pieczywo - 17769 przepisów (strona:391/1185)

Powidła śliwkowe. 108

Klasyczne powidła śliwkowe. Zawsze, muszę je mieć, w swoich domowych zapasach. Świetne do nadziewania pączków, do przełożenia piernika, a także do naleśników, gofrów i pieczywa. Dużo bym musiała wymieniać :) W każdym bądź razie, warto poświęcić trochę czasu i mieć je w swojej spiżarni. Składniki: 3 kg śliwek 3,5 szklanki cukru Wykonanie: Śliwki umyć i wypestkować. Przełożyć do garnka

Agusiowe smakołyki
Fasolka po bretońsku 129

smaku solą, pieprzem, miodem oraz szczytą chili. Mieszamy i gotujemy jeszcze 3-4 minuty.   Gotową fasolkę podajemy gorącą. Jest pyszna sama, ale można też podać ze świeżym pieczywem.   Powrót na górę

Smaczna Strona
Przepisy na lunch do pracy 8 159

carne z ryżem wymieszane – przepis pomidorki         Dzień 4 omlet z warzywami – przepis       Dzień 5 Pulpeciki z indyka – przepis pieczywo pomidorki, ogórek, borówki Artykuł Przepisy na lunch do pracy 8 pochodzi z serwisu Dorota Smakuje

Dorota Smakuje
Pulpeciki w sosie pomidorowym z fasolką szparagową 146

Pulpeciki w sosie pomidorowym z fasolką szparagową – danie, które lubią dorośli i dzieci. Można podać z ryżem, kaszą, makaronem, ziemniakami a nawet z pieczywem. Fasolka do tego dania może być mrożona lub świeża ( porada zero waste – można wykorzystać tu już lekko przywiędłą lub łykowatą fasolkę). PRZEPIS NA PULPECIKI W SOSIE POMIDOROWYM Z FASOLKĄ Składniki na pulpeciki w sosie

Dorota Smakuje
Sałatka z prosciutto 96

Lekką sałatkę z prosciutto, parmezanem i pomidorkami dziś na kolację serwuję. Zdrowa, prosta, na wiele sposobów. Polana domowym, szybkim winegretem smakuje w sam raz do pieczywa. Sałatka, która zasmakuje każdemu. Polecam do kanapek, grzanek czy ot tak, po prostu w ciagu dnia. SKŁADNIKI: 60 g rukoli 2 plastry prosciutto 6 pomidorków koktajlowych tarty parmezan do polania sos winegret z tego

Zasmakuj Kuchni
Schab... 115

półmisek... Pozostałe w naczyniu warzywa odcedzamy przez sitko i dokładamy do półmiska. Pozostały po pieczeniu sos wykorzystujemy lub nie. (jest przepyszny) -- Serwujemy na gorąco z czym kto lubi: ziemniaki, pieczywo, ryż... -- Jeżeli coś zostanie, to wkładamy z powrotem do naczynia i chowamy na drugi raz do odgrzania. -- Smacznego

chleba naszego
ROLADA Z BOCZKU I KIEŁBASY + FILMIK 110

Rolada z boczku i kiełbaski to świetny dodatek do pieczywa i nie tylko. Rewelacyjnie smakuje również na ciepło. Boczek nadziałam kiełbaską ale można również użyć frankfurterek lub innych kiełbasek.  SKŁADNIKI :  1/5 kg cienkiego boczku  1 kiełbasa zwyczajna

Kulinarne Fantazje Marioli
Ribollita toskańska zupa 122

warzyw dostępnych jesienią. Ma ona wiele wersji Ja dokonałam pewnej zmiany a mianowicie dodałam mięso. W oryginalnym przepisie go nie ma. Niezwykle aromatyczna i bardzo smaczna. Podajemy z pieczywem najlepiej przygotowanym na zakwasie. Składniki 500 g chudego mięsa wieprzowego 1 cebula 4 ząbki czosnku 2 marchewki 2 … Czytaj dalej Ribollita toskańska zupa Artykuł Ribollita toskańska zupa pochodzi z serwisu

gotuj ze mną
Gdzie i co zjeść w Wiedniu. 182

sałatki. Można również zjeść na miejscu. Kawałki pieczonego homara, marynowane krewetki…Oh, takie jedzonko to ja bardzo lubię. W odróżnieniu od Zadaru to wybór słodkich wypieków i pieczywa jest tu o wiele większy. No cóż Zadar to małe miasto, a Wiedeń jakby nie było stolica. Znane austriackie ciastko to jabłkowy strudel i tort Sacher koniecznie podane z bitą śmietaną

codojedzenia
Leczo 141

Zapraszam po mój najlepszy przepis na najbardziej klasyczne leczo . Takie leczo to fantastyczny i bardzo sezonowy pomysł na obiad. Leczo można podawać z ryżem, pieczywem lub zajadać samo. Jest zdrowe i pyszne. - prosty przepis na leczo - dokładny opis i zdjęcia krok po kroku - najpyszniejsze leczo z papryki z dodatkiem kiełbasy

AniaGotuje.pl
Sałatka z makreli pikantna 108

pikantna – bardzo popularny i niedrogi produkt, który możemy kupić w pudełeczkach czy puszkach. W sumie nie wiem czemu nazywa się to sałatką, bo bardziej przypomina ona pastę do pieczywa. Bardzo lubię to danie a że nie jest trudne do przygotowania i wam polecam zrobić od podstaw bo wychodzi jeszcze smaczniejsza niż oryginał no i wiemy co jemy PRZEPIS

Dorota Smakuje
Jajecznica na maśle 131

jajka... no i dorzucamy żółty ser, który podkręci smak. Posypujemy zielonym i różnościami, które odłożyliśmy podczas przygotowań. Całość wysuwamy z patelni na talerz i serwujemy gorące na stół, z pieczywem... Smacznego

chleba naszego
Labneh 267

wersji neutralnej w smaku (bez dodatków) lub dodać do jogurtu sól, czosnek, zioła, chrzan i przygotować wersje smakowe. Już po 24 godzinach otrzymacie kremowy serek idealny do smarowania pieczywa. Ja mój labneh przygotowywałam 48 godzin i otrzymałam nieco bardziej zwartą konsystencję. Polecam! Spróbujcie sami. Składniki: 800 g jogurtu greckiego metrowa gaza opcjonalnie dodatki: 3/4 łyżeczki soli świeże lub suszone zioła

Smakowity Blog Kulinarny
Kalafior to król - recenzja książki a także przepis na kalafiora po marokańsku. 147

koniec duszenia dodajemy oliwki i posiekaną pietruszkę. Uważamy z solą przed dodaniem oliwek, po ich dodaniu może się okazać, że danie jest za słone... Danie zjadamy samodzielnie, z pieczywem lub jako dodatek do drugiego dania. Trochę się obawiałam tylu intensywnych przypraw, ale efekt końcowy był super. Bardzo mi zasmakował kalafior w takim wydaniu, do tego przepisu wrócę jeszcze

Radość kipiąca uśmiechem.

Proponowane wyszukiwania