Jest i obiecany drugi przepis. Najbardziej klasyczny przepis na bruschettę - w wersji z pomidorami oraz z dodatkiem mozzarelli. Najlepiej smakuje właśnie teraz, kiedy królują pomidory zebrane prosto z krzaka. Te brzydkie, pomarszczone i popękane - a zarazem najbardziej aromatyczne i najsłodsze pod słońcem. Składniki na 2 porcje: 1 mała bagietka 3-4 pomidory 1 ząbek czonsku 1 kulka mozzarelli sól, pieprz oliwa z oliwek świeża bazylia Pomidory sparzyć wrzątkiem i obrać ze skórki. Następnie pozbawić wodnistej ... czytaj dalej...
Według dietetyków istnieje kilka pokarmów, które obecne w naszej diecie ograniczają przyrost tkanki tłuszczowej.
Czytaj dalej...Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...Pizza jest to potrawa z kuchni włoskiej, zwyczajowo używa się ciasta drożdżowego, smaruje sosem pomidorowym i sypie się tartą mozzarellą i ziołami, całość następnie piecze się w nagrzanym mocno piecu.
Czytaj dalej...Dieta warzywno-owocowa. Bez mięsa, tłuszczu oraz białej mąki. Sposób na pobudzenie swojego organizmu.
Czytaj dalej...