Piątek: Parmentier, czyli zupa krem z ziemniaków i pora

Piątek: Parmentier, czyli zupa krem z ziemniaków i pora

Piątek: Parmentier, czyli zupa krem z ziemniaków i pora

Najprostsza zupa ziemniaczana, która robi się sama. Składa się z dwóch składników, a ma niezwykle złożony smak. Zupę parmentier można jeść na ciepło i na zimno. Czas: Godzina Poziom trudności: Bardzo łatwe Liczba porcji: 2 duże Zupa ziemniaczana z zakazanego warzywa Zupa ziemniaczana parmentier smakuje doskonale, ale człowiek docenia ją jeszcze bardziej, kiedy pozna historię powstania tego prostego, pysznego dania. W 1748 r. parlament francuski zakazał uprawy ziemniaków ze względu na szereg szkodliwych sku... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Niedzielny kucharz

Autor

Agnieszka Jablonska-TwarógAgnieszka Jablonska-Twaróg

Hej! Jesteśmy Agnieszka i Eugeniusz. Połączyła nas miłość do jedzenia (Eugeniusz kocha gotować, a ja smacznie zjeść ;)) Naszą specjalnością jest planowanie posiłków na tydzień. Zapraszamy Cię do wspólnego ekonomicznego i sprytnego gotowania – jedz smacznie, zdrowo, nie marnuj czasu, jedzenia i pieniędzy.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

zupa, ziemniaki, boczek, zupa porowa, rosół, dieta, zupa krem, pieczywo, krem z pora

Inne przepisy z Niedzielny kucharz

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.