pieczywo - 17769 przepisów (strona:384/1185)

Pieczony ser brie 86

przepisu na  domowy cheeseburger – domowe  bułki do hamburgerów Przygotowanie : 20 minut Składniki: – 1 ser typu brie w drewnianym opakowaniu – papier do pieczenia – dodatki do podania: pieczywo, paluchy chlebowe, krakersy, inne PRZYGOTOWANIE: Ser wyjmij delikatnie z drewnianego opakowania z zostaw spodnią część (część z serów ma tylko drewniany spód, a część całe pudełeczka z wieczkiem, Tobie potrzebny

nietylkopasta.pl
Wrap z Tapioki z lekką sałatką z tuńczykiem 109

strawny i bardzo pożywny, wytwarzany ze skrobi (mączki) pozyskiwanej z bulw manioku jadalnego, w kuchni brazylijskiej stanowiącego podstawę żywienia. Tapioka to produkt do błyskawicznego przyrządzania m.in. bezglutenowych placków, zamiast pieczywa. Idealnie sprawdza się u osób dbających o linię oraz tych walczących o nową sylwetkę . 🥗🥗🥗🥗🥗🥗🥗🥗🥗🥗🥗🥗 Będzie mi bardzo miło jeśli polubisz moją stronę na Facebooku gotowaniepatki  Gotowaniepatki  Składniki

Gotowanie Patki
Przepis na domowy smalec z boczkiem i jabłkiem 112

jako smarowidło do chleba, pamiętam jak moja babcia przygotowywała właśnie takie smarowidło, czyli smalec z jabłkiem i cebulą a czasem z dodatkiem boczku, był po prostu wyborny, na świeżym pieczywie z ogórkiem kiszonym taki smalczyk smakował wyśmienicie. Domowy smalec z boczkiem i jabłkiem Składniki: 600g słoniny wieprzowej 400g surowego boczku wieprzowego 1 jabłko 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka

Księga-Smaku
Jajko w awokado z piekarnika 95

Jajko w awokado to jeden z tych przepisów, do których będziecie często wracać. Jego przygotowanie zajmuje minimum czasu, a efekt zawsze zachwyci. Jajko w awokado najlepiej podać ze świeżym pieczywem oraz lekką sałatką. Ja przygotowałam do mojego awokado sałatkę z kolendry, papryki i czerwonej cebuli, na którą przepis znajdziecie niżej. Do jajka w awokado najlepiej użyć jajek przepiórczych

Kuchnia Bazylii
Pasta z makreli i jajek 183

jednak możecie dodać do niej dowolne dodatkowe składniki, inne warzywa, przyprawy, np. pora, kukurydzę, łyżeczkę musztardy, świeży koperek. Pasta z makreli i jajek nadaje się jako dodatek do świeżego pieczywa na śniadanie, ale również świetnie pasuje np. pasta do mini kanapeczek na imprezie czy jako wkład do tortilli zawiniętej i pokrojonej w kawałki na jeden gryz. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Pasta

To Musisz Wiedzieć
Grochówka 111

Grochówka to przepyszna treściwa i sycąca zupa z grochu łuskanego, ziemniaków z dodatkiem kiełbaski. Łatwa w przygotowaniu, rozgrzewająca, idealna na jesienno-zimową aurę. Najlepiej smakuje ze świeżym pieczywem. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 300 gram grochu łuskanego połówki żółtego 1 większa cebula czubata łyżka miękkiego masła 1 duża marchewka 3 większe ziemniaki ok 200 gram kiełbasy 1,5 litra bulionu warzywnego

Blog kulinarny S9.PL
Pieczona biała kiełbasa 109

piekarnika i piekłam je 40 minut w temp. 180 stopni, po czym kiełbaski przekręciłam na drugą stronę i znów piekłam ok 40 minut. Kiełbaskę podałam na gorąco ze świeżym pieczywem. SMACZNEGO

Waniliowe Improwizacje
Danie jednogarnkowe z patisonem 64

znajdującymi. Włożyłam przyprawy i wszystko zagotowałam. Zmniejszyłam ogień, dodałam przecier pomidorowy i odsączoną z zalewy fasolkę z puszki. Wszystko dusiłam aż mięso było miękkie. Moje danie podałam ze świeżym pieczywem. Można również potraktować je jako sos/gulasz i podać np. z ryżem lub kaszą. SMACZNEGO

Waniliowe Improwizacje
Grzanki tostada con tomate 82

zawsze genialny. Grzanki tostada con tomate Składniki: 3 półbagietki 2 średnie, dojrzałe pomidory (najlepiej malinowe lub bawole serca) kulka mozzarelli oliwa z oliwek świeża bazylia pieprz sól Rozpoczynamy od pieczywa. Bagietki kroimy pod skosem na małe kromeczki. Każdą z nich skrapiamy oliwą z oliwek i układamy na niej małe półplasterki mozzarelli. Następnie układamy je na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce

PatiGotuje
Caponata 69

słodko-kwaśnym smaku. To danie może być podawane na ciepło, jak i na zimno, chociaż nam lepiej smakowało w tej pierwszej wersji. Caponatę możemy serwować jako danie głównie z pieczywem lub jako dodatek do mięs. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 1 bakłażan 1 średnia cebula 3 łodygi selera naciowego 1/2 czerwonej papryki 1 puszka pomidorów krojonych bez skórki

Danka Pichci
Płynne smaki Walencji 101

inni nienawidzą – tak możnaby podsumować w skrócie ten napój o bardzo specyficznym, mleczno-słodkim, a zarazem ziemniaczano-ziemistym smaku Do zimnej i orzeźwiającej horchaty podaje się zwykle ciepłe, słodkie pieczywo, a dokładniej podłużne paluszki polane lukrem, zwane „farton”.   Horchatę można dostać w sklepie w cenie ok. 1,5 euro za litr napoju, a także w wielu miejscach w okolicach

Gotuj po hiszpańsku
Zupa ogórkowa z patisonem i zacierkami 86

godziny, aż zacierki i warzywa oraz mięso były miękkie. Na koniec dodałam do zupy śmietanę i gotowałam jeszcze jakieś 15-20 minut. Zupę podałam na ciepło z dodatkiem świeżego pieczywa. SMACZNEGO

Waniliowe Improwizacje
Grzanki z krewetkami 127

kroimy w drobną kostkę. Kolendrę jeśli używamy świeżej myjemy, otrząsamy do sucha, listki obrywamy i siekamy. Wszystkie składnikidodajemy do krewetek i doprawiamy do smaku. Na gorącej oliwie smażymy kromki pieczywa – z obu stron, aż będą chrupiące. Ściągamy z patelni. Sałatkę z krewetek rozkładamy na kromkach chleba i podajemy od razu Artykuł Grzanki z krewetkami pochodzi z serwisu I LOVE LIFE

I LOVE LIFE
Pasta z pieczonych batatów z sezamem 110

masłą na 1kg sera!!!).  Dobrze że  już go wcześniej opisałam, bo zaoszczędziłam sobie  pracy z podawaniem receptury. Ten post będzie zgoła inny.....bo o paście do pieczywa. Wpisując się w trendy kuchni wegańskiej przygotowałam pastę do chleba zamiast słodkiego dżemu lub innego smarowidełka. Pasta z pieczonych batatów z sezamem. 2 niewielkie  bataty 2 łyżki sezamowej Tahini

Gotuj Sam!

Proponowane wyszukiwania