ogniu . Zdejmujemy z ognia , dodajemy posiekany koperek i pieprz , ponownie mieszamy i gotowe można podawać Serwujemy na gorąco , jako dodatek do młodych ziemniaków z sadzonym jajkiem lub z czosnkowym pieczywem , czy jakkolwiek lubicie … Smacznego ! Artykuł Duszona młoda kapusta z koprem w śmietanie pochodzi z serwisu Ogrodnik w podróży
Ogrodnik w podróżyKarkówka z piekarnika - tak po prostu. Popularna, a jednak w każdej kuchni smakuje inaczej. Może być daniem głównym, a poszarpana lub pokrojona stanowi doskonały dodatek do pieczywa. 1 kg karkówki musztarda Sarepska pikantna przyprawa do grilla Karkówkę umyć, przekroić wzdłuż i w poprzek tak, aby powstały cztery podłużne kawałki. Na dnie żaroodpornego naczynia umieścić cztery
Praktyczna plpodsmażyć. Do garnka wsypać sparzoną kapustę i wlać wodę, wymieszać, dusić bez przykrycia z 15 minut co jakiś czas mieszając. Pod koniec wsypać kucharka, pieprz mielony, podawać z pieczywem - kapusta biała w każdej wersji smakuje nam zawsze wybornie, można też wykorzystać końcówki wędlin,boczku i mamy na szybko a`la bigos............SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubiękoniec wytapiania wsypać majeranek, czosnek granulowany, wymieszać. Wytopiony smalec razem ze skwarkami przelać do kamionkowego naczynia, po wystudzeniu nakryć talerzykiem i przechowywać w lodówce - smalec-smarowidło jest najlepsze do pieczywa, jest zdrowsze od wszelkich pudełkowych tłuszczów, również do smażenia.........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubiękoktajlowe to wtedy kroimy je na połówki) i wierzch posypujemy resztą serów. 6. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni, zapiekankę pieczemy przez około 30 minut. Można podać z pieczywem, u nas była z ryżem jaśminowym i smakowała rewelacyjnie. Smacznego
kruche babeczkifarszem pieczarkowym, pieczone w piekarniku. Znakomita propozycja na ciepło jako wykwintny obiad, np. z ziemniakami i surówką lub ogórkiem kiszonym, ale również dobrze smakują na zimno jako wędlina do pieczywa. Roladki są delikatne w smaku, a to dzięki temu, że przygotowane zostały z mięsa indyczego, które jest dużo lżejsze od wieprzowiny czy wołowiny. Mięso z indyka jest chude
Kuchnia MagdaLenyfarszem pieczarkowym, pieczone w piekarniku. Znakomita propozycja na ciepło jako wykwintny obiad, np. z ziemniakami i surówką lub ogórkiem kiszonym, ale również dobrze smakują na zimno jako wędlina do pieczywa. Roladki są delikatne w smaku, a to dzięki temu, że przygotowane zostały z mięsa indyczego, które jest dużo lżejsze od wieprzowiny czy wołowiny. Mięso z indyka jest chude
Kuchnia MagdaLenywyłożenia formy i na wierzch (200 g) kwaśna gęsta śmietana do dekoracji Jak przygotować babkę ziemniaczaną z marchewką? Kanapka klubowa z boczkiem Składniki na 2 osoby: 6 kromek pieczywa tostowego razowego jajko na twardo 2 plasterki chudego boczku 2 plasterki szynki z indyka ser żółty- 4 plastry keczup wymieszany ze szczyptą cynamonu sos zrobiony z łyżki majonezu, łyżki soku
Ugotowane pozamiatanewiosna to czas na najlepszy bigos z młodej kapusty! Kilka składników, 30 minut na przygotowanie oraz gotowanie i gotowe! Można podawać z młodymi ziemniakami, można z pieczywem… Smacznego! Taki bigos kojarzy mi się z dzieciństwem, z pyszną domową kuchnią, do której wykorzystywało się dary z przydomowego ogródka. Teraz te sezonowe skarby bez problemu możemy kupić na miejskich targowiskach
Pasja Smakusmaku słodką i ostrą papryką, solą, pieprzem oraz octem winnym. Na sam koniec gotowania do potrawy wsypujemy poszatkowany koperek. Podajemy na ciepło z gotowanymi ziemniakami, ryżem lub pieczywem
Qchnia po prostuawokado - 1 banan - 3 płaskie łyżeczki kakao - 2 łyżeczki miodu Przygotowanie: Awokado i banana obieramy ze skórki. Dodajemy kakao i miód, wszystko blendujemy na jednolitą masę. Kremem smarujemy pieczywo, naleśniki lub po prostu wyjadamy łyżeczką ze słoiczka
Zainspirowana w kuchnidanie Jamiego Oliviera. Dość powiedzieć, że w pulpetach są rodzynki, suszone pomidory i.. orzechy. Całość tworzy niecodzienną, wspaniałą kompozycję smakową. Pulpety można zjeść z makaronem, ryżem lub dobrym pieczywem Czwartek: Włoska zupa weselna Włosi, podobnie jak my Polacy, na weselu lubą zjeść miskę rosołu. Różnica polega na tym, że u nas zjada się go tylko z makaronem, a Włosi
Niedzielny kucharzGotować przez 5-7 minut lub do czasu aż ryba nie będzie surowa. Zupę doprawić do smaku sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Podawać natychmiast z ulubionym pieczywem. Smacznego
Codzienne Gotowaniesolą, świeżo mielonym czarnym pieprzem i drobniutko posiekanym szczypiorkiem. Całość polać musztardowym winegretem i natychmiast podawać. Jajko w koszulce na szparagach można podać z ulubionym, świeżym i chrupiącym pieczywem. Smacznego
Codzienne Gotowanie