pieczywo - 17769 przepisów (strona:392/1185)

Karkówka pieczona z papryką. Przepis krok po kroku. 139

wychodzi idealnie i starczy dla kilku wygłodniałych osób. Jeżeli po obiedzie zostanie jeszcze kawałek, można go pokroić w plasterki i kłaść jak wędlinę na pieczywo.     Składniki:   1,2 kg karkówki wieprzowej 1 łyżka suszonego majeranku 1 łyżka słodkiej papryki w proszku 4 ząbki czosnku 4 łyżki oleju roślinnego 3 papryki

kuron.com.pl
Lekka zielona pasta jajeczna 122

szpinak zmielić w maszynce. Dodać musztardę ,po przegryzieniu smaków doprawić solą i pieprzem. Do pasty dodać łyżkę szczypiorku pokrojonego ,reszta szczypiorku wokół pasty. Pasta jajeczna smakuje ze świeżym pieczywem,lub grzankami

w mojej kuchni
Lekka zielona pasta jajeczna 152

szpinak zmielić w maszynce. Dodać musztardę ,po przegryzieniu smaków doprawić solą i pieprzem. Do pasty dodać łyżkę szczypiorku pokrojonego ,reszta szczypiorku wokół pasty. Pasta jajeczna smakuje ze świeżym pieczywem,lub grzankami

mojej kuchni
KANAPKI Z PUMPERNIKLA Z TATAREM ŚLEDZIOWYM Z SUSZONYMI POMIDORAMI – idealne na piknik! 126

cebulę oraz zioła – świeżą natkę pietruszki i szczypior. Doprawiamy do smaku pieprzem i odstawiamy do przegryzienia. Chleb smarujemy twarożkiem, układamy liście sałaty oraz tatar śledziowy. Przykrywamy kolejna kromką pieczywa, a następnie powtarzamy poprzednią warstwę. Dociskamy. Pakujemy! I w drogę! Dzięki takim piętrowym kanapkom z całą pewnością nie pozostaniemy głodni! Smacznego! PRZEPIS POWSTAŁ WE WSPÓŁPRACY Z MARKĄ SEKO

Ostra na Słodko
Dżem brzoskwiniowy z nektarynką i sokiem z pomarańczy. 122

powtórzyć. Powstał z przypadku. Nie spodziewałam się, że będzie taki pyszny. Miał to być dżem brzoskwiniowy, ale dodałam za dużo cukru i musiałam pokombinować. Wyszło pysznie :) Ze swojskim pieczywem, smakuje obłędnie. Sprawdźcie sami :) Składniki: 2 kg. brzoskwiń 1 kg. nektarynek 1 kg. cukru sok z jednej pomarańczy 6-7 łyżek soku z cytryny Wykonanie: Brzoskwinie i nektarynki, obrać usunąć pestki

Agusiowe smakołyki
Chleb pszenny 176

Nie ma to jak swój chlebuś. Trochę mieszania, trochę zagniatania a potem już tylko czekamy, aż ciasto wyrośnie. No i na koniec tylko zostanie nam wypiec

Tylko pysznie
Magiczna pasta 176

mąki tortowej – skrobi  kukurydzianej lub ziemniaczanej.Będzie działać tak samo. 7.  Pasta działa również na drobne wypieki – babeczki, muffinki, ciasteczka. 8.  Sprawdza się też przy wypieku pieczywa – chleby, bułki… 9.  Zamiast oleju nie można użyć oliwy – zmieni smak wypieków. 10.Tłuszcz i mąka tworzą barierę ochronną dla ciasta gwarantując „uwolnienie”    wypieku. 11. Wypieki

Moje domowe kucharzenie
Ikra smażona – ikra z turbota 188

Ikra ma się „rozpaść”. Smażyć całość około 3 minut. Następnie dodać 2-3 łyżki masła. Smażyć razem jeszcze ze 2 minuty. Doprawić solą i sokiem z cytryny. Podawać z pieczywem

królestwo garów
Dżem z borówki czerwonej – brusznicy do mięsa 170

przepis na pyszny dżem z borówki czerwonej-brusznicy. Dżem jest bardzo smaczny lekko kwaśny i idealnie nadaje się jako dodatek do mięs, ale jest równie smaczny jako dodatek do pieczywa. Polecam wypróbować przepis. Do przygotowania dżemu będziemy potrzebowali: z podanej porcji wyjdzie około 800 ml dżemu 600 g borówki czerwonej 400 g kwaśnych jabłek 100 ml wody 150 g cukru

