Środa: Zapiekanka z kalafiora z kurczakiem 173udka z kurczaka, żeby sprawdzić czy już się upiekły. Kiedy wypłynie z nich przeźroczysty sok są gotowe. Posyp całość tartym parmezanem. Zapiekankę możesz zjeść solo, albo z dodatkiem dobrego pieczywa lub z makaronem. Smacznego! Zapiekanka idealnie nadaje się do mrożenia. W zamrażalniku można ją przechowywać do trzech miesięcy. Artykuł Środa: Zapiekanka z kalafiora z kurczakiem pochodzi z serwisu Niedzielny kucharz
Niedzielny kucharz
Pasta z ciecierzycy z prażonym sezamem 191wody ciecierzycę, oliwę, sok z cytryny i czosnek. Miksujemy do uzyskania gładkiej masy. Dodajemy uprażony sezam, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Dokładnie mieszamy łyżką. 3. Podajemy z pieczywem
Szefowa kuchni
Szakszuka ze szparagami 142pomidorach zrobić wgłębienia, wbić do nich jajka, posypać solą, przykryć pokrywką na ok. 1-2 minuty lub do momentu aż białka będą ścięte. Posypać listkami bazylii. Podawać z pieczywem. Artykuł Szakszuka ze szparagami pochodzi z serwisu Pasja Smaku
Pasja Smaku
Pasta ze słonecznika z suszonymi pomidorami 167powstała kremowa pasta. Jeśli pasta jest zbyt gęsta, należy dodawać stopniowo po kilka łyżek wody lub oliwy, w której były moczone pomidory. Pastę przechowywać w lodówce. Podawać z pieczywem, warzywami lub serami. Proporcje składników najlepiej dostosować do swoich upodobań. U mnie pasta jest lekko pikantna i z wyraźnie wyczuwalnym smakiem suszonych pomidorów. Zobacz również: chałwa ze słonecznika z daktylami
Kuchcik gotuje
Wegetariański strogonow (z kotletami sojowymi) 205solą, pieprzem, słodką oraz ostrą papryką. Na sam koniec strogonow zagęścić (w wodzie dokładnie rozpuścić mąkę ziemniaczaną oraz pszenną). Danie jeszcze chwilę gotować. Podawać na gorąco, np. ze świeżym pieczywem. Etapy przygotowywania warzywnego strogonowa
Ugotować
Zupa z boczniakami (tzw. flaczki) 182minut na mniejszym ogniu. Pod koniec dodać koncentrat pomidorowy i zupę posmakować oraz doprawić solą, pieprzem, słodką i ostrą papryką. Zupę przed podaniem posypać natką pietruszki. Podawać ze świeżym pieczywem. Etapy przygotowywania zupy z boczniaków
Ugotować
Szynka marynowana,pieczona 172Pyszna pieczona szynka dla wszystkich miłośników chudego mięsa.Szynka pozostawiona w marynacie na dobę z mieszanką różnych ziół po upieczeniu smakuje wyśmienicie. Jako dodatek proponuję tarty chrzan i świeże pieczywo. Składniki 1 kg szynki 1 łyżka soli kilka gałązek świeżego tymianku łyżka rozmarynu świeżego lub suszonego łyżka suszonego oregano łyżka majeranku kilka ziaren kolorowego pieprzu … Czytaj dalej Szynka marynowana
gotuj ze mną
Pasta z awokado na ostro 267Pasta z awokado na ostro to idealny dodatek do chrupiącej tortilli, ale również może być wykorzystana jako pasta do pieczywa. Lista składników i przepis jest poniżej… Składniki dojrzałe awokado 2 ząbki czosnku sok z 1/2 cytryny łyżka oliwy sól pieprz papryczka chilli Pasta z awokado na ostro – przepis Awokado obieramy ze skórki, pozbywamy się pestki, miąższ wydrążamy łyżka
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Fit sałatka z komosy ryżowej i awokado 163pokrojone awokado i zioła, polewamy oliwą i sokiem z cytryny i doprawiamy solą pieprzem. W ten oto prosty sposób sałatka z komosy ryżowej i awokado jest gotowa! Podajemy z pieczywem lub jako sidedish zamiast ziemniaków czy ryżu lub kaszy. Świetnie komponuje się także z potrawami z grilla. Smacznego! Spodobał Ci się ten artykuł? To bardzo się cieszę Będzie mi miło
Lamarida.pl
Szybkie śniadanie: kanapka z awokado i jajkiem 214dobry tłuszcz, posiada kwasy omega, dodatkowo witaminy A, B, C, E, potas... Ważne, aby było dojrzałe - im ciemniejsze tym lepsze, będzie miękkie i kremowe. Składniki: 2 kromki ciemnego pieczywa, 1 dojrzałe awokado, 2 jajka, rzodkiewka, szczypta soli, pomidory Przygotowanie: Jajko gotujemy na twardo lub pół twardo. Kroimy w plastry. Awokado kroimy na pół, usuwamy pestkę, Następnie wyciągamy za pomocą łyżki
Lena Gotuje
Kotleciki twarogowe z rzodkiewką 213Twarożek smakować może pysznie zarówno na zimno jak i na ciepło. Na zimno jako pasta na pieczywo a na ciepło chociażby jeden ze składników pieczonych kotlecików. Kotleciki twarogowe z rzodkiewką Kotleciki najczęściej robię z ziemniaków albo oczywiście z mięsa. Tym razem jednak postawiłam na kotleciki przygotowane z kremowego twarożku z dodatkiem mąki i cebuli. Kotleciki były puszyste , kruche na zewnątrz
mecooks
Pasta z czosnku niedźwiedziego na zimowe zapasy 189lżej strawny. Pokrojone listki czosnku można dodawać do zup, sałatek, stosować do posypywania kanapek, kasz, ziemniaków, jajek, ryb i makaronów. Z dodatkiem twarożku to przepyszna pasta do smarowania pieczywa. Najlepszym sposobem, by przechować go na dłużej jest przygotowanie z zielonych listków wartościowej pasty. Zmiksowane listki z solą zalane olejem mogą spokojnie przetrwać do następnych zbiorów
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Chrupiące panierowane pieczarki a la kotlety 242mące kukurydzianej, znów w jajku i na końcu w bułce tartej. Smażymy na rozgrzany oleju z obu stron na złoto (nie za duży płomień). Podajemy np. z ulubionym pieczywem. Smacznego
Słodkie okruszki