Następnie dodaję cukinię i pomidory, przyprawiam i smażę dłuższą chwilę do połączenia smaków. Wlewam bulion lub wodę oraz dodaję koncentrat, w razie potrzeby przyprawiam jeszcze do smaku. Podaję do pieczywa lub jako samodzielne danie dobrze rozgrzane, udekorowane natką. Bigos na talerzu można posypać tartym parmezanem. Smacznego
Zasmakuj Kuchnikoniec zaprawiłam fasolkę mąką ziemniaczaną rozmieszaną w odrobinie zimnej wody i chwilę jeszcze razem pogotowałam. Na koniec można jeszcze przyprawić fasolkę brakującymi przyprawami. Fasolkę podałam na ciepło ze świeżym pieczywem. SMACZNEGO
Waniliowe ImprowizacjeBurgery w grzankach - przepis na 3 porcje Do przygotowania burgerów będziesz potrzebować: 250g piersi z indyka, jajko, 2 łyżki otrąb, małą cebulę, łyżkę oleju rzepakowego, łyżkę wody, 6 kromek pieczywa pełnoziarnistego, 2 ogórki kiszone, pół papryki, 2 pomidory, ketchup, sól, pieprz, bazylię, oregano. 1. Nagrzej piekarnik do 180 stopni C. 2. Do piekarnika włóż kromki chleba, aby upiekły się
Z notatnika dietetykajuż nie raz. Nie raz pisałam też dlaczego 😄 Dlatego na dzisiejsze drugie śniadanie przygotowałam sobie właśnie sałatkę. Tym razem z dodatkiem kurczaka - żeby była bardziej treściwa, a jednocześnie bez pieczywa. A ponieważ lubię ostre smaki, sos też odpowiednio sobie przyprawiłam 😉 Jeśli nie jesteście miłośnikami pikantnych dań, możecie dodać mniejszą ilość przypraw do sosu, a jeśli w ogóle nie lubicie
Z notatnika dietetykamogliście zauważyć uwielbiam sałatki z trzema (maksymalnie czterema) składnikami. Sałatka szwajcarska to połączenie składników, który każdy z nas lubi. Można by ją z powodzeniem nazwać sałatką kanapkową, ponieważ oprócz pieczywa jest na niej wszystko to co powinno się znaleźć na kromce chleba. Sałatka Szwajcarska Składniki: około 100 – 120 g szynki konserwowej w plasterkach (u mnie cienko krojonej) około
PatiGotujeprostu pyszny,uwielbiamy go i często gości w mojej lodówce.Jest bardzo prosty do zrobienia,kremowy i super smaruje się na pieczywie i tak naprawdę nie trzeba na taką kanapkę nic więcej,bo smakuje troszkę jak pasztet,ale spokojnie można położyć plasterek wędliny - również fajnie będzie smakować ,polecam i zapraszam po przepis
Swojskie jedzonkoOLIWA Z OLIWEK (z wyjątkiem oleju lnianego) - w zimnie twardnieje i traci swoje właściwości odżywcze. ORZECHÓW/MASŁA ORZECHOWEGO - orzechy stają się twarde, wysuszone i tracą smak. PIECZYWA - w lodówce szybko twardnieje lub od wilgoci pleśnieje. CZEKOLADY - w zimnie traci swoje walory smakowe. KONSERWY - to co zakonserwowane nie wymaga trzymania w lodówce. KAWA I HERBATA
Zdrowie i pysznie na talerzuOLIWA Z OLIWEK (z wyjątkiem oleju lnianego) - w zimnie twardnieje i traci swoje właściwości odżywcze. ORZECHÓW/MASŁA ORZECHOWEGO - orzechy stają się twarde, wysuszone i tracą smak. PIECZYWA - w lodówce szybko twardnieje lub od wilgoci pleśnieje. CZEKOLADY - w zimnie traci swoje walory smakowe. KONSERWY - to co zakonserwowane nie wymaga trzymania w lodówce. KAWA I HERBATA
zdrowo i aktywnieWystudź. W garnku podgrzej mrożone maliny, które po rozpuszczeniu przetrzyj przez gęste sito. Pestki wyrzuć a malinowy mus podgrzej z masłem, solą, pieprzem i cukrem. Przygotowany pasztet podawaj z pieczywem i sosem malinowym. Gwarantuję, będzie pyszny. Smacznego, Klaudia
Mango PapajaW lutowej piekarni Amber zaproszenie do wspólnego wypiekania prostego i ciekawego chleba z mąki orkiszowej i kaszki kuskus. Przepis pochodzi z bloga From- Snuggs
Tajemnice SmakuPyszny dodatek do pieczywa który przygotujesz w kilka chwil. Pasta z sardynek sprawdzi się również podana na krakersach jako smaczna przekąska na imprezę. Sardynki w oleju ok 100 gramów 1 mała dymka 1 łyżeczka przecieru pomidorowego sól 50 gramów sera twarogowego 1 łyżka jogurtu naturalnego 2 łyżki oleju z zalewy szczypta pieprzu Cebulę dymkę pokroić na mniejsze kawałki, przełożyć
Andzia Pichciszpinak i posiekany czosnek, smaż aż szpinak się usmaży. Całość oprósz solą morską i pieprzem. Dodaj gorące jajka w koszulce, posiekany szczypiorek i sól morską. Podawaj najlepiej z domowym pieczywem! Wypróbuj również pomysł na: 1. JAK ZROBIĆ JAJKA PO TURECKU? ŚNIADANIE IDEALNE ! 2. OMLET ZE SZPINAKIEM I ŻÓŁTYM SEREM 3. ZAPIEKANE NALEŚNIKI Z PRAŻONYMI JABŁKAMI POD KRUSZONKĄ
SMYKWKUCHNIBardzo lubię chleby orkiszowe, więc po długiej przerwie dołączyłam do piekarni Amber. Na ten tydzień nie potrzebuję dużo pieczywa, więc zaproponowany chleb z kuskusem idealnie wpasowuje się w moje plany. Zdążyłam niemal w ostatniej chwili, bo chleb nadal jest ciepły, a w mieszkaniu pięknie pachnie 😋😊 Składniki : przepis z bloga From- Snuggs – Kitchen 80 g suchego kuskusu ( lub kuskus orkiszowy
Weekendy w domu i ogrodziezaczepiając mężczyzn i porywając ich do tańca, na koniec nakazując oddać wierzchnią część odzieży, jako rekompensatę strat poniesionych za Combra. Co jadano w tłusty czwartek? W bogatszych domach zapustowe pieczywo było przygotowywane w podobny sposób jak teraz, czyli najczęściej na smalcu. Ważne było, aby pączek był jak najbardziej tłusty – tak, by najeść się pod przysłowiowy korek przed 40 dniami postu
Kate's KitchenW lutowej piekarni Amber zaproszenie do wspólnego wypiekania prostego i ciekawego chleba z mąki orkiszowej i kaszki kuskus. Przepis pochodzi z bloga From- Snuggs
Tajemnice Smaku