pieczywo - 17769 przepisów (strona:386/1185)

Pasta z wędzonego pstrąga 145

Pasta, którą robi się w kilka minut - wystarczy składniki dobrze rozgnieść widelcem, doprawić do smaku i gotowe. Idealna do świeżego pieczywa - na zdjęciach domowe bułeczki z przedziałkiem, świetnie smakuje podana z posiekanym szczypiorkiem. Przepis pochodzi ze strony  Everyday Delicious  i serdecznie go polecam :) P.S. A może samodzielnie uwędzicie pstrągi tak jak ja? To jest dopiero smak :) Składniki

Kocham..lubię..gotuję..
Sałatka z łososiem i warzywami 83

czasami dla zdrowia warto sobie zrobić  „ ucztę" za większe pieniądze. Wracając do przepisu, sałatka jest idealna na śniadanie BT lub na kolacje, wystarczy dodać kawałek dobrego pieczywa. Ja dodatkowo dałam parę rzodkiewek, bo je po prostu uwielbiam chrupać. :) Propozycja podania jest na standardowe 100 g zazwyczaj pakowane, oczywiście możecie zwiększyć ilość wedle swojego zapotrzebowania. Wartości odżywcze: 310 kcal

zdrowo i aktywnie
Surówka z kapusty kiszonej i marchewki 114

albo, co gorsza w ogóle lub od święta. A wtedy pojawiają się problemy trawienne, zaparcia itp. Ktoś mi kiedyś powiedział, że błonnik taki jak w warzywach jest też w pieczywie i jak je kanapkę to już starczy..owszem jest, bo zboże go zawiera, ale NIE jest ono zastępstwem warzyw! Uszy więdną od takich informacji czasami. Każdy posiłek w ciągu dnia

zdrowo i aktywnie
Jak obniżyć poziom „złego” cholesterolu LDL 98

nienasycone, które skutecznie zbijają zły cholesterol. Np. jajka faszerowane pastą z awokado! Gwarantuję, że posmakujecie w takim duecie. ◾  Chleb z dużą ilością ziaren Najlepszy zestaw na śniadanie to pieczywo ze słonecznikiem, pestkami dyni, siemieniem lnianym czy płatkami owsianymi. Błonnik skutecznie walczy ze zbyt wysokim cholesterolem.  ◾  Oliwa i olej rzepakowy (pyszna sałatka  link ) Oliwa i olej rzepakowy

zdrowo i aktywnie
Fasolka po bretońsku z łopatką, czosnkiem i świeżym tymiankiem 128

Wlać przecier pomidorowy i dusić aż fasolka będzie zupełnie miękką i puści tzw. „mąkę”. W razie potrzeby doprawić solą, pieprzem i cukrem. Na koniec dodać świeży tymianek. Podawać z pieczywem lub ziemniakami

Gotujemy i jemy
Awanturka z wędzonej makreli, czyli pyszna pasta śniadaniowa 148

Awanturka z makreli świetnie smakuje z pomidorami i świeżym pieczywem Awanturka z makreli to świetny pomysł na urozmaicenie śniadania. Awanturka to tradycyjna pasta, której bazą jest twarożek. Wędzona makrela świetnie pasuje do białego sera, a taka pasta to ciekawa alternatywa dla  tuńczyka czy łososia. Składniki na awanturkę z makrelą 1 wędzona makrela ok. 10 dag twarogu lub jeden serek

Gotujemy i jemy
Golonka zapiekana w piwie z miodem 117

piekarnika rozgrzanego do ok. 190 - 200 st. i piec godzinę. Golonki zapiekane w piwie z miodem cudownie smakują z dodatkiem chrzanu i musztardy podawane z pieczonymi ziemniakami lub pieczywem. Doskonałym dodatkiem będzie także kapusta zasmażana

Gotujemy i jemy
Pasta serowa z pieczonymi warzywami. Idealna na śniadanie lub grilla 182

rozpieczone warzywa, przekładamy do miski, dodajemy serek twarogowy i mieszamy. Dodajemy ząbek świeżego, zmiażdżonego czosnku, doprawiamy solą, pieprzem i świeżymi ziołami.  Taka pasta świetnie smakuje ze świeżym pieczywem jako przysmak śniadaniowy lub - zmiksowana - jako dip do potraw z grilla

Gotujemy i jemy
Nutella ze śliwek 92

wiem skąd wzięła się taka nazwa, może ze względu na wygląd. Krem jest bardzo smaczny i może służyć do przełożenia ciasta, jako nadzienie do naleśników albo dodatek do pieczywa.     Składniki: 1 kg śliwek węgierek 1 szklanka cukru 70g kakao     *** Śliwki myjemy, przekrawamy na połówki i usuwamy pestki *** *** Śliwki przekładamy do garnka, zasypujemy cukrem i kakao *** *** Chwilę

Blog z Apetytem
Grecki chleb Daktyla 116

długo bo mi za bardzo zbrązowiał :) ,choć przykryłam go w połowie pieczenia folią aluminiową.  Przepis znalazł am tutaj. "Chlebek Daktyla to popularne w Grecji, Turcji i na Cyprze pieczywo, formowane w kształt grubych bułeczek-paluchów. To chlebek mieszany, który zawiera białą mąkę pszenną, pełnoziarnistą i kukurydzianą. Pasują do niego przede wszystkim wytrawne dodatki, ale dobrze skomponuje się też

Proste Potrawy
HUMMUS 158

uzyskania jednolitej konsystencji. Hummus przełóż do miseczki, polej odrobiną oliwą i posyp ostrą papryką oraz siekaną natką pietruszki. Gotowy humus podawaj np. jako dodatek do pieczywa: chrupiącej bagietki, jako pastę do kanapek lub jako dodatek pieczonych  lub świeżych, krojonych warzyw czy wafli ryżowych. Gotowe! Smacznego

Słodko-Słony Świat Ilony
Guacamole 126

się go zazwyczaj z plackami tortilla, chociaż Meksykanie dodają go do niemal każdej przystawki. Jest to idealny pomysł na przekąskę. Wystarczy wielka miska pełna porządnego guacamole, do tego dobre pieczywo lub nachosy i można imprezować do rana. Na pewno przypadną wszystkim do gustu. Przyrządzenie guacamole jest bardzo proste, jednak trzeba pamiętać o kilku bardzo ważnych zasadach. Po pierwsze: awokado musi

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne

Proponowane wyszukiwania