Ikra z turbota , rarytas trudny do zdobycia. Najłatwiej podczas wakacyjnych wojaży nad morze kupić ją prosto z kutra. Ikra turbota (około 250 g), masło, cebula, sól, pieprz, sok z cytryny, cukier, Zdjąć błonę z ikry. Cebulę posiekać. Cebulę poddusić na 2 łyżkach masła dodając szczyptę soli i pieprzu. Gdy cebula będzie miękka, dodać ikrę i smażyć mieszając. Ikra ma się „rozpaść”. Smażyć całość około 3 minut. Następnie dodać 2-3 łyżki masła. Smażyć razem jeszcze ze 2 minuty. Doprawić solą i sokiem z cytryny.... czytaj dalej...
Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.
Czytaj dalej...Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...Jest to dieta opracowana przez dr Lorena Cordaina, według danych statystycznych jedna z najpopularniejszych na tą chwilę.
Czytaj dalej...