Śniadanie czy też kolacja wcale nie muszą być nudne. Kolorowe,pełne witamin kanapki nie tylko cieszą oko,ale także wyśmienicie smakują. Do przygotowania kanapek możemy użyć nie tylko pieczywa, wafle ryżowe czy kukurydziane też super smakują. Do przygotowania kanapek użyłam: wafle ryżowe z solą morską Kupiec twarożek (twaróg+jogurt naturalny+sól) sałata rzodkiewka szczypiorek pomidorki koktajlowe
Kolorowa kuchnia Elkioliwie. Dodaję cukinię, ogórka i paprykę. Smażę około 10 minut. Następnie dodaję pomidory. Mieszam i duszę kolejne 10 minut. Potrawę doprawiam do smaku oregano, solą oraz pieprzem. Podaję z pieczywem
Tradycyjna kuchnia Kasizero waste. Zero waste , to styl życia, zgodnie z którym człowiek stara się generować jak najmniej odpadów, nie wyrzuca, nie marnuje. Dzisiaj śniadaniowa zapiekanka z resztek. Wykorzystujemy podeschnięte już pieczywo tostowe, końcówki wędlin, które mamy w lodówce, trochę sera i wszystko łączymy jajkami. Zapiekanka idealna na śniadanie. Przy okazji chciałabym Wam polecić margarynę Śniadaniową o smaku Solonego Masła jako
Bon appetit mon amieWegańskie bułeczki bez glutenu z kaszy gryczanej niepalonej! Pojawiają się u mnie w kuchni rzadko, raz na kilka miesięcy, bo w moim odczuciu pieczywo na zakwasie lub ze skiełkowanych ziaren jest zdrowsze od tego, które przyrządza się na bazie drożdży. Jednak jak pojawiły się raz, to już ciężko do nich nie wracać, bo dzieci wspominają ich wspaniały smak i domagają
Jeść, by żyć w zdrowiuawokado. I tak powstała ta pasta lub sałatka, jak kto woli 😄 Jest przepyszna, szybka i prosta w przygotowaniu. Polecam na śniadanie, kolację czy posiłek na wynos z dodatkiem pieczywa i porcji wybranych warzyw. Składniki: 1/2 awokado 2 jajka 1 łyżeczka soku z cytryny sól i pieprz do smaku natka pietruszki Przygotowanie: Jajka ugotuj na półmiękko. Następnie ostudź
Zdrowie na języku :Pziołowy, kostkę rosołową, paprykę ostrą i dusić po zagotowaniu z 10 minut, parę razy zamieszać - pyszny, lekki a zarazem sycący gulasz warzywny z pieczarkami, smakuje doskonale z ryżem, makaronem, pieczywem.........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubięsoki. Wsypać posiekany koperek, mąkę i szybko wszystko wymieszać do zagęszczenia kapusty - kapusta młoda zasmażana jest bardzo smaczna, nam smakuje nie tylko na obiad ale i na kolację do pieczywa...........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubięawokado. Niepowtarzalny pomidorowy smak Inspiracją dla tej zimnej zupy było oczywiście andaluzyjskie Gazpacho , niemniej jednak wprowadziłem drobne odstępstwa. W oryginalnej recepturze zupę zagęszcza się pieczywem, u mnie postawiłem na prażone migdały. Zamiast surowej papryki zastosowałem pieczoną, o głębszym smaku. Niekonwencjonalne jest także zastosowanie awokado i rzodkiewki do dekoracji. Natomiast niepowtarzalny
kuron.com.plsurówki czy sałatki – dobrze jej robi posolenie lub zamarynowanie. Surowe, cienkie plasterki kalarepki smakują fantastycznie posmarowane śmietanowym serkiem, z plastrem świeżej truskawki. Jeśli unikamy chwilowo pieczywa w diecie, niskokaloryczne plastry kalarepki z pastami skutecznie oszuka głód. Artykuł Sałatka z kalarepki, ogórka, truskawek i fety pochodzi z serwisu Pomysłowa kuchnia
Pomysłowa kuchniajest to super pomysł na wyczyszczenie lodówki. Do aromatycznego sosu możecie dodać swoje ulubione warzywa. Nie bójcie się eksperymentować. Jako dodatek możecie użyć ryż, kaszę, albo zjeść z dodatkiem pieczywa. Tak jak lubicie. Ilość porcji: 4 porcje Czas przygotowania: 45-60 minut Składniki: Pasta: papryczka chilli – 1 sztuka świeży imbir – kawałek wielkości kciuka kurkuma mielona – 1 łyżeczka
wiecejwarzyw.plgarść czereśni i mixu sałat PRZYGOTOWANIE: Kajzerki kroję na kilka kromek, układam na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Polewam oliwą. Czosnek obieram, siekam drobniutko, nakładam równomiernie na każdy kawałek pieczywa. Ser kroję w plastry, następnie w słupki, układam na crostini. Ponownie lekko skrapiam je oliwą i przyprawiam. Piekarnik nagrzewam do temp. 180 C, grzanie góra plus dół, bez termoobiegu. Crostini
Zasmakuj Kuchniplener i szparagi zgrillować. Taka wersja szparagów jest często serwowana na przystawkę lub jako dodatek do dania głównego, ale ja polecam także na śniadanie lub kolację z kawałkiem pełnoziarnistego pieczywa. Szparagi mimoza Składniki na 2 porcje: 1 duży pęczek szparagów 1-2 jaja ugotowane na twardo 3 łyżki oliwy ½-1 łyżka soku z cytryny lub białego octu winnego 1 łyżeczka
Pełny talerzKAPUSTA PO WĘGIERSKU PRZEPIS TUTAJ Smaczne danie jednogarnkowe przypominające leczo. Potrawa obfituje w warzywa oraz zawiera mięsny dodatek w postaci kiełbasy i boczku. Danie podajemy na ciepło ze świeżym pieczywem. INDYK Z RYŻEM I WARZYWAMI PRZEPIS TUTAJ Pomysł na szybki, smaczny, zdrowy, niskokaloryczny i kolorowy obiad, którego przygotowanie zajmie nam zaledwie około 30 minut . ZUPA KREM Z BIAŁYCH SZPARAGÓW PRZEPIS
Blog z Apetytembakłażana podane z pomidorkami, fetą i oliwkami, aromatyzowane czosnkiem, oregano i bazyli ą. Prosta i szybka przekąska idealna na letnie popołudnia lub wieczory. Wspaniale komponuje sie z grillowanym pieczywem i kieliszkiem schłodzonego wina. Polecam serdecznie, zwłaszcza, gdy za oknem upa ł a ostatni ą rzecz ą , o jakiej myślimy to długie gotowanie;) **** Oggi
La grande e la piccola cuoca