pieczywo - 17769 przepisów (strona:370/1185)

Bułki z przedziałkiem 77

Przepis na domowe bułki z przedziałkiem. Mają chrupiącą skórkę i leciutkie puszyste wnętrze. Czas przygotowania: 1 godzina Ilość porcji: 6-7 sztuk Trudność przygotowania:  łatwe

karolgotuje
Drożdżowe bułki pszenne 67

Świeże, pachnące bułeczki na śniadanie, kto ich nie lubi? Nie wszyscy mają piekarnie pod nosem i „mogą wyskoczyć”, aby kupić na śniadanie świeże pieczywo. Pozostaje nam wtedy upiec własne bułeczki bez konserwantów i ulepszaczy, a zrobienie ich wcale nie jest trudne. Z mojego przepisu wychodzi 10 bułek, ale jeżeli chcecie, aby były większe to możecie ciasto podzielić

Danka Pichci
Zamień masło na awokado i przygotuj niesamowite tosty na słono i słodko 103

gdyby tak zamiast smarować pieczywo masłem, rozsmarować na nim awokado? Dołożyć do tego mnóstwo ciekawych składników, pełnych kolorów oraz smaków, które jednocześnie idealnie się z sobą komponują? Przetestowałam ten pomysł – awokado sprawdza się rewelacyjnie jako zamiennik masła, jest neutralne, kremowe i świetnie się komponuje z innymi smakami. Przyznam się szczerze i nieskromnie, że to jeden z moich najbardziej szalonych

Eat me! Fit me!
Gołąbki z mięsem i parmezanem w sosie pomidorowo-paprykowym 169

małym ogniu ok. 5 min. Do pomidorów dodajmy mascarpone i doprawiamy - blendujemy. Na patelni roztapiamy masło i podsmażamy gołąbki z obu stron - polewamy sosem i gotowe! Gołąbki podajemy z pieczywem lub ziemniakami

Alutka-Gotuje
Pasta z oliwek i sera pleśniowego 100

cytryny 1.5 łyżki oliwy z oliwek szczypta pieprzu 1. Do miski dodajemy wszystkie składniki i wszystko dokładnie blendujemy. 2. Gotową pastę przechowujemy w lodówce. Podajemy wg uznania na pieczywie, grzankach waflach itp. Smacznego!!! Artykuł Pasta z oliwek i sera pleśniowego pochodzi z serwisu

karolgotuje
Wielkanocny żur na wędzonce 96

mniejsze kawałki kiełbasę (białą i wędzoną) oraz pokrojoną marchewkę. Wsypać majeranek oraz stopniowo wlewać żurek ze śmietaną jednocześnie mieszając. Nie trzeba już zagotowywać. Podawać z ugotowanymi ziemniakami, jajkiem oraz pieczywem. Źródło: kwestiasmaku.com linkwithin_text='Zobacz również inne przepisy:' var linkwithin_site

Świat Domowej Kuchni
Awokado z tofu 101

porcje: -1 awokado -2 jajka – 1/2 łyżeczki czerwonej papryki – do smaku sól i pieprz – garść szpinaku – 90 g tofu – zioła prowansalskie – do podania pieczywo Przygotowanie: Awokado kroimy na pół, wyjmujemy pestkę i wydrążamy miąższ, zostawiając 1 cm przy krawędziach. Szpinak myjemy i drobno kroimy. Do szpinaku dodajemy pokrojony drobno szpinak i mieszamy wszystko doprawiając

I LOVE LIFE
PASTA JAJECZNA 110

Polecam Ci moją niezwykle prostą i smaczną pastę/sałatkę jajeczną z dodatkiem rzodkiewek i szczypioru. W klimacie wielkanocnego śniadania jak znalazł. Smakuje na kromce pieczywa lub ot tak, sama, wyjadana łyżeczką. Do pasty możecie dodać także drobno posiekane pieczarki (4 duże) lub posiekaną paprykę czerwoną (połowę dużej) – surową lub tę pieczoną, która idealnie podkręci smak pasty, a gruby

Zasmakuj Kuchni
Przepis na chałkę 102

Wielka szkoda, że na co dzień nie mieliśmy do tej pory czasu na domowe pieczywo. Oczywiście, na święta i od wielkiego dzwonu, domowy chlebek na naszym stole się pojawiał, ale w czasach, gdy w domu zostać należy, cóż, nie warto wychodzić po jeden chleb. Zdrowiej i bezpieczniej zrobić go samemu. Pan Mąż ostatnio szaleje z wypiekami, śmiem twierdzić, że pozostawię

Słodkie Przyjemności
Czosnkowe bułeczki 130

Składniki: 400 ml mleka 500 gr mąki pszennej 7 g drożdży instant 12 ząbków czosnku 1 łyżka suszonego oregano 2 łyżki oleju 1 jajko sól 2

Qchnia po prostu
Szybkie bułeczki bez wyrastania 143

Chyba nie ma nic lepszego, niż śniadanie z domowym pieczywem. Minusem jednak jest to czekanie. Mój mąż, w czasach pandemii zamienia się w odgórnego piekarza. Nie muszę mówić jak mi z tym dobrze, prawda? Pieczecie w domu? Macie dostęp do drożdży czy zrobiliście domowy zakwas? Dajcie znać!   Składniki na 10 bułeczek: 500g mąki  łyżeczka cukru łyżeczka soli

Słodkie Przyjemności
KANAPKOWA PASTA RYBNA Z ANCHOVIES 105

Anchois oraz starty na tarce czosnek. Doprawiamy solą (nie za dużo, bo fileciki są słone) i pieprzem. Rozdrabniamy na gładką pastę, przekładamy do salaterki. Schładzamy w lodówce. Podajemy z pieczywem. Przed podaniem posypujemy czerwonym pieprzem i świeżą kolendrą

cool and minty

Proponowane wyszukiwania