dopiero bomba zdrowia! Przede wszystkim zawiera dużą dawkę cennych kwasów tłuszczowych omega-3 i omega-6. Poza tym moc białka i błonnika. Nasiona konopi będą świetnym dodatkiem do ciast, pieczywa, ciasteczek, jogurtu, musli, sałatek czy makaronów. Dodadzą potrawom charakteru poprzez swój lekko orzechowy posmak. Można je także chrupać osobno jako mała przekąska. Wtedy polecam bardziej prażone nasiona, ponieważ są bardziej
Analiza Smakusmaczne i sycące danie jednogarnkowe. Poniżej podaję klasyczny przepis z suszoną białą fasolą, ale możesz również zrobić wersję błyskawiczną dodając fasolkę konserwową z puszki Najczęściej bywa podawana z pieczywem, ale niektórzy serwują fasolkę do ugotowanych ziemniaków, makaronu lub ryżu. Można ją bez problemu przechowywać w lodówce przez kilka dni. Danie nadaje się również do mrożenia oraz wekowania w słoikach
Kulinarny S.O.S.smaczne i sycące danie jednogarnkowe. Poniżej podaję klasyczny przepis z suszoną białą fasolą, ale możesz również zrobić wersję błyskawiczną dodając fasolkę konserwową z puszki Najczęściej bywa podawana z pieczywem, ale niektórzy serwują fasolkę do ugotowanych ziemniaków, makaronu lub ryżu. Można ją bez problemu przechowywać w lodówce przez kilka dni. Danie nadaje się również do mrożenia oraz wekowania w słoikach
Kulinarne S.O.S.karkówkę, która była bardzo smaczna. Pomyślałam, że żeberka też się sprawdzą. Tak więc powstały żeberka, oczywiście to był dobry pomysł bo było smacznie. Ja podałam je po prostu z pieczywem bo tak nam najlepiej smakuje. Ale jeżeli lubicie to możecie podać z ziemniakami czy innymi dodatkami. Jeśli się nie zje to śmiało można odgrzać w piekarniku i mieć na kolacje
Ewa w kuchnilubisz zapiekanki, to spróbuj także innych [kliknij w nazwę lub zdjęcie żeby otworzyć przepis] Prosta zapiekanka z ziemniaków, szynki, cebuli i jajek Zapiekanka z cukinii, suszonych pomidorów i czerstwego pieczywa Zapiekanka ziemniaczana z tuńczykiem i jajkiem
Codzienna kuchnia niecodziennakorzennej przyprawy do piernika, wanilii, kakao i tym podobnych specjałów. I tak rogaliki drożdżowe nadziewam klasycznymi powidłami lub z dodatkiem skórek z cytrusów, do piernika, naleśników i do smarowania pieczywa stosuję wersję podstawową, a do kruchych ciasteczek i rogali wersję z kakao lub przyprawą do piernika, łyżkę powideł warto zostawić również do bigosu :). Polecam! Składniki na Powidła z suszonych śliwek
Rozpustne gotowaniepieczonych warzyw, warzywnych kotletów (o jakież to jest dobre z falafelami !), jako dodatek do buddha bowls , a nawet w wersji z mniejszą ilością wody – jako smarowidło do pieczywa, zamiast masła. Jeśli jesteście mięsożerni – to dobry sos do pieczonego drobiu i wołowiny. Próbowałam też z żeberkami i schabem, ale jak na mój gust świnka nie lubi się zbytnio z sezamem
Karo in the KitchenProsty przepis na bułki hamburgerowe. Miękkie, delikatne, leciutkie. Dobre do burgerów, a także jako codzienne pieczywo, np. do przygotowania domowych kanapek. Najlepiej smakują w dniu pieczenia, ale trzymane pod przykryciem, będą dobre przez kilka kolejnych dni. SKŁADNIKI / 9 szt 450 g mąki pszennej 150 ml mleka 150 ml cieplej wody 75 g masła 10 g świeżych drożdży 1 jajko
cool and mintyPrzyjemna dla oka… smaczna ….łatwa w przygotowaniu – jest świetna do kanapek! W sam raz do pieczywa… do bułeczek …do krakersów …do wafli ryżowych lub kukurydzianych. Może być też wykorzystana do faszerowania muszli makaronowych, wytrawnych kruchych babeczek lub zrobienia zawijanych ruloników z szynki. Do obiadu polecam… ** Pomidory w śmietanie ** Kalafior duszony w śmietanie
Kulinarny S.O.S.Przyjemna dla oka… smaczna ….łatwa w przygotowaniu – jest świetna do kanapek! W sam raz do pieczywa… do bułeczek …do krakersów …do wafli ryżowych lub kukurydzianych. Może być też wykorzystana do faszerowania muszli makaronowych, wytrawnych kruchych babeczek lub zrobienia zawijanych ruloników z szynki. Do obiadu polecam… ** Pomidory w śmietanie ** Kalafior duszony w śmietanie
Kulinarne S.O.S.Flatbread to rodzaj płaskiego chlebka, który smaży się na suchej patelni, bez dodatku tłuszczu. Odmian tego pieczywa jest bardzo dużo, bo prawie na każdym kontynencie można spotkać jego wersję. Najprostszy chlebek składa się z mąki, wody i soli. Flatbread świetnie się również sprawdzi jako spód do pizzy z patelni. Przygotowany jest z mąki, soli oraz jogurtu greckiego, z dodatkiem
Kuchnia MagdaLenyFlatbread to rodzaj płaskiego chlebka, który smaży się na suchej patelni, bez dodatku tłuszczu. Odmian tego pieczywa jest bardzo dużo, bo prawie na każdym kontynencie można spotkać jego wersję. Najprostszy chlebek składa się z mąki, wody i soli. Flatbread świetnie się również sprawdzi jako spód do pizzy z patelni. Przygotowany jest z mąki, soli oraz jogurtu greckiego, z dodatkiem
Kuchnia MagdaLenytofu będzie złote. Patelnię zdejmujemy z ognia i odstawiamy. Miks sałat przekładamy do miski. Na sałacie układamy usmażone tofu z cebulą. Posypujemy pozostałym szczypiorkiem. Podajemy od razu z ulubionym pieczywem na kolację. Sałatka sprawdzi się także na drugie śniadanie lub jedno z dań na imprezie. Wbrew pozorom pieczarki nie są bezwartościowymi grzybami. Pieczarki pomagają wzmocnić odporność organizmu. Pozytywnie wpływają
My Chcemy Jeśćdodać do potrawy i doprawić solą, pieprzem, chili i majerankiem. Potrawa powinna być pikantna (w jakim stopniu należy dostosować indywidualnie). Potrawę gotować jeszcze 5 minut, po czym podawać z pieczywem
Passions hobbies lifeDomowe, pozbawione konserwantów i polepszaczy dyniowe bułeczki to świetna propozycja na przygotowanie pieczywa własnego wypieku, które idealnie sprawdzi się do przygotowania śniadania. Świeża, ciepła bułeczka posmarowana warstwą prawdziwego, śmietankowego masła to zdecydowanie smak dzieciństwa, którego się nie zapomina. Składniki: 230g mąki pszennej 50g mąki kukurydzianej 1 jajko 22g świeżych drożdży 80g puree z dyni 100ml mleka 40g masła 20g cukru
Szalona Kuchnia Eweliny