pieczywo - 17769 przepisów (strona:404/1185)

Środa: Zapiekanka z kalafiora z kurczakiem 88

udka z kurczaka, żeby sprawdzić czy już się upiekły. Kiedy wypłynie z nich przeźroczysty sok są gotowe. Posyp całość tartym parmezanem. Zapiekankę możesz zjeść solo, albo z dodatkiem dobrego pieczywa lub z makaronem. Smacznego! Zapiekanka idealnie nadaje się do mrożenia. W zamrażalniku można ją przechowywać do trzech miesięcy. Artykuł Środa: Zapiekanka z kalafiora z kurczakiem pochodzi z serwisu Niedzielny kucharz

Niedzielny kucharz
Czwartek: Loco moco, czyli burgery z jajkiem sadzonym 69

ciekawej historii. Powstało w latach 40 XX wieku amerykańskim mieście Lincoln, w młodzieżowej restauracji, której właściciele szukali czegoś równie łatwego do zrobienia, sycącego i taniego jak kanapka. Zamiast pieczywa użyli ryżu, na którym wylądował klasyczny burger. Całość podlali ciemnym sosem. Później dodali sadzone jajko wieńczące dzieło. Danie przypadło do gustu młodzieży z miejscowej szkoły i ochrzciła je loco moco. Jeden

Niedzielny kucharz
Czas na domowy kebab! 87

domu. Polecamy przepisy na super proste pity , bez żadnych wyszukanych składników, tylko mąka, drożdże i woda. Chlebki wychodzą rumiane, pulchne i pachnące. Spośród rzeczy robionych w domu, własne pieczywo jest produktem najpiękniejszym. Bo nic tak nie pachnie jak świeżo upieczony chleb. Serdecznie pozdrawiamy i życzymy miłego weekendu. Zapraszamy na naszego bloga i jeśli podobają Ci się nasze przepisy zapraszamy, żebyś

Niedzielny kucharz
Menu na tydzień: Przepisy na proste włoskie dania 93

danie Jamiego Oliviera. Dość powiedzieć, że w pulpetach są rodzynki, suszone pomidory i.. orzechy. Całość tworzy niecodzienną, wspaniałą kompozycję smakową. Pulpety można zjeść z makaronem, ryżem lub dobrym pieczywem. Zobacz przepis Czwartek: Włoska zupa weselna Włosi, podobnie jak my Polacy, na weselu lubą zjeść miskę rosołu. Różnica polega na tym, że u nas zjada się go tylko z makaronem

Niedzielny kucharz
Najlepsza zupa chłodnik – gaspacho 76

czosnku:) Przepis na to gaspacho pochodzi z bloga Thekitchn.com Składniki: 1 kg bardzo dojrzałych pomidorów 1 twardy ogórek 1 mała papryka czerwona 1 mała papryka zielona 2 kromki ciemnego pieczywa 2 łyżki octu winnego 1 ząbek czosnku 1 mała cebula czerwona 1/2 szklanki oliwy 1/4 szklanki wody gazowanej Szczypta kuminu (opcjonalnie) Szczypta pieprzu kajenskiego (opcjonalnie) Sól Przygotowanie: Krok

Niedzielny kucharz
Środa: Chłodnik z truskawek i innych owoców 96

zmiksuj całość na gładko. Krok 3 Wlej do owoców jogurt i mleko. Ponownie zmiksuj. Wstaw do lodówki i schładzaj przez 2 godziny, najlepiej przez całą noc. Podawaj z dobrym pieczywem. Smacznego! Artykuł Środa: Chłodnik z truskawek i innych owoców pochodzi z serwisu Niedzielny kucharz

Niedzielny kucharz
Menu na tydzień: 5 obiadów w półtorej godziny 85

Cała robota polega na połączeniu w misie składników. Ciasto ląduje potem na noc do lodówki. Rano trzeba je przełożyć do formy i upiec. Mega proste, bardzo pyszne i zdrowe pieczywo, bo zrobiliśmy je z mąki pełnoziarnistej. I drugi skrót jaki zrobiliśmy: makaron i kaszę do dwóch chińskich dań nastawiliśmy przed wyjazdem na zakupy i kiedy wróciliśmy były już gotowe. Podstawę

Niedzielny kucharz
Piątek: Parmentier, czyli zupa krem z ziemniaków i pora 119

nazwiska Antoine’a A. Parmentiera nazwę bierze zupa z ziemniaków, super prosta zupa, zrobiona tylko z ziemniaków i porów. Kremowa i łagodna w smaku, świetnie smakuje z ciemnym pieczywem. Do zupy możecie dodać jakieś resztki warzyw, np. włoszczyznę z rosołu, ale róbcie to ostrożnie, żeby nie zaburzyć delikatnej kompozycji ziemniaczano-porowej. Przepis pochodzi z serwisu Geniuskitchen.com ,który z kolei wziął

Niedzielny kucharz
Pieczona dynia i biała kiełbasa 97

biała kiełbasa z cukinią i pomidorami w pikantnych przyprawach – proste i szybkie do przygotowania danie jednogarnkowe z piekarnika. Można zjeść po prostu jako danie niskowęglowodanowe, można w towarzystwie pieczywa czy kaszy lub ryżu. PRZEPIS NA PIECZONĄ DYNIĘ I BIAŁĄ KIEŁBASĘ Składniki na dynię i białą kiełbasę: 4-8 szt kiełbasek białych mała dynia hokkaido 1 cukinia kilka pomidorów cebula

Dorota Smakuje
4 powody, dla których warto jeść grzyby 74

innymi elementami naszych obiadów. Są bogate w fosfor 100 gramów surowych grzybów to aż 116 mg tego ważnego pierwiastka. Więcej fosforu od grzybów mają tylko produkty mięsne, niektóre pieczywo i nasiona oraz orzechy. Podobnie jak wapń, ten makroelement należy do składników budulcowych naszego organizmu. Około 85% fosforu w ludzkim ciele znajduje się w kościach i zębach. A średnie zapotrzebowanie

Fleksitarianizm.pl
Filet z mintaja 101

tłuszczu, najpierw po pół minuty z każdej strony, żeby panierka dobrze przywarła, a potem na złoto brązowo po 4 min. Serwujemy na gorąco z czym kto lubi: ryż, ziemniaki, pieczywo lub z samą surówką. Prosty, smaczny, szybki w wykonaniu obiad lub dobra kolacja. Smacznego

chleba naszego
Foccacia barese 113

Foccacia barese to jedno z dań, którym zajadałam się podczas ostatniej podróży do Włoch. Jest w niej coś niezwykłego, co odróżniało ją od foccaci z innych

365 dni dookoła kuchni

Proponowane wyszukiwania