pieczywo - 17769 przepisów (strona:371/1185)

PASTA PIECZARKOWA 117

kostczkę i poddusić na suchej patelni. Do przestudzonych pieczarek i cebuli dodać zmielone w młynku ziarna słonecznika i konopi. Dodać przyprawy,  wymieszać i rozdrobnić blenderem ręcznym. Pastą smarować pieczywo lub stosować jako dodatek do makaronów, kasz, sałatek. Pastę przechowywać w lodówce. Smacznego

Jeść, by żyć w zdrowiu
Twarożek na kanapki 105

śniadaniem, jest wspomnieniem dzieciństwa, smaków Babcinej kuchni. To idealny pomysł na zdrowe, sprawdzone jedzenie. Twarożek z papryką, pomidorkami koktajlowymi i szczypiorem smakuje na zarówno na grzance, toście lub razowym pieczywie. Można wzbogacić go posiekanym zielonym ogórkiem, rzodkiewką, jajkiem ugotowanym na twardo, świeżymi ziołami. Polecam także przepisy na: twarożek z jajkiem ; dla tych co lubią słodkości – twarożek na słodko ; twarożek

Zasmakuj Kuchni
Awokado zapiekane z jajkiem, suszonymi pomidorami i parmezanem 121

nagrzanym do 200°C przez około 15 minut, aż białko się zetnie. Kilka minut przed końcem pieczenia wierzch posypać startym parmezanem. Po upieczeniu posypać posiekaną natką pietruszki, podawać z pieczywem. Smacznego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); To też może Cię zainteresować: → Quinoa z awokado, chrupiącym boczkiem i jajkiem sadzonym → Bagietka z guacamole, pomidorem i jajkiem → Jajecznica z awokado, orzeszkami nerkowca i beurre

Oryginalny smak
Rozpustne grzanki ze smażoną brukselką i mascarpone 116

jedna z pyszniejszych grzanek w typowo zimowej odsłonie :)  Tu brukselka nie ma nic wspólnego z mdłym smakiem i papkowatą konsystencją.  Nowa, pyszna odsłona zimowego warzywka na chrupiącym pieczywie z pewnością przegoni niesmaczne wspomnienia, dlatego zachęcam do przełamania kulinarnych schematów i zatopienia zębów w zimowej grzance pełnej nowych smaków i wielu tekstur z rozpustnym i bardzo, bardzo kremowym tłem

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Meksykańska zupa chili con carne 125

gotujemy na małym ogniu, pod przykryciem przez około pół godziny. Na końcu gotowania możemy zupę doprawić solą, pieprzem i ostrą papryką jeżeli jest taka potrzeba *** *** Zupę podajemy ze świeżym pieczywem *** *** SMACZNEGO ***     POLECAM TAKŻE: CIEKAWE PRZEPISY NA ZUPY KLIKNIJ TUTAJ DANIA JEDNOGARNKOWE – NAJLEPSZE PRZEPISY KLIKNIJ TUTAJ NAJLEPSZE PRZEPISY NA SAŁATKI PRZEPIS TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA

Blog z Apetytem
Sałatka Cezar z kurczakiem 102

miękka. Ułóż kurczaka na sałacie, na wierzch posyp grzanki i polej resztą sosu oraz posyp resztą sera. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Smacznego! Sałatka Cezar z kurczakiem 2020-01-08 Czerstwe pieczywo – jak odzyska świeżość? 2020-01-08 Najlepsze domowe burgery 2020-01-06 Ślimaczki z ciasta francuskiego ze szpinakiem 2019-12-29 Domowy sos czosnkowy 2019-12-28 Najlepsze domowe

To Musisz Wiedzieć
Prosta sałatka ryżowa z tuńczykiem 159

posiekany szczypiorek, majonez i jogurt. Całość doprawiamy do smaku świeżo mielonym czarnym pieprzem i solą. Mieszamy składniki, próbujemy i opcjonalnie doprawiamy. Tak przygotowaną sałatkę podajemy samą lub z ulubionym pieczywem. Smacznego