Uwaga Babcia Gotuje
Piątek: Parmentier, czyli zupa krem z ziemniaków i pora 189

nazwiska Antoine’a A. Parmentiera nazwę bierze zupa z ziemniaków, super prosta zupa, zrobiona tylko z ziemniaków i porów. Kremowa i łagodna w smaku, świetnie smakuje z ciemnym pieczywem. Do zupy możecie dodać jakieś resztki warzyw, np. włoszczyznę z rosołu, ale róbcie to ostrożnie, żeby nie zaburzyć delikatnej kompozycji ziemniaczano-porowej. Przepis pochodzi z serwisu Geniuskitchen.com ,który z kolei wziął

Niedzielny kucharz
Bigos cygański z klopsikami 559

ketchup, mieszamy i przyprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Gotujemy na małym ogniu przez około 10 minut, często mieszając, aby sos trochę odparował i zgęstniał *** *** Podajemy na ciepło z pieczywem. Przed podaniem posypujemy posiekaną pietruszką *** *** SMACZNEGO ***       POLECAM TAKŻE: DANIA JEDNOGARNKOWE – POMYSŁY NA SZYBKIE I PYSZNE OBIADY KLIKNIJ TUTAJ POMYSŁY NA NIEDZIELNY I ŚWIĄTECZNY OBIAD KLIKNIJ TUTAJ SURÓWKI

Blog z Apetytem
Rogaliki maślane 82

Jeśli uwielbiacie ciepłe, świeże pieczywo, to zachęcam do wypróbowania przepisu na rogaliki maślane. Są absolutnie wyjątkowe, dlatego świetnie sprawdzą się na śniadanie w większym gronie. Rogaliki są chrupiące z wierzchu i mięciutkie w środku. Rogaliki maślane 250 g mąki pszennej 7 g drożdży suchych 75 ml mleka 50 ml wody 50 g masła 1 łyżeczka soli 1 żółtko jajka Mąkę

Przepisy na widelcu
Tosty z serem i pomidorem 193

użyj w kawałku) – 1/4 szklanki orzeszków piniowych (możesz zastąpić migdałami) – 1/2 szklanki oliwy z pierwszego tłoczenia Przygotowanie : PESTO: wrzuć wszystko do blendera i blenduj całość na pyszne pesto. Na pieczywie połóż plasterek mozzarelli, na nim plasterek pomidora. zapiekaj najlepiej na blasze wyłożonej papierem do pieczenia w temperaturze 180 st C. Wystarczy 5-8 minut. Gotowe grzanki polej odrobiną zielonego pesto

nietylkopasta.pl
Grzanki z wędzonym karmazynem 123

wielkie mi co! Kanapki na blogu bardziej pomysł niż konkretny przepis. Jest proste, takie polskie, tradycyjne śniadanie – kanapki. Ale nie byle jakie:) plus pozdrowienia Grzanki z jasnego pieczywa, krótko przesmażone na suchej patelni, delikatnie chrupiące. Jak ulał pasują tu do wędzonej ryby i jajka na twardo. Jeszcze zdrowiej, bardziej kolorowo i więcej witamin za sprawą dodatków – pomidorków koktajlowych

Zasmakuj Kuchni
Menu na tydzień: 5 obiadów w półtorej godziny 98

Cała robota polega na połączeniu w misie składników. Ciasto ląduje potem na noc do lodówki. Rano trzeba je przełożyć do formy i upiec. Mega proste, bardzo pyszne i zdrowe pieczywo, bo zrobiliśmy je z mąki pełnoziarnistej. I drugi skrót jaki zrobiliśmy: makaron i kaszę do dwóch chińskich dań nastawiliśmy przed wyjazdem na zakupy i kiedy wróciliśmy były już gotowe. Podstawę

Niedzielny kucharz

Proponowane wyszukiwania