ryżem. Do sałatki z szynką możecie dodać groszek, fasolkę posiekaną, marynowaną paprykę, pieczarki, ogórki konserwowe, a zamiast ryżu dowolną kaszę, krótki makaron czy soczewicę. Będzie pysznie! Do wszelakich przekąsek, pieczywa, deski serów polecam SKŁADNIKI: 300 g szynki posiekanej w kostkę 400 g puszka kukurydzy (po odsączeniu 220 g) 4 jajka ugotowane na twardo, u mnie rozm. XL 4 łyżki suchego
Zasmakuj Kuchnitemperaturze 180 stopni bez termoobiegu. Po upieczeniu jeszcze ciepłe chlebki wyjmujemy z foremek i pozostawiamy do wystygnięcia. Chleb jest gotowy i czeka na schrupanie :) Sprawdź, jak odświeżyć czerstwe pieczywo
Gotujemy i jemyoregano, majerankiem lub innymi ulubionymi ziołami. Wstawić na 2 godziny do piekarnika pod przykryciem. Po tym czasie wyjąć, całość przemieszać, w razie potrzeby doprawić solą i pieprzem. Podawać z pieczywem lub według uznania. Smacznego:) Artykuł Kapusta pieczona pochodzi z serwisu
gotuj ze mnąCześć! Czas jesienny ma do siebie zupę z dyni. Uwielbiam taką odmianę menu. Podaję tę zupę w formie zupy krem. Można ją jeść z dodatkiem pieczywa czosnkowego, świetnie smakuje w takim towarzystwie! Składniki: * 70 dkg dyni obranej * 2 marchewki średniej wielkości * 2 pietruszki albo 1 duża * ok. 10 dkg selera (korzeń) * 1 czerwona papryka *1 czerwona cebula * 1 ziemniak
Pieprzyć z FantazjąPomysł na domowe zaprawy - ogórki słodko-kwaśne w zalewie z kurkumą, kolorowym pieprzem i kolorowym czosnkiem. Pięknie się prezentują. Idealny dodatek do pieczywa lub obiadu. Składniki na kilka słoików o pojemności 250 ml: 2 kg ogórków gruntowych (najlepiej trochę mniejszej wielkości) zalewa 2,5 szklanki wody 2,5 szklanki octu 10% 2,5 szklanki zwykłego cukru 3 płaskie
Ugotowaćwybrałam największy garnek jaki mam:) Zawsze mnie dziwi fakt ,że ona się nie nudzi, nawet kiedy jest zjadana prze 3 kolejne dni:) Wyszła wyśmienita, doskonale smakuje z chrupiącym świeżym pieczywem, mniam, mniam…. Oczywiście mają znaczenie produkty z jakich ją przygotujemy. Fasolka Jaś musi być sucha u mnie średniej wielkości. Trzeba zacząć od namoczenia fasoli 1 dzień wcześniej, to ważny
gotuj ze mnąwszystko się przegryzło. Po wyłączeniu gotowego dania dodajemy świeżej natki pietruszki. I w zasadzie nasz obiad już jest gotowy. Smakuje najlepiej jak zwykle drugiego dnia. Samodzielnie lub z pieczywem, posypany natką pietruszki lub świeżą bazylią. Jak wolicie. Smacznego
Z Kuchni Do Kuchniminutach dokładamy papryki, wrzucamy fasolkę szparagową. Dusimy razem ok 10 minut, dokładamy kiełbasę. Przesmażamy razem, jak jest potrzeba doprawiamy. Potrawkę podajemy posypaną posiekaną natka pietruszki. Podajemy z pieczywem
Z Majeczką w kuchnicukier i gotować z 5 minut, można dodać przyprawę w płynie lub sól do smaku. - kapusta kiszona z grzybami, kiełbasą jest bardzo smaczna i do obiadu, do krokietów, do pieczywa, do łazanek, z kaszą gryczaną............SMACZNEGO
W Mojej Kuchni LubięTe bułeczki idealnie się nadają na małą przekąskę w podróży, na zabranie ze sobą do pracy lub na uczelnie na drugie śniadanie, a także świetnie prezentują
Smaki Armineminut , do smaku posolić i dodać mielony pieprz, posiekany koperek, smalec wylać do miski i zostawić do stężenia - domowy smalec ze słoninki mielonej z prawdziwkami jest idealny do pieczywa, do zasmażki, do smażenia...........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubięostrożnie jajka, patelnię przykryć i całość dusić na niedużym ogniu przez kilka minut. Jajka powinny osiągnąć ulubiony stopień ścięcia. Gotowe danie posypać obficie pokrojoną natką pietruszki. Podawać z chrupiącym pieczywem. *Na 1 porcję wykorzystuję ok. 1 litr oczyszczonych i pokrojonych grzybów. ** Średnio na 1 porcje dodaję 2 łyżki posiekanej natki. Szukasz pomysłu na dania ze świeżymi grzybami? Spróbuj i tego
Codzienna kuchnia niecodziennaPrzepis, który dodaje na bloga z "lekkim" poślizgiem 🙈 Dżem wiśniowy zagęszczony agarem - błyskawiczny do przyrządzenia i bardzo zwarty. Idealne smarowidło do pieczywa. Do przygotowania takiego dżemu możecie również wykorzystać mrożone wiśnie. Składniki na 5 małych słoików (około 200 ml): 1 kg wydrylowanych wiśni (wraz z sokiem) 2 szklanki zwykłego cukru 0,5 łyżeczki kwasku cytrynowego 6 łyżeczek agar-agar
Ugotowaćpodam Wam przepis na dip, chciałabym opowiedzieć Wam w kilku słowach o chrupiących przekąskach, które od kilku dni testujemy niemal co wieczór :) A mowa tu u chrupkach wypiekanych z pieczywa zarówno pszennego, pszenno- żytniego oraz razowego. Ich zaletą jest to, że wypiekane są bez smażenia. W każdej paczce ukryte są inne smaki, zarówno łagodne jak i bardziej pikantne. A swój
Zrób to smaczniebyła zbyt gęsta dodaj trochę wody. Gotuj całość na wolnym ogniu przez około 30 minut. Kiedy warzywa będą miękkie zblenduj całość na gładko. Podawaj z natką pietruszki i ulubionym pieczywem. Smacznego! table.macro { font-size: 0.9em; } table.macro + p, table.macro + img { margin-top: 35px; } table.macro th { text-align: left; } table.macro th, table.macro td { padding: 0.3em; } table.macro th.sub { padding-left
wiecejwarzyw.pl