Listopadowe poranki niezależnie od tego, czy słoneczne, pochmurne, czy deszczowe, podszyte są chłodnym powietrzem. Miło zacząć takie dni czymś przyjemnie rozgrzewające wnętrze :) I kiedy w tygodniu nie zawsze mamy czas na ciepłe śniadanie i często zaaferowani wychodzeniem do pracy, bierzemy łyk kawy, czy herbaty, to w weekend jest już o wiele łatwiej poświęcić więcej czasu i uwagi pierwszemu posiłkowi dnia. Właśnie dziś śpieszę podzielić się z Wami pomysłem na takie właśnie śniadanie! Nieśpieszne, spokojne, pełne sm... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...Uwielbiam gotować i eksperymentować z nowymi smakami. Jestem zwolenniczką naturalnych produktów, ziół i kwiatów oraz dzikich owoców (np: dzika róża, czarny bez) na talerzach, pasjonuję się również fotografią kulinarną :) Jestem absolwentką Slawistyki na UŁ, miłośniczką zwierząt, natury i rękodzieła. A kiedyś...będę miała własny ogród :)