pieczywo - 17769 przepisów (strona:405/1185)

Indyk z ciecierzycą i fasolką w sosie pomidorowym 132

minut. Gdy mięso będzie miękkie dodajemy odsączoną fasolę białą i czerwoną, ciecierzycę oraz kukurydzę. W razie potrzeby doprawiamy do smaku. Podgrzewamy jeszcze przez 2 -3 minut. Podajemy z pieczywem lub ryżem

Qchnia po prostu
Sałatka z kurczakiem i parmezanem 173

smaku solą i pieprzem. Grillujemy na wysmarowanej oliwą patelni grillowej. Ściągamy kurczaka z patelni, lekko studzimy i  kroimy na mniejsze paski. Na tej samej patelni przygotowujemy grzanki z pieczywa (np. z bagietki). Następnie kroimy grzanki w kostkę. Sałatę osuszyć i pokroić na mniejsze części. Wyłożyć na głębokie talerze. Dodać pokrojone pomidorki koktajlowe, kurczaka i grzanki. Na koniec posypać sałatkę

I LOVE LIFE
Restauracja Ale Gloria | Warszawa – Miejsca ze Smakiem 117

tutaj wiedzie prym. W restauracji znajdziemy bowiem specjalną kartę, która poświęcona jest daniom wyłącznie z gęsiny. Oczywiście przed podaniem dań otrzymaliśmy czekadełko, czyli kremową pastę z koperkiem i ciemnym pieczywem. Co na przystawkę? Postawiliśmy na zupy. Na co dzień jadamy ich niewiele, a każda okazja, aby urozmaicić sobie menu jest dobra Wybrałam zupę z gęsiną i byłam zachwycona. Dokładniej danie

Kuchnia Bazylii
KANAPKA CAPRESE 146

pyszne, typowo włoskie połączenie smaków. Z roztopioną mozzarellą, plastrami świeżego pomidora i zielonym pesto. Wedle uznania posypane orzeszkami pinii i liskami bazylii. Wszystko zapieczone pomiędzy dwiema kromkami dobrego lekkiego pieczywa. Brak opiekacza nie jest problemem. Kanapki można przygotować na patelni grillowej lub zwykłej, trzymając bułeczki po kilka minut na każdej stronie i lekko dociskając (np. łopatką) od góry. Najlepiej smakują

cool and minty
Duszone jajka ze szpinakiem, pomidorami i serem mozzarella 152

sera mozzarella i połówki pomidorków koktajlowych. Jajka przyprawić solą oraz pieprzem. Patelnię przykryć pokrywką i gotować około 3-4 minuty (do ścięcia białka). Od razu podawać. np. ze świeżym pieczywem. Etapy przygotowywania duszonych jajek

Ugotować
Insalata frutti di mare w klimacie zero waste 145

jadalne,  da się zjeść. 42 proc. Polaków przyznaje, że zdarza im się wyrzucać żywność, 35 proc. z nich robi to kilka razy w miesiącu. Najczęściej wyrzucane produkty to pieczywo, owoce, wędliny i warzywa – wynika z badania zrobionego na potrzeby Federacji Polskich Banków Żywności. Polacy rocznie marnują 235 kg żywności na osobę, w przeliczeniu na statystycznego mieszkańca, znajdujemy się

Z Kuchni Do Kuchni
Pasta degli avanzi 137

drugie:jestem z siebie dumna! 42 proc. Polaków przyznaje, że zdarza im się wyrzucać żywność, 35 proc. z nich robi to kilka razy w miesiącu. Najczęściej wyrzucane produkty to pieczywo, owoce, wędliny i warzywa – wynika z badania zrobionego na potrzeby Federacji Polskich Banków Żywności. Polacy rocznie marnują 235 kg żywności na osobę, w przeliczeniu na statystycznego mieszkańca, znajdujemy się

Z Kuchni Do Kuchni
Gulasz meksykański 184

jutrzejszy obiad polecam pyszny gulasz mięso- warzywny. Potrawa jest bardzo łatwa do przygotowania. Doskonale smakuje z kromką świeżego pieczywa. SKŁADNIKI: 800g karkówki wieprzowej, 1 cebula, 200g pieczarek, 1 czerwona papryka, 300g mrożonej mieszanki meksykańskiej Hortex, 1,5 litra wody, 1 łyżka mąki, 1 łyżeczka papryki słodkiej mielonej, 1 łyżeczka papryki ostrej mielonej, 2 liście laurowe, 3 ziarna ziela angielskiego

