Przepis na : kolacja
Jedna z moich ulubionych past z tuńczykiem i jajkiem, prosta, smaczna, na kanapki, śniadanie, kolację idealna. Podaję ją na pieczywie z ogórkiem, rzodkiewką lub pomidorem, świeżym koperkiem. Czasem do pasty wrzucam suszone pomidory, jest pyszna i jeszcze bardziej aromatyczna Pasta z tuńczykiem smakuje o każdej porze roku i dnia! Smacznego;) SKŁADNIKI: 1 puszka tuńczyka w sosie własnym 2-3 jajka ugotowane na twardo 2 nieduże łyżki majonezu sól, pieprz PRZYGOTOWANIE: Tuńczyka odsączam z sosu (czasem nie), wrzuc... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.
Czytaj dalej...Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...