dużego garnka z 3 litrami wody, dodajemy przyprawy i gotujemy do miękkości ~15-20 minut od czasu zagotowania się zupy. -- Serwujemy na gorąco posypane zieleniną, opcjonalnie podajemy pieczywo, grzanki. Możemy również zabielić kwaśną śmietaną 18 % ale to tylko jak chcemy. Smacznego
chleba naszegoPyszna, dość pikantna i rozgrzewająca potrawa, doskonała do jedzenia z pieczywem Co potrzeba: 1 kg łopatki wieprzowej, 20 dużych pieczarek, 2 większe marchewki, 1 duża pietruszka, ¼ średniego selera, 4 średnie cebule, 1 duża czerwona papryka, 5 średnich ziemniaków, ½ kostki masła, 3 łyżki oleju rzepakowego, 4 większe ząbki czosnku, 1 duży liść laurowy, 4 ziarna ziela angielskiego, 1 czubata łyżeczka
Bułka z ChlebemZachęcam do pieczenia własnego pieczywa, nie jest to wyjątkowo trudne, a jakby nie patrzeć, własne wypieki są dużo zdrowsze od tych kupowanych w marketach. Żeby upiec dobry chleb potrzebny jest przede wszystkim zakwas, mąka, woda i oczywiście czas. I chyba właśnie ten czas jest podstawowym problemem w sytuacji gdy jesteśmy dość mocno zabiegani. Poniższy przepis na chleb to przepis podstawowy
tyfranboxprawie gotowe. Bez drożdży, czyli długiego wyrabiania i wyrastania. Z dużą ilością białka, więc idealny dla sportowców. Najsmaczniejszy na ciepło z masełkiem. Wiem, wiem. Nie powinno się jeść gorącego pieczywa. Nawet
dolcevitainmykitchenMaślaki smażone z cebulą i czosnkiem to idealna propozycja na pyszną, szybką oraz pożywną przekąskę, dodatek dodania lub samoistną potrawę. W moim domu zazwyczaj znikają ze świeżym pieczywem. Możecie użyć dowolnych grzybów, co robię bardzo często, ale ze względu, że ostatnio miałam nadmiar jędrnych maślaków to tym razem chciałam właśnie je zaprezentować. Jeśli chodzi o ich obieranie... Tak wiem
Di gotujeminut co jakiś czas mieszając. Dodać do cebuli pokrojoną w plastry kaszankę, posypać pieprzem i mieszać do usmażenia się kaszanki do jednolitej masy, posypać koperkiem, podawać z ziemniakami, pieczywem - raz na jakiś czas bardzo lubimy zjeść dobrej jakości kaszankę, kaszanka smażona z różnymi dodatkami jest sycącym obiadem lub kolacją........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubięsmaku. Już nie gotujemy ! Rada: można dolać niewielką ilość gorącej, przegotowanej wody jeśli całość jest zbyt gęsta, ale to na samym końcu. Gulasz idealnie smakuje sam lub z pieczywem
Moniki Smakołykigotowanym burakiem, serem typu śródziemnomorskiego, suszonymi pomidorami, papryką i pestkami słonecznika. Oj dzieje się na talerzu, jest zdrowo, kolorowo, dużo witamin, smacznie i na bogato. Sałatkę podaję z ciemnym pieczywem, grzankami lub ot tak – bez dodatków. Świetnie sprawdzi się także jako dodatek do obiadu, np. pieczonych ziemniaków i białych mięs, duszonych, pieczonych lub smażonych. Sałatka ze szpinakiem, burakiem
Zasmakuj Kuchniowoców oraz kawa. Czasami zamiast tego uwielbiam zjeść jogurt z płatkami owsianymi. Jeżeli nie zjadłam kanapki w domu, zdarza się, że moje drugie śniadanie do pożywna kanapka z ciemnego pieczywa z warzywami i innymi dodatkami. Możliwości jest wiele, jakie są Wasze? Pamiętajcie, że jeżeli nie macie czasu przygotować drugiego śniadania do pracy rano, to przygotujcie je sobie dzień wcześniej
MintTastePieczone mięsa wspaniale smakują nie tylko na święta, ale też na co dzień. Smaczna, pachnąca szynka upieczona z dodatkiem aromatycznych przypraw w domowym piekarniku smakuje nie tylko z pieczywem. Ciepłą szynkę, pokrojoną w grube plastry, polaną sosem możemy zjeść na obiad
Przepisy KulinarneGotuję pod przykryciem około 3-4 minut. Doprawiam do smaku papryką słodką i wędzoną, solą i pieprzem. Dodaję posiekaną natkę pietruszki. Gotuję jeszcze 2 minuty. Podaję ze świeżym pieczywem, kaszą lub ryżem. SMACZNEGO
W kuchni Karmel-itkiposiekany koperek i mąkę i szybko zamieszać do zagęszczenia kapusty, zdjąć z ognia - pyszna, lekka kapusta z marchewką i mięskiem jest doskonałym dodatkiem do obiadu i do zjedzenia z pieczywem na kolację..........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni LubięSkładniki /2 porcje: – 2 ulubione pieczywa (u mnie 1 duża ciabatta ) – mała garść rukoli – 100 g łososia wędzonego – 1 awokado – ząbek czosnku – kilka kropel soku z cytryny – 2 łyżki majonezu – 1 łyżka jogurtu naturalnego – 4 plasterki mozzarelli – 1/2 czerwonej papryki – kilka kropel oliwy z oliwek Przygotowanie: Przygotowujemy pastę z awokado. Awokado myjemy obieramy
I LOVE LIFEzróżnicowanie. Roladki można podać z ziemniakami, ryżem, kaszą lub same. Z surówką albo bez. A nawet w sosie! Równie dobrze możemy –na ciepło lub zimno – pokroić je sobie na pieczywo i też będą świetne. Po trzecie: to dobry sposób na wykorzystanie resztek. Zostało Wam trochę żółtego sera i wędlina? Wiecie, co z nimi zrobić! Nie zawsze trzeba jeść stromboli
Proste-przepisy.plWitam serdecznie, tym razem propozycja na pyszny gulasz z grzybami leśnymi. Gulasz możemy podać z pieczywem, kaszą, ziemniakami i oczywiście z ogóreczkiem kiszonym lub konserwowym. Do przygotowania gulaszu możemy użyć grzybów takie jakie uda nam się znaleźć w lesie, mogą to być podgrzybki, maślaki, prawdziwki, kukri. Do przygotowania gulaszu będziemy potrzebować: około 800 g mięsa wieprzowego, wołowego lub drobiowego około
Uwaga Babcia Gotuje