Tradycyjna kuchnia Kasi
BLOK JAJECZNY Z WARZYWAMI 148

całkowitym zastygnięciu masy formę wyjąc z lodówki i przechylając naczynie do góry dnem wyjąć i delikatnie usunąć folię. Potem blok pokroić w plastry i podawać ze świeżym pieczywem. var pfHeaderImgUrl = '';var pfHeaderTagline = '';var pfdisableClickToDel = 0;var pfHideImages = 0;var pfImageDisplayStyle = 'right';var pfDisablePDF = 0;var pfDisableEmail = 0;var pfDisablePrint = 0;var pfCustomCSS = '';var pfBtVersion='2';(function

Ciastka - domowe słodkości
Restauracja Bez Tytułu - wykwintna kuchnia w Warszawie 104

Zresztą tak będzie przy każdym kolejnym podawanym daniu, tutaj na talerzu jest dopracowany każdy, nawet najmniejszy szczegół! W oczekiwaniu na nasze dania możemy delektować się pysznym, świeżutkim chrupiącym domowym pieczywem, podanym z masłem z wędzoną hiszpańską papryką. Baaardzo smakowity początek! Następnie na naszym stole pojawiła się obłędna burrata od sprawdzonego polskiego producenta, podana z sezonowymi warzywami, czyli w tym wypadku

Kulinarne przygody Gatity
Jajeczna sałatka z selerem i rzodkiewką 148

Selera oraz kukurydzę odsączamy z zalewy. Rzodkiewki, jajka oraz cebulę kroimy w kostkę. Wszystkie składniki łączymy ze sobą. Dodajemy majonez oraz jogurt, doprawiamy solą i pieprzem, mieszamy. Podajemy z pieczywem

Qchnia po prostu
Sałatka ze słoika – z bobem i fasolką 157

zagryzkę, do uzupełnienia swojego słoika, zabrałam kilka krakersów z rozmarynem (przepis na nie znajdziecie TUTAJ ), ale równie dobrze będzie pasować grzanka z czerstwego chleba, świeże pszenne lub ciemne pieczywo, pumpernikiel, chlebki pita (o TU ) pita lub naan ( TUTAJ ). SKŁADNIKI proporcje składników na 4 porcje ZIELONA BAZA – 1 puszka bobu (albo ciecierzycy, ale z bobem jest smaczniej) – 1 puszka

Karo in the Kitchen
Rolada drobiowa z warzywami 145

Rolada drobiowa z warzywami Mamy wiosnę, więc przygotowałam pyszną roladę drobiową z dużą ilością warzyw i sera żółtego. Roladę możemy spożywać na gorąco lub do pieczywa na zimno. Składniki : filety z kurczaka - 600 g brokuł mały - 1 szt kalafior - 9 małych różyczek marchewka - 1 szt mała rzodkiewki - 3 większe ser żółty - 150 g sól i pieprz papryka czerwona

Kuchnia Danusi
Terrina z jajkiem i wędzonym łososiem 180

mamy gości. Cudownie będzie prezentować się także na Wielkanocnym stole. Bazę przystawki stanowią bulion, kremówka i dobrej jakości majonez – dzięki nim terrina jest idealnie zbalansowana i oprócz pieczywa nie potrzeba jej nic więcej. Ja do przygotowania bazy użyłam majonezu Kieleckiego. Zobaczcie jego skład i porównajcie z innymi majonezami – już będzie wiadomo dlaczego. Oprócz świetnego, krótkiego składu

Poezja smaku
SAŁATKA CHEESBURGEROWA (keto, LCHF, bez glutenu) 165

lniany, z awokado, ogórecznika, ostropestu czy oliwy z oliwek. Jeśli szukacie innych przekąsek na różnego rodzaju okazje zapraszam po przepisy np sałatkę gyros. Smacznego! — BTW całości bez pieczywa na bazie majonezu K.: 2445 g, 4841 kcal, B 248 g, T 406 g, W 47 g. W 100 g: 198 kcal

Ola la LCHF

Proponowane wyszukiwania