pieczywo - 17769 przepisów (strona:378/1185)

Wieprzowy gulasz myśliwski 111

jałowca i rozmaryn nawiązują do smaków lasu. Taki gulasz idealnie sprawdzi się na obiad lub kolację. Możemy podać go z kaszą albo ziemniakami, ale też będzie smakował ze świeżym pieczywem. Składniki: 700 g mięsa wieprzowego 2 kiełbasy śląskie 100 g boczku wędzonego 1 cebula 3 nieduże ogórki kiszone garść grzybów suszonych 3 ząbki czosnku 2 łyżki koncentratu pomidorowego sól, pieprz

Danka Pichci
Pasta z twarogu i suszonych pomidorów 122

Zdrowsze smarowidło do pieczywa domowej roboty, a samo przygotowanie zajmuje kilka minut

Z Hrabiną w kuchni
Pasztet z czerwonej soczewicy i cukinii 158

smarujemy foremki masłem i oprószamy bułką tartą. Gdy masa będzie letnia wbijamy do niej jajka. Całość dokładnie mieszamy i przekładamy do foremek.  Pieczemy przez 1 godzinę. Podajemy z pieczywem i z ostrymi dodatkami (np. chrzan, marynowane grzybki lub papryka

Qchnia po prostu
TWARÓG NA KANAPKI 86

pęczek posiekanego grubego szczypioru mała cebulka drobno posiekana sól, pieprz do smaku PRZYGOTOWANIE: W misce mieszam wszystkie składniki, rozdrabniam dobrze widelcem, doprawiam, dodaję posiekany szczypior i cebulkę. Podaję na pieczywie. Smacznego

Zasmakuj Kuchni
Kalarepa w sosie śmietanowym 157

mąką, 2 łyżkami wody i drobno krojonym koperkiem. Zalać miękkie warzywa. Przyprawić do smaku dodatkową solą, zagotować i trzymać na ogniu przez dodatkowe 2 minuty. Kalarepę podawać samą, z pieczywem lub jajko gorący dodatek do dań mięsnych. Kalarepa w kremowym sosie śmietanowym Smacznego! O czym warto pamiętać robiąc kalarepę w sosie. Kalarepa w kremowym sosie śmietanowym Do warzyw dodać można

mecooks
Domowe bułeczki orkiszowe 110

Upiekłam pyszne bułeczki. Domowe pieczywo zawsze wprawia mnie w dobry humor. Lubię patrzeć jak ciasto rośnie, lubię czuć zapach pieczonego chleba czy bułek a do tego podając je później rodzinie wiem co jemy. A te domowe bułeczki pachnące ziołami, puszyste i z chrupiącą skórką to naprawdę coś pysznego ! Wypiekanie na śniadanie

Wymiar Zdrowia
Pasta z brokułów na kanapki 81

mała cebula Sposób wykonania: Brokuły gotuj do miękkości, cebulę posiekaj w kostkę. Wymieszaj wszystkie składniki do uzyskania prawie gładkiej pasty. Podawaj ją na kromkach pełnoziarnistego pieczywa, kładąc na wierz pokrojoną w kostkę czerwoną paprykę

Wymiar Zdrowia
Pikantny sos Romesco 151

nyora. Ten przepis dostosowałam do siebie oraz możliwości produktowych dostępnych w każdym sklepie. Użyłam pomidorów koktajlowych, słodką paprykę zamiast nyora, samych migdałów bez dodatku orzechów laskowych i nie dodałam pieczywa. Przepis jest moją interpretacją klasycznego hiszpańskiego sosu Romesco. Do zrobienia sosu potrzebujecie malaksera lub blendera, który zmieli orzechy oraz piekarnika. Zacznijcie od upieczenia pomidorków, czosnku i papryki. Pomidorki przekrójcie

Słodkie Gotowanie
Pyszna sałatka z gorgonzolą wg Aleex 170

wlać do szklanki. 8. Do oliwy dodać zioła włoskie, sól i pieprz. 9. Dolać nieco oliwy z chili. Sos dokładnie wymieszać. 10. Dressingiem polać sałatkę. 11. Podawać ze świeżym pieczywem. Smacznego

W mojej kuchni
Ciecierzyca po bretońsku z paprykową nutą 130

suszoną bazylię, papryki w proszku i gotować około 15-20 minut. Po tym czasie dodać ciecierzycę, posiekaną natkę z pietruszki, doprawić solą, pieprzem i zagotować. 3. Potrawkę podawać z pieczywem i świeżą natką z pietruszki

Szalona Kuchnia Eweliny
Sałatka z kozim serem i pomidorkami 91

koziego sera i mogą kręcić nosem – musicie ich przekonać, że warto spróbować, nie pożałują Aby sałatka była bardziej sycąca możecie dodać do niej grzanki lub podawać ze świeżym pieczywem. Zapraszam Was także do przepisów na inne sałatki na bazie rukoli: Sałatka z quinoa, batatami i granatem Sałatka z rukolą i szynką parmeńską Sałatka z piersią indyka, fetą i pomidorkami

Kuchnia Bazylii
Zapiekanko pizza na chlebie tostowym 187

bazylia, oregano, zioła prowansalskie (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: dużą blachę wykładamy papierem do pieczenia, ( ja wyłożyłam folią aluminiową i to był błąd ) na dnie blaszki układamy chleb tostowy, po pieczywie rozsmarowujemy ketchup, posypujemy bazylią, oregano i ziołami prowansalskimi, następnie sypiemy ser żółty, wykładamy dodatki, układamy pokrojoną w kostkę mozzarelle, całość wstawiamy do piekarnika na ok 20 min do zapieczenia, (adsbygoogle

Blog kulinarny S9.PL
Pasta z orzechami do chleba 120

wsypać osączoną cieciorkę i zmielone orzechy Doprawić do smaku solą, pieprzem, papryką - zmielić Moja masa była dość sucha dlatego dodałam ciut wody i olej Uzyskałam dobrą konsystencję do smarowania pieczywa

Proste Potrawy

Proponowane wyszukiwania