Ogórki na kanapki (słodko-kwaśne)

Ogórki na kanapki (słodko-kwaśne)

Ogórki na kanapki (słodko-kwaśne)

Pomysł na domowe zaprawy - ogórki słodko-kwaśne w zalewie z kurkumą, kolorowym pieprzem i kolorowym czosnkiem. Pięknie się prezentują. Idealny dodatek do pieczywa lub obiadu.    Składniki na kilka słoików o pojemności 250 ml: 2 kg ogórków gruntowych (najlepiej trochę mniejszej wielkości) zalewa 2,5 szklanki wody 2,5 szklanki octu 10% 2,5 szklanki zwykłego cukru 3 płaskie łyżki zwykłej soli kilka ziarenek ziela angielskiego 1 łyżeczka kolorowego pieprzu 1 łyżeczka kolorowego czosnku* 1 łyżeczka kurk... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Ugotować

Warto przeczytać

Dieta Daniela

Dieta warzywno-owocowa. Bez mięsa, tłuszczu oraz białej mąki. Sposób na pobudzenie swojego organizmu.

Czytaj dalej...

Mity. Dlaczego nie łączyć pomidora z ogórkiem?

Większość ludzi ślepo wierzy w mity gdzieś tam zasłyszane, a nie skupia się nad ich sensem. Postaramy się odpowiedzieć jak to jest z ogórkiem i pomidorem, łączyć czy nie?

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.