pieczywo - 17769 przepisów (strona:393/1185)

Pasta z zielonego groszku 105

pyszne smarowidło, które posmakuje małym i dużym. Jest świetną alternatywą dla różnego rodzaju wędlin, których staram się unikać, szczególnie w diecie mojej córki. Pasta idealnie smakuje ze świeżym pieczywem, wytrawnymi ciasteczkami podanych na imprezie, a nawet jako nadzienie do zwykłych naleśników. Poniżej prezentuję Wam recepturę na szybką wersję podstawową, którą możecie urozmaicić na wiele sposobów, np. dodając pestki słonecznika, świeże

Di gotuje
Smażona kania w cieście 115

ilością pieprzu i soli, zanurzać w cieście i smażyć na dobrze rozgrzanym maśle do przyrumienienia. Na patelnię kłaść najpierw stroną z blaszkami. Tak usmażona kania świetnie smakuje z razowym pieczywem lub domowymi frytkami. Zobacz również: pieczona cukinia . * szklanka - 250 ml ** łyżka - 15 ml *** łyżeczka

Gotuj w domu
Mój pierwszy chleb 142

piekłam chleba, wydawało mi się to szalenie skomplikowane ;) Aż w końcu postanowiłam spróbować,  tym bardziej, że niedziele niehandlowe zdarzają się coraz częściej i człowiek czasami zostaje bez pieczywa. Przepis, najprostszy z możliwych, dostałam od mojej koleżanki  i przystąpiłam do działania. Za rekomendację wystarczyły mi słowa,  że jest to najprostszy przepis na biały chleb

Moja kraina smaków
Amerykańska kanapka The Polish Boy 120

niej w programie "The Best Thing I Ever Ate" na kanale Food Network. Składniki (2 porcje) -2 duże bułki do hot dogów (ewentualnie półbagietki, paluchy czy podobne podłóżne pszenne pieczywo) -2 kawałki kiełbasy (po ok 100-150 g każdy) -1 szkl. surówki colesław -2 ziemniaki -sos barbeque -olej do głębokiego smażenia + 1 łyżka oleju Przygotowanie Ziemniaki obrać, pokroić na frytki

Zielona Kuchnia
Sos bolognese z cukinią 105

Włoski sos bologniese na bazie mięsa mielonego, pomidorów, cebuli, czosnku z dodatkiem cukinii. Znakomity do spaghetti, lasagne, ale również do innych zapiekanek a nawet kaszy czy po prostu do pieczywa. Warto zrobić dużą porcję i połowę zamrozić – będzie na szybki obiad!. PRZEPIS NA SOS BOLOGNESE Z CUKINIĄ Składniki na sos bolognese z cukinią: 500 g mięsa mielonego wieprzowo – wołowego

Dorota Smakuje
Pasta jajeczna 148

wszystkich past kanapkowych (jakie jadłam) chyba najbardziej lubię tę jajeczną. Jest doskonała ze świeżym pieczywem. Tuż za pastą jajeczną, prawie tak samo bardzo, lubię też pastę twarogową z rzodkiewką (lub czerwoną papryką) oraz ze śledziem . A jaka jest Wasza ulubiona pasta kanapkowa? 9 jajek 2 ogórki konserwowe średniej wielkości 2 łyżki majonezu kieleckiego 1 łyżeczka musztardy sarepskiej sól, pieprz pęczek

Smaki Na Talerzu
Chleb Pszenny Na Zakwasie 87

dokładnie wyrobić, pozostawić do wyrośnięcia na około 2 godzinki, po tym czasie odgazować, i ponownie zostawić na około 2 godzinki pod przykryciem. 2. Chlebek umieścić w koszyczku do wyrastania pieczywa, poczekać aż wyrośnie, przełożyć delikatnie na blaszkę, możemy wykonać nacięcia aby chleb nam nie pękał w pieczeniu. 3.Piec w temp. 230*, około 10 min,po tym czasie zmniejszyć temp

