ciepłe jeszcze bagietki. Na tak przygotowane bagietki wykładałam sałatę, szynkę i pomidorki. Posypałam z wierzchu kiełkami i takie podawałam na stół. Czuć wiosnę! Smacznego! Lidka Artykuł Tosty z pieczywa czosnkowego z szynką pochodzi z serwisu Pieprzyć z fantazją
Pieprzyć z FantazjąSałatka z ananasem i czerwoną fasolką jest pyszna , pożywna i wyjątkowo szybko znika ze stołu Jest idealna na spotkania towarzyskie oraz imprezę. Doskonale smakuje z świeżym pieczywem, jak i bez żadnych dodatków. Składniki : 1 kapusta pekińska 1 puszka czerwonej fasoli 1 puszka ananasa w kawałkach 1 puszka kukurydzy 1 puszka zielonego groszku 2 jabłka 1 podwójna pierś z kurczaka
Smaczne PotrawyŚwięta, święta..i po świętach zostaje nam mnóstwo niezjedzonej żywności. Pieczywo, wędliny, warzywa - to produkty, które najczęściej marnują się w naszych domach. Z roku na rok wyrzucamy coraz więcej pełnowartościowego jedzenia. Czy rzeczywiście żyjemy w czasach wielkiego przesytu i zepsucia? Kto i jak oblicza, ile żywności marnuje się na świecie? Czy my, zwykli konsumenci możemy coś zrobić, by marnowało się
WiszniówkaSmaczne kotlety z serem, cebulą i sadzonym jajkiem. Świetne na obiad, do pieczywa i smaczne zjadane same. Polecam. SKŁADNIKI : 1 kg mielonej karkówki 2 cebule + cebula do prużenia 2 -3 ząbki czosnku 1 jajko sól około 1 i 1/2 łyżeczki pieprz do smaku 1 łyżeczka czubrycy 1 łyżeczka majeranku 3 kromki
Kulinarne Fantazje Mariolipotem wkładamy do piekarnika i pieczemy w temperaturze 200 st.C przez 60-75 min Po upieczeniu chwilę studzimy i serwujemy z czym kto lubi... ziemniaki, pieczywo, makaron... Jeżeli nie serwujemy od razu, to mięso można wyjąć, a warzywa zmiksować dodając szklankę przegotowanej wody i tak powstanie pyszny sos... Schabik w sosie nie wyschnie, chowamy
chleba naszegominut. Po tym czasie mięso powinno się ładnie zrumienić, a reszta sosu zgęstnieć jak miód i pokryć żeberka. Wyjmij żeberka na deskę. Pokrój na kawałki między kostkami. Podawaj z pieczywem lub frytkami. Smacznego The post Soczyste żeberka z glazurą appeared first on Blog kulinarny - codojedzenia.pl
codojedzeniateraz dodajemy takze pokrojoną w dużą kostkę cukinię.Mieszamy i dusimy kolejne 10 min.Nastepnie wlewamy passatę zagotowujemy i dusimy pod przykryciem kolejne 10 min. I gotowe.Leczo podajemy z pieczywem. SMACZNEGO
Mała w garnku mieszabardzo łatwa do zrobienia. U nas od tamtego roku to hit na świątecznym stole. I Wy spróbujcie tej wyjątkowej sałatki śledziowej Składniki: 1 łyżka selera Rolnik 6 kromek kruchego pieczywa 6 plasterków pasztetu 8 marynowanych śledzi 1 cytryna 1 średnia cebula garść suszonych śliwek 80 g pestek słonecznika pieprz świeżo mielony natka pietruszki Śledzie, śliwki oraz cebule pokroić
Kuchnia w oparachDawno nie było na blogu pieczywa na zakwasie, więc dziś prosty chleb żytni razowy z dodatkiem słonecznika i siemienia lnianego Prosty chleb żytni razowy 250 g zakwasu żytniego z mąki razowej 0,5 łyżki soli himalajskiej 300 g mąki żytniej razowej 200 ml ciepłej wody 3 łyżki słonecznika łuskanego 2 łyżki siemienia lnianego
FitkotSurówka z cukinii i selera naciowego pasuje zarówno do dań mięsnych, jak i ryb, a najlepiej smakuje samodzielnie z kromką chrupiącego pieczywa. Surówka jest soczysta i pełna smaku, a do tego dobrze wygląda. Surówka z cukinii i selera naciowego nie dość, że świetnie smakuje to jeszcze bardzo łatwo ją zrobić. Pięknie wygląda nawet po dłuższym przebywaniu w temperaturze pokojowej, czyli
Kuchcik gotujegrzanie góra/dół około 40 minut, w połowie pieczenia wlać wodę i przykryć, sprawdzić czy udka są upieczone. Podawać na ciepło do obiadu lub na zimno do pieczywa - udka kurczaka w cebuli z czosnkiem pieczone w brytfance w piekarniku są bardzo soczyste, kruche, aromatyczne........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubiępiekarnika. Piec przez 12 - 15 minut, lub do czasu aż ryba będzie upieczona - mięso powinno być białe i łatwo się rozdzielać. Rybę podawać polaną sosem z pieczenia, z pieczywem lub ziemniakami. Smacznego
Stare Garyugotowany wcześniej groch, jest to opcja w poniższym przepisie. Bigos, treściwy, dobrze doprawiony, mięsny. Polecam jako dodatek do potraw z ziemniaków i mięsa wszelakiego lub jako osobną porcję do pieczywa. Jest pyszny! SKŁADNIKI: 1 kg kiszonej kapusty, odciśniętej, posiekanej opcja: 250 g suchego grochu łuskanego, połówki 3 duże cebule 200 g suszonych śliwek 50 g suszonych grzybów 400 g kiełbasy
Zasmakuj Kuchni