Pasta z jajek, sera żółtego i ogórków kiszonych. Te ostatnie sprawiają, że pasta nie jest taka mdła, a bardzo smaczna. Można ją nakładać na bułeczki, chrupiące tosty lub inne ulubione pieczywo, a więc idealnie sprawdzi się na śniadanie. 5 jajek 100 g sera żółtego 2 ogórki kiszone 2 łyżki szczypiorku 1 łyżeczka musztardy 2 łyżki majonezu 2 łyżki gęstej śmietany sól pieprz czarny Jajka ugotować na twardo – 10 minut od zagotowania się wody. Ostudzone obrać i pokroić w kostkę lub zetrzeć na tarce jarzyno... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...Lubię gotować i piec ciasta. W kuchni często eksperymentuję i bawię się smakami, co sprawia mi ogromną przyjemność.