Dziś Ja gotuje
Jajecznica z pomidorami i szynką 175

Jajecznica z pomidorami i szynką to pomysł na smaczne i bardzo pożywne śniadanie. Najlepiej smakuje podana ze świeżym pieczywem posmarowanym masełkiem. Do jej przygotowania możecie użyć zwykłych pomidorów, albo pomidorków koktajlowych. Składniki 150 g szynki 5 jajek 10 pomidorków koktajlowych szalotka sól pieprz masło Jajecznica z pomidorami i szynką – przepis W misce roztrzepujemy jajka z odrobiną soli i pieprzu

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Letnie przepisy – lekki obiad na upały cz 1. 119

się przegryzły i żeby mieć coś na pierwszy głód. Taka sałatka w połączeniu z kiełbaską z ogniska i kawałkiem dobrego chleba na zakwasie zastąpi nam cały obiad. Całkiem dobre pieczywo pasujące na grilla jak focaccia czy rustykalna bagietka Paja ma Putka. Składniki: 400 g fasoli (ugotowanej lub z puszki) – u mnie fasola czarne oczko słoik ogórków kiszonych

Ugotowane pozamiatane
Kremowy sos z kurek 82

Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} Taki sos, to bożyszcze dla nas <3 Idealny sos do wszystkiego. Mięcho, makaron, warzywa, pieczywo… Składniki:  500 g kurek 1 cebula 1 łyżka masła ghee 1 pełna łyżka mąki 400 ml śmietany 18% 250 ml mleka 3,2 % 1 łyżka posiekanego lubczyku 1 łyżka listków

R'n'G Kitchen
Gulasz z nerek wieprzowych z pieczarkami 151

zalewamy śmietaną , dodajemy musztardę . Dusimy pod przykryciem , co jakiś czas mieszając do czasu aż sos się zagęści . Tuż przed podaniem doprawiamy świeżo zmielonym czarnym pieprzem . Serwujemy na gorąco z pieczywem czosnkowym lub innym dodatkiem . Smacznego ! Artykuł Gulasz z nerek wieprzowych z pieczarkami pochodzi z serwisu Ogrodnik w podróży

Ogrodnik w podróży
Królewskie kanapki w stylu wege 172

Zapewne wiecie, że kocham eksperymentować z kuchnią wegańską bo to kuchnia która jest wyzwaniem.  Mam dla was przepis na chrupkie pieczywo żytnio-ryżowe z słonecznikiem w towarzystwie warzyw i sałat oraz Wegańską margaryną od Śniadaniowej marki Bielmar.  Takie kanapki są bardzo odżywcze i doskonałe po treningu. Uwielbiam sałatę i mogłabym ją jeść w każdej postaci. Do tego inne

vaniliowoczekoladowa
Szaszłyki z kurczaka z grilla 140

Szaszłyki z kurczaka z grilla – szybkie i proste do przygotowania. Można je zjeść w towarzystwie sałatki, pieczywa czy również ziemniaków lub kaszy. PRZEPIS NA SZASZŁYKI Z KURCZAKA Z GRILLA Składniki na szaszłyki z kurczaka z grilla: 500g piersi z kurczaka 2 cebule łyżeczka słodkiej papryki spora szczypta ostrej papryki pół łyżeczki curry sól pieprz 2 ząbki czosnku 2 łyżki

Dorota Smakuje
drobiowe,smażone mielone kotlety... 299

przykryciem dusić z 5 minut i bez przykrycia na większym ogniu z 3 minuty. Kotlety są delikatne, puszyste, aromatyczna i smakują na ciepło na obiad i na zimno do pieczywa.........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Apulia najpiękniejsze miejsca 152

lokalne drożdże: lievito madre czyli w sumie dzikie drożdże macierzyste w odróżnieniu od drożdży piwnych. Są one wynikiem spontanicznej fermentacji ciasta z wodą, co pozwala uzyskać dużo lepszy smak pieczywa. Te które przywieźliśmy były w formie suchej, ale takie macierzyste w formie mokrej są trudniejsze w używaniu ponieważ tak jak zakwas na chleb żytni trzeba je regularnie dokarmiać. Jak zrobiliśmy

AZgotuj!

Proponowane wyszukiwania