Mimo , że nie wyszły zbyt piękne, ale były zjadliwe.U mnie prawie jak zawsze pieczywo do zdjęcia rozkrojone na gorąco .Czasem tak bywa, że tak szybko są zjedzone, że już nie ma z czego zrobić zdjęcia. 500 g mąki pszennej łyżeczka cukru szczypta soli 300 ml letniej wody 35 g drożdży 6 łyżek oleju Wszystkie składniki przełożyć do naczynia miksującego thermomiksa .Wyrobić 4 min/interwał. Nagrzać piekarnik do 200 stopni .Z ciasta uformować bułeczki, ułożyć na blaszkę i piec około 10-15 m... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...W wielu dietach powtarza się, że powinno się pić co najmniej 2 litry wody dziennie i ograniczać napoje gazowane oraz alkohol.
Czytaj dalej...Zacznij dzień od szklanki wody z cytryną! Niby nic, a może zmienić tak wiele :-) Warto sprawić, by picie wody z cytryną weszło nam w nawyk, ponieważ nie ma nic lepszego jak zdrowo rozpocząć dzień.
Czytaj dalej...