jałowca i rozmaryn nawiązują do smaków lasu. Taki gulasz idealnie sprawdzi się na obiad lub kolację. Możemy podać go z kaszą albo ziemniakami, ale też będzie smakował ze świeżym pieczywem. Składniki: 700 g mięsa wieprzowego 2 kiełbasy śląskie 100 g boczku wędzonego 1 cebula 3 nieduże ogórki kiszone garść grzybów suszonych 3 ząbki czosnku 2 łyżki koncentratu pomidorowego sól, pieprz
Danka PichciZdrowsze smarowidło do pieczywa domowej roboty, a samo przygotowanie zajmuje kilka minut
Z Hrabiną w kuchnismarujemy foremki masłem i oprószamy bułką tartą. Gdy masa będzie letnia wbijamy do niej jajka. Całość dokładnie mieszamy i przekładamy do foremek. Pieczemy przez 1 godzinę. Podajemy z pieczywem i z ostrymi dodatkami (np. chrzan, marynowane grzybki lub papryka
Qchnia po prostupęczek posiekanego grubego szczypioru mała cebulka drobno posiekana sól, pieprz do smaku PRZYGOTOWANIE: W misce mieszam wszystkie składniki, rozdrabniam dobrze widelcem, doprawiam, dodaję posiekany szczypior i cebulkę. Podaję na pieczywie. Smacznego
Zasmakuj Kuchnimąką, 2 łyżkami wody i drobno krojonym koperkiem. Zalać miękkie warzywa. Przyprawić do smaku dodatkową solą, zagotować i trzymać na ogniu przez dodatkowe 2 minuty. Kalarepę podawać samą, z pieczywem lub jajko gorący dodatek do dań mięsnych. Kalarepa w kremowym sosie śmietanowym Smacznego! O czym warto pamiętać robiąc kalarepę w sosie. Kalarepa w kremowym sosie śmietanowym Do warzyw dodać można
mecooksUpiekłam pyszne bułeczki. Domowe pieczywo zawsze wprawia mnie w dobry humor. Lubię patrzeć jak ciasto rośnie, lubię czuć zapach pieczonego chleba czy bułek a do tego podając je później rodzinie wiem co jemy. A te domowe bułeczki pachnące ziołami, puszyste i z chrupiącą skórką to naprawdę coś pysznego ! Wypiekanie na śniadanie
Wymiar Zdrowiamała cebula Sposób wykonania: Brokuły gotuj do miękkości, cebulę posiekaj w kostkę. Wymieszaj wszystkie składniki do uzyskania prawie gładkiej pasty. Podawaj ją na kromkach pełnoziarnistego pieczywa, kładąc na wierz pokrojoną w kostkę czerwoną paprykę
Wymiar Zdrowianyora. Ten przepis dostosowałam do siebie oraz możliwości produktowych dostępnych w każdym sklepie. Użyłam pomidorów koktajlowych, słodką paprykę zamiast nyora, samych migdałów bez dodatku orzechów laskowych i nie dodałam pieczywa. Przepis jest moją interpretacją klasycznego hiszpańskiego sosu Romesco. Do zrobienia sosu potrzebujecie malaksera lub blendera, który zmieli orzechy oraz piekarnika. Zacznijcie od upieczenia pomidorków, czosnku i papryki. Pomidorki przekrójcie
Słodkie Gotowaniewlać do szklanki. 8. Do oliwy dodać zioła włoskie, sól i pieprz. 9. Dolać nieco oliwy z chili. Sos dokładnie wymieszać. 10. Dressingiem polać sałatkę. 11. Podawać ze świeżym pieczywem. Smacznego
W mojej kuchnisuszoną bazylię, papryki w proszku i gotować około 15-20 minut. Po tym czasie dodać ciecierzycę, posiekaną natkę z pietruszki, doprawić solą, pieprzem i zagotować. 3. Potrawkę podawać z pieczywem i świeżą natką z pietruszki
Szalona Kuchnia Ewelinykoziego sera i mogą kręcić nosem – musicie ich przekonać, że warto spróbować, nie pożałują Aby sałatka była bardziej sycąca możecie dodać do niej grzanki lub podawać ze świeżym pieczywem. Zapraszam Was także do przepisów na inne sałatki na bazie rukoli: Sałatka z quinoa, batatami i granatem Sałatka z rukolą i szynką parmeńską Sałatka z piersią indyka, fetą i pomidorkami
Kuchnia Bazyliibazylia, oregano, zioła prowansalskie (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: dużą blachę wykładamy papierem do pieczenia, ( ja wyłożyłam folią aluminiową i to był błąd ) na dnie blaszki układamy chleb tostowy, po pieczywie rozsmarowujemy ketchup, posypujemy bazylią, oregano i ziołami prowansalskimi, następnie sypiemy ser żółty, wykładamy dodatki, układamy pokrojoną w kostkę mozzarelle, całość wstawiamy do piekarnika na ok 20 min do zapieczenia, (adsbygoogle
Blog kulinarny S9.PLwsypać osączoną cieciorkę i zmielone orzechy Doprawić do smaku solą, pieprzem, papryką - zmielić Moja masa była dość sucha dlatego dodałam ciut wody i olej Uzyskałam dobrą konsystencję do smarowania pieczywa
Proste Potrawy