pieczywo - 17769 przepisów (strona:404/1185)

wątróbka z kurczaka w cebuli i jabłkach... 144

paprykę ostrą i słodką, podsmażać z 5 minut, co jakiś czas zamieszać, następnie wlać wodę i pod przykryciem dusić z 10 minut, na koniec wsypać majeranek. Podawać do ziemniaków ,pieczywa, solić wątróbkę na talerzu - wątróbka z kurczaka jest bardzo smaczna, zdrowa, z dodatkiem cebuli, jabłek nabiera dobrego smaku i aromatu..........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Mini chałki wielkanocne 126

Chałka drożdżowa to delikatne, puszyste domowe pieczywo idealne na wielkanocne śniadanie i na każdy inny dzień w roku. Moja chałka jak wszystkie inne wypieki na blogu upieczona została z mąki orkiszowej. Tym razem zamiast jednej dużej chałki zrobiłam kilka mniejszych. Przepis jest prosty, a ciasto cudownie plastyczne i łatwe do współpracy. Polecam

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
KREWETKI Z PIEKARNIKA 239

sól do smaku Piekliśmy je w temperaturze 200 stopni przez mniej więcej 20 minut. Być może odrobinę dłużej. W połowie pieczenia odwróciłam krewetki na drugą stronę. Do krewetek zrobiliśmy pieczywo czosnkowe, popijaliśmy Vermentino i w województwie lubuskim poczuliśmy się jak na sardyńskich wakacjach

Cytryna&Co.
Restaurant Week - Stare Kino 133

nieco bardziej słone, ale to ta pomarańczowa posypka robiła całą robotę! Świeżość szparagów, aksamitne jajko i podkręcający całość cytrusowy aromat - wszystko bardzo dobrze się ze sobą komponowało, a świeże pieczywo dopełniło dzieła! 👌 Danie główne: 👉 Nadziewana przepiórka z foie gras, zielone szparagi i fondant ziemniaczany Na tę opcję zdecydował się Dominik. Trzeba przyznać, że talerz prezentował się pięknie! Przepiórka była delikatna

Cooking Monster
Jajka faszerowane awokado 140

razie potrzeby doprawić do smaku solą, pieprzem, sokiem z cytryny czy ostrym sosem chilli. Tak jak wspomniałam masa powinna być wyrazista w smaku, jedzona z białkiem i dodatkiem np. pieczywa nie będzie bardzo ostra. Pastę przełożyć do rękawa cukierniczego i wycisnąć masę na połówki jajek.  Jajka faszerowane awokado ułożyć na talerzu, można ściąć je odrobinę od spodu, dzięki temu

Codzienne Gotowanie
Pasta z tuńczyka idealna na Święta do faszerowania jajek 168

Święta już za kilka dni. Dlatego i ja zaczynam powoli odświeżać swoje przepisy. Dziś zapraszam na szybką pastę idealną do faszerowania jajek lub do świeżego pieczywa. Rewelacyjnie wygląda na Świątecznym stole.  Wszystkie przyprawy znajdziecie w sklepie internetowym ---- www.skworcu.com.pl Zapraszam do zakupów ;)  Jeśli spodobał Ci się przepis zapraszam do polubienia mojej strony ;*  Składniki na ok 6 osób

Gotowanie Patki
POMIDOROWE BUŁECZKI PLECIONE 132

Bułeczki w stylu śródziemnomorskim - pomidorowe z dodatkiem ziół toskańskich. Są to bułki drożdżowe, wykonane z mąki pełnoziarnistej, z dodatkiem koncentratu pomidorowego, dzięki któremu zyskały swój oryginalny

Kuchnia MagdaLeny
POMIDOROWE BUŁECZKI PLECIONE 132

Bułeczki w stylu śródziemnomorskim - pomidorowe z dodatkiem ziół toskańskich. Są to bułki drożdżowe, wykonane z mąki pełnoziarnistej, z dodatkiem koncentratu pomidorowego, dzięki któremu zyskały swój oryginalny

Kuchnia MagdaLeny
PRZEPIS: PRAWDZIWY KRUPNIK POLSKI 129

śmietany (1/2 małego kubeczka - może być więcej, jak lubicie) posiekany koperek i natka pietruszki sól, pieprz ziołowy do smaku dodatkowo do krupniku: 1-2 żółtka posiekany szczypiorek świeże, chrupiące pieczywo Przepis i przygotowanie krupniku krok po kroku: Krok 1. ugotować rosół z warzyw i kości, przecedzić. Następnie warzywa pokroić w słupki lub kostkę, oddzielić mięso od kości. Krok 2. Kaszę

Moja Książka Kucharska
Środa: Błyskawiczne burgery wegetariańskie 135

sprawia, że danie jest wyjątkowo smaczne: mięta. Nadaje ona kotletom wspaniałego aromatu i sprawia, że… przypominają mięsne burgery. Wegetariańskie burgery najlepiej jest zjeść w domowych bułeczkach z ciemnego pieczywa, np. według tego przepisu na bułki gotowe w 30 minut. Przepis pochodzi z serwisu Besthealthmag.ca Składniki: ½ szklanki soczewicy 250 g grzybów: pieczarek, ciemnych pieczarek, boczniaków 1 starty ząbek czosnku

Niedzielny kucharz
Bułki hamburgerowe w 30 minut 107

słodkie i… nafaszerowane chemią. Niestety, tak często jest w przypadku bułek sprzedawanych w sklepach, szczególnie pakowanych w folię z długim terminem przydatności do spożycia. Naprawdę warto sobie odpuścić takie pieczywo i samemu zrobić bułeczki do hamburgerów. Mamy dla Was super prosty i bardzo szybki przepis na zrobienie bułeczek. Ciasta nie trzeba długo zagniatać, ani odstawiać do wyrośnięcia na długi czas

Niedzielny kucharz
Czwartek: Szybkie mini pizze z mąki pełnoziarnistej 119

przepis na klasyczną pizzę na drożdżach, zdrową, bo z mąki pełnoziarnistej i bardzo smaczną. Naszym zdaniem jest to jedna z najlepszych pizz dla dzieci. Widzimy to po Miłoszu, który pieczywa jeść nie chce, ale mini pizzę wciąga aż miło. Przepis pochodzi z bloga Thebakermama.com Składniki: Opakowanie suszonych drożdży (2 i 1/4 łyżeczki) 1 łyżeczka cukru 1 łyżka miodu 1 łyżeczka

Niedzielny kucharz
BABA GANOUSH – PASTA Z PIECZONEGO BAKŁAŻANA 206

zblendować i dodać do pokrojonego bakłażana lub dodać do blendera bakłażana i połączyć całość. Pastę przełóż do miseczki, polej odrobiną oliwy, posyp posiekaną pietruszką i pestkami granata. Podawaj z pieczywem, chlebkiem pita lub warzywami. SMACZNEGO! Artykuł BABA GANOUSH – PASTA Z PIECZONEGO BAKŁAŻANA pochodzi z serwisu nietylkopasta.pl - blog kulinaria, restauracje, podróże

nietylkopasta.pl

Proponowane wyszukiwania