Słodkie okruszki
Prosty bigos z kiszonej kapusty z kiełbasą i suszonymi grzybami 190

był tak pyszny, że każdy wziął sobie nie jedną dokładkę. Polecam i Wam mój przepis na prosty bigos . To idealny pomysł na pyszny obiad . Bigos możecie podać z domowym pieczywem, ziemniakami itd. Tu już każdy ma dowolność. Spróbujcie. W przepisie na bigos z kiszonej kapusty wykorzystałam kiełbasę podhalańską swojską suchą Majerczyk (taka jak na zdjęciu poniżej) Na zdjęciu przy bigosie

Słodkie okruszki
Przykładowy jadłospis na 2000 kcal 101

jeść w miarę możliwości regularnie co 2-4 h ograniczać spożycie fast-foodów, słodyczy i alkoholu do każdego posiłku dodawać warzywa i owoce zwiększyć podaż produktów bogatych w błonnik (pieczywo razowe, gruboziarniste kasze) Śniadanie Dyniowa owsianka z jabłkiem 375 kalorii/ 17,2 g białka/ 19 g tłuszczu/ 54,2 g węglowodanów/ 8,9 g błonnika Składniki: mleko 2% - 1/2 szklanki

Kuchnia Ellie
Ajlazan- ormiańskie ragout warzywne z bakłażanem i fasolką zieloną 106

dziurką i dusić ajlazan na bardzo małym ogniu przez około 1-1,5 godziny, do gotowości. Gotowy ajlazan przełożyć na talerz (ostrożnie, aby warzywa zachowały swój kształt). Podawać z pieczywem lub jako dodatek do mięsa. Smacznego Ajlazan- ormiańskie ragout warzywne z bakłażanem i fasolką zieloną Ajlazan- ormiańskie ragout warzywne z bakłażanem i fasolką zieloną Ajlazan- ormiańskie ragout warzywne z bakłażanem

Smaki Armine
Francuska zupa cebulowa 127

minut Stopień trudności:  łatwe Z czym i jak podawać zupę cebulową? Zupa cebulowa idealnie harmonizuje ze smakiem sera, zwłaszcza takiego przypieczonego. Można zatem zrobić grzanki z pszennego pieczywa i plastra (lub wiórków) ulubionego żółtego sera. Zupę wlać do miseczki, w której można zapiekać. Na wierzchu ułożyć grubszy kawałek pszennej bułki lub bagietki z plastrem sera. Wstawić do piekarnika nagrzanego

Codzienna kuchnia niecodzienna
smażona cebula z jabłkiem, czosnkiem... 133

smażyć z 10 minut co jakiś czas mieszając na średnim ogniu - smażona cebula z jabłkiem, czosnkiem jest idealnym dodatkiem np. do mielonych kotletów, do kopytek, pierogów lub zimna do pieczywa........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Jak zrobić jajko sadzone? 122

domowego zsiadłego mleka. To były czasy! Jajko sadzone z idealnie płynnym żółtkiem, delikatnie doprawione solą i pieprzem to idealna propozycja na ciepłe śniadanie. Dodatkami mogą być warzywa wszelakie, pieczywo lub chrupiące gorące grzanki np. z masłem, papryką i oregano. Jajko sadzone SKŁADNIKI: 2 jajka 2 łyżki oleju rzepakowego/kokosowego, masła/masła klarowanego sól, pieprz do podania koperek PRZYGOTOWANIE: Jajka wyjmuję

Zasmakuj Kuchni
szybkowar-fasola jaś na wędzonce w pomidorach... 189

garnka z wywarem z fasolą wlać usmażoną wędzonkę, dodać przecier pomidorowy, ocet, cukier, majeranek, ostrą paprykę i gotować z 15 minut bez przykrycia. Fasola najlepiej smakuje na drugi dzień pieczywem - bardzo lubimy fasolę w różnych wersjach przygotowaną, tutaj wykorzystałam skrawki wędzonek: szynki, boczku, ogonówki........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię

Proponowane wyszukiwania