posiekany szczypiorek, majonez i jogurt. Całość doprawiamy do smaku świeżo mielonym czarnym pieprzem i solą. Mieszamy składniki, próbujemy i opcjonalnie doprawiamy. Tak przygotowaną sałatkę podajemy samą lub z ulubionym pieczywem. Smacznego
Słodkie okruszkibył tak pyszny, że każdy wziął sobie nie jedną dokładkę. Polecam i Wam mój przepis na prosty bigos . To idealny pomysł na pyszny obiad . Bigos możecie podać z domowym pieczywem, ziemniakami itd. Tu już każdy ma dowolność. Spróbujcie. W przepisie na bigos z kiszonej kapusty wykorzystałam kiełbasę podhalańską swojską suchą Majerczyk (taka jak na zdjęciu poniżej) Na zdjęciu przy bigosie
Słodkie okruszkijeść w miarę możliwości regularnie co 2-4 h ograniczać spożycie fast-foodów, słodyczy i alkoholu do każdego posiłku dodawać warzywa i owoce zwiększyć podaż produktów bogatych w błonnik (pieczywo razowe, gruboziarniste kasze) Śniadanie Dyniowa owsianka z jabłkiem 375 kalorii/ 17,2 g białka/ 19 g tłuszczu/ 54,2 g węglowodanów/ 8,9 g błonnika Składniki: mleko 2% - 1/2 szklanki
Kuchnia Elliedziurką i dusić ajlazan na bardzo małym ogniu przez około 1-1,5 godziny, do gotowości. Gotowy ajlazan przełożyć na talerz (ostrożnie, aby warzywa zachowały swój kształt). Podawać z pieczywem lub jako dodatek do mięsa. Smacznego Ajlazan- ormiańskie ragout warzywne z bakłażanem i fasolką zieloną Ajlazan- ormiańskie ragout warzywne z bakłażanem i fasolką zieloną Ajlazan- ormiańskie ragout warzywne z bakłażanem
Smaki Armineminut Stopień trudności: łatwe Z czym i jak podawać zupę cebulową? Zupa cebulowa idealnie harmonizuje ze smakiem sera, zwłaszcza takiego przypieczonego. Można zatem zrobić grzanki z pszennego pieczywa i plastra (lub wiórków) ulubionego żółtego sera. Zupę wlać do miseczki, w której można zapiekać. Na wierzchu ułożyć grubszy kawałek pszennej bułki lub bagietki z plastrem sera. Wstawić do piekarnika nagrzanego
Codzienna kuchnia niecodziennasmażyć z 10 minut co jakiś czas mieszając na średnim ogniu - smażona cebula z jabłkiem, czosnkiem jest idealnym dodatkiem np. do mielonych kotletów, do kopytek, pierogów lub zimna do pieczywa........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubiędomowego zsiadłego mleka. To były czasy! Jajko sadzone z idealnie płynnym żółtkiem, delikatnie doprawione solą i pieprzem to idealna propozycja na ciepłe śniadanie. Dodatkami mogą być warzywa wszelakie, pieczywo lub chrupiące gorące grzanki np. z masłem, papryką i oregano. Jajko sadzone SKŁADNIKI: 2 jajka 2 łyżki oleju rzepakowego/kokosowego, masła/masła klarowanego sól, pieprz do podania koperek PRZYGOTOWANIE: Jajka wyjmuję
Zasmakuj Kuchnigarnka z wywarem z fasolą wlać usmażoną wędzonkę, dodać przecier pomidorowy, ocet, cukier, majeranek, ostrą paprykę i gotować z 15 minut bez przykrycia. Fasola najlepiej smakuje na drugi dzień pieczywem - bardzo lubimy fasolę w różnych wersjach przygotowaną, tutaj wykorzystałam skrawki wędzonek: szynki, boczku, ogonówki........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubięgotować ekologicznie i sezonowo. Tarta z resztek Gołąbki Placki z chia i grahamką Zupa buraczkowa sezonowa Danie jednogarnkowe z kurczaka i warzyw Jesienne surówki czyli sezonowo i zdrowo Pieczywo z domowego wypieku Szybkie danie z łososiem Klopsiki sprzyjające klimatowi Sałatka z resztek The post Top 10 najpopularniejszych przepisów 2019 roku appeared first on Blog kulinarny - codojedzenia.pl
codojedzeniaZdrowsza wersja czekoladowego kremu w wersji lekko wytrawnej. Pikanterii dodaje mu pieprz cayenne, imbir zaś rozgrzewa. Wspaniały dodatek do ciast, deserów a także pieczywa. Składniki 1 kg dyni bez skórki 500 g gruszek ok. 150 g gorzkiej czekolady 70 % ok. 1/2 szkl brązowego cukru 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii 2 łyżeczki cynamonu 4 plastry świeżego imbiru lub 1/3 łyżeczki mielonego
Fiołkowa Kuchnia Małgorzatyziemniakami, surówką np buraczki zasmażane, na kotlety nałożyć cebulę z jabłkami, czosnkiem - pyszne, soczyste, delikatne schabowe kotlety mielone, są doskonałe na ciepły obiad ale również na zimno do pieczywa.........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubięjedzenie z czasów świniobicia. Zawsze była świeżyzna z cebulką. Pyszne to było, jednak tamto danie było bez piwa. A piwo tu daje wiele: kolor i smak. Polecam z dodatkiem pieczywa czosnkowego…..albo grubą pajdą zwykłego chleba. Na koniec wielkie DZIĘKUJĘ za uchylenie rąbka tajemnicy Smacznego! Lidka Artykuł Boczek duszony w piwie pochodzi z serwisu Pieprzyć z fantazją
Pieprzyć z FantazjąWydaje mi się, że w takich warunkach żołądek nie ma mety….albo to łakomstwo jakieś…albo co…? Zanim zaczęliśmy wspólne grillowanie upiekłam chlebek. Podałam własnej roboty pieczywo czosnkowe. Polecam je nie tylko w sezonie grillowym. Fajny pomysł na urozmaicenie menu na przyjęcie gości. Chlebek jest bardzo prosty w wykonaniu i nie ma tu: „mi drożdżowe nigdy
Pieprzyć z Fantazjąkoniec bez przykrycia, by nadmiar płynu odparował. Przed podaniem oprószyłam pieprzem. Boczek duszony w piwie ma piękny złoty kolor. Smakuje przy tym niesamowicie. Polecam z dodatkiem pieczywa czosnkowego albo grubą pajdą zwykłego chleba i kiszonym ogórkiem. Na koniec wielkie DZIĘKUJĘ za uchylenie rąbka tajemnicy Smacznego! Lidka Artykuł Boczek duszony w piwie pochodzi z serwisu Pieprzyć z fantazją
Pieprzyć z Fantazją