Dżem z borówki czerwonej – brusznicy do mięsa

Dżem z borówki czerwonej – brusznicy do mięsa

Dżem z borówki czerwonej – brusznicy do mięsa

W itam serdecznie, dzisiaj zaproponuję przepis na pyszny dżem z borówki czerwonej-brusznicy. Dżem jest bardzo smaczny lekko kwaśny i idealnie nadaje się jako dodatek do mięs, ale jest równie smaczny jako dodatek do pieczywa. Polecam wypróbować przepis. Do przygotowania dżemu będziemy potrzebowali: z podanej porcji wyjdzie około 800 ml dżemu 600 g borówki czerwonej 400 g kwaśnych jabłek 100 ml wody 150 g cukru wyparzone słoiki i wieczka dodatkowo można dodać cynamon, anyż lub goździki (adsbygoogle = window.adsbygoogle ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Uwaga Babcia Gotuje

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.