krem z pora, postanowiłam go w końcu zrobić. Dorzuciłam do niego trochę sera pleśniowego i sięmię lniane, które zawsze mam w domu w ilościach zadowalających. Jeżeli chodzi o pieczywo do grzanek, wybierzcie jakiekolwiek ulubione. Ja akurat w domu miałam bułkę z sezamem, więc postanowiłam ją do tego kremu dorzucić. Składniki: 1,2 l bulionu (ja użyłam warzywnego) 2 duże
KardamonovyDyniowe bułki na zakwasie Ale dyniowe wypieki to nie tylko słodkie ciasta i drożdżowe bułeczki. Resztki dyniowego puree wykorzystuję do pieczenia śniadaniowych bułeczek. Dodatkowo posypuję je dyniowymi pestkami. Dyniowe pieczywo jest przepyszne i oczywiście zadziwia pięknym kolorem jesieni. Ciasto z dynią i makiem Jeśli mowa o świętach to proponuję ciasto dyniowe z makiem. Będzie to piękny i pyszny makowiec
codojedzeniawyjścia. Więc taki trochę fałszywy gulasz. Do tego z dużą ilością warzyw. Coś trochę jak zupa gulaszowa, ale nie tak wodniste. Ot, taką fantazję mieliśmy. Tak żeby sobie z pieczywem zjeść. Ale póki co opowiem Wam coś. Bo ochota na gulasz nas naszła, bo zobaczyliśmy gdzieś jakiś wpis w internecie. Nie pamiętam już co to było, ale napisane było „gularz
Marder&Marder ManufactureIdealna na pożywne śniadanie, pasująca do różnego rodzaju pieczywa. Co takiego? Otóż pasta kanapkowa. Jajeczna. Dawno nie przygotowywałam nic "do chleba", więc pomyślałam o połączeniu jajek, szprotek i cytryny. Efekt rewelacyjny. Składniki -4 jajka -puszka szprotek w oleju -skórka starta z dużej cytryny -1 łyżka majonezu -pół pęczka szczypiorku -sól, pieprz Przygotowanie Jajka ugotować na twardo. Ostudzić, drobno pokroić
Zielona Kuchniapiec jej pyszne chleby na zakwasie. Okazało się, że książka skupia się ulubionych przepisach autorki, zaś na pozycję z chlebami muszę jeszcze poczekać (Ach, dalej mi się marzy takie pieczywo, a Monika to prawdziwy guru w tym temacie! Mam nadzieję, że uda mi się załapać kiedyś na kurs piekarniczy). Książka poszła na półkę, ale po jakimiś czasie do niej wróciłam
Poezja smakuwódce lub soku. Większe markety na Bali: Circle K Coco Maret Mini Mart Alfamart Indomaret Pepito W sklepach ciężko jest dostać nabiał inny niż mleko oraz pieczywo inne niż drożdżówki i chleb tostowy. Za to wybór kokosowych słodyczy, dziwnych soków, całkowicie innych chipsów jak "u nas" oraz zupek indonezyjsko-chińskich może zwalić na kolana. OWOCE I WARZYWA
Czarnawisienkaryżem. Do sałatki z szynką możecie dodać groszek, fasolkę posiekaną, marynowaną paprykę, pieczarki, ogórki konserwowe, a zamiast ryżu dowolną kaszę, krótki makaron czy soczewicę. Będzie pysznie! Do wszelakich przekąsek, pieczywa, deski serów polecam SKŁADNIKI: 300 g szynki posiekanej w kostkę 400 g puszka kukurydzy (po odsączeniu 220 g) 4 jajka ugotowane na twardo, u mnie rozm. XL 4 łyżki suchego
Zasmakuj Kuchnitemperaturze 180 stopni bez termoobiegu. Po upieczeniu jeszcze ciepłe chlebki wyjmujemy z foremek i pozostawiamy do wystygnięcia. Chleb jest gotowy i czeka na schrupanie :) Sprawdź, jak odświeżyć czerstwe pieczywo
Gotujemy i jemyoregano, majerankiem lub innymi ulubionymi ziołami. Wstawić na 2 godziny do piekarnika pod przykryciem. Po tym czasie wyjąć, całość przemieszać, w razie potrzeby doprawić solą i pieprzem. Podawać z pieczywem lub według uznania. Smacznego:) Artykuł Kapusta pieczona pochodzi z serwisu
gotuj ze mnąCześć! Czas jesienny ma do siebie zupę z dyni. Uwielbiam taką odmianę menu. Podaję tę zupę w formie zupy krem. Można ją jeść z dodatkiem pieczywa czosnkowego, świetnie smakuje w takim towarzystwie! Składniki: * 70 dkg dyni obranej * 2 marchewki średniej wielkości * 2 pietruszki albo 1 duża * ok. 10 dkg selera (korzeń) * 1 czerwona papryka *1 czerwona cebula * 1 ziemniak
Pieprzyć z FantazjąPomysł na domowe zaprawy - ogórki słodko-kwaśne w zalewie z kurkumą, kolorowym pieprzem i kolorowym czosnkiem. Pięknie się prezentują. Idealny dodatek do pieczywa lub obiadu. Składniki na kilka słoików o pojemności 250 ml: 2 kg ogórków gruntowych (najlepiej trochę mniejszej wielkości) zalewa 2,5 szklanki wody 2,5 szklanki octu 10% 2,5 szklanki zwykłego cukru 3 płaskie
Ugotowaćwybrałam największy garnek jaki mam:) Zawsze mnie dziwi fakt ,że ona się nie nudzi, nawet kiedy jest zjadana prze 3 kolejne dni:) Wyszła wyśmienita, doskonale smakuje z chrupiącym świeżym pieczywem, mniam, mniam…. Oczywiście mają znaczenie produkty z jakich ją przygotujemy. Fasolka Jaś musi być sucha u mnie średniej wielkości. Trzeba zacząć od namoczenia fasoli 1 dzień wcześniej, to ważny
gotuj ze mnąwszystko się przegryzło. Po wyłączeniu gotowego dania dodajemy świeżej natki pietruszki. I w zasadzie nasz obiad już jest gotowy. Smakuje najlepiej jak zwykle drugiego dnia. Samodzielnie lub z pieczywem, posypany natką pietruszki lub świeżą bazylią. Jak wolicie. Smacznego
Z Kuchni Do Kuchniminutach dokładamy papryki, wrzucamy fasolkę szparagową. Dusimy razem ok 10 minut, dokładamy kiełbasę. Przesmażamy razem, jak jest potrzeba doprawiamy. Potrawkę podajemy posypaną posiekaną natka pietruszki. Podajemy z pieczywem
Z Majeczką w kuchnicukier i gotować z 5 minut, można dodać przyprawę w płynie lub sól do smaku. - kapusta kiszona z grzybami, kiełbasą jest bardzo smaczna i do obiadu, do krokietów, do pieczywa, do łazanek, z kaszą gryczaną............SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubię