Chłodnik pomidorowy. Przepis krok po kroku Na takie upały najlepsze są proste, niewymagające dużego nakładu pracy dania. Jednym z moich ulubionych antidotów na wysokie temperatury jest chłodnik pomidorowy. Lekki, orzeźwiający na bazie pysznego soku pomidorowego, pieczonej papryki i prażonych migdałów. Składniki: 2 papryki czerwone 3-4 ząbki czosnku 3 łyżki oliwy z oliwek 50 g blanszowanych migdałów 1 l soku pomidorowego (ja użyłem tego z ... czytaj dalej...
Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.
Czytaj dalej...Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...