogórkiem, ale świeży to nudy :) Składniki

Kryzysowa Książka Kucharska
Leczo z fasolką szparagową + film 104

przygotowaniu danie jednogarnkowe idealne dla całej rodziny. Cukinia z cebulą, papryką i kiełbasą oraz fasolką szparagową tworzą bardzo ciekawą kompozycję smakową i pożywną potrawę, która najlepiej smakuje podana z pieczywem.     składniki na 4 porcje 500 g fasolki szparagowej 300 g kiełbasy 1 cukinia 2 cebule 2 papryki ( czerwona i żółta ) 1 puszka pomidorów krojonych 500 ml bulionu olej

Smakowite Dania

Proponowane wyszukiwania