pieczywo - 17769 przepisów (strona:373/1185)

Surówka z cukinii i selera naciowego 149

Surówka z cukinii i selera naciowego pasuje zarówno do dań mięsnych, jak i ryb, a najlepiej smakuje samodzielnie z kromką chrupiącego pieczywa. Surówka jest soczysta i pełna smaku, a do tego dobrze wygląda. Surówka z cukinii i selera naciowego nie dość, że świetnie smakuje to jeszcze bardzo łatwo ją zrobić. Pięknie wygląda nawet po dłuższym przebywaniu w temperaturze pokojowej, czyli

Kuchcik gotuje
udka kurczaka z cebulą, czosnkiem w brytfance pieczone... 455

grzanie góra/dół około 40 minut, w połowie pieczenia wlać wodę i przykryć, sprawdzić czy udka są upieczone. Podawać na ciepło do obiadu lub na zimno do pieczywa - udka kurczaka w cebuli z czosnkiem pieczone w brytfance w piekarniku są bardzo soczyste, kruche, aromatyczne........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Pieczone filety z dorsza atlantyckiego z cytrynowym sosem 104

piekarnika. Piec przez 12 - 15 minut, lub do czasu aż ryba będzie upieczona -  mięso powinno być białe i łatwo się rozdzielać. Rybę podawać polaną sosem z pieczenia, z pieczywem lub ziemniakami. Smacznego

Stare Gary
Bigos świąteczny 174

ugotowany wcześniej groch, jest to opcja w poniższym przepisie. Bigos, treściwy, dobrze doprawiony, mięsny. Polecam jako dodatek do potraw z ziemniaków i mięsa wszelakiego lub jako osobną porcję do pieczywa. Jest pyszny! SKŁADNIKI: 1 kg kiszonej kapusty, odciśniętej, posiekanej opcja: 250 g suchego grochu łuskanego, połówki 3 duże cebule 200 g suszonych śliwek 50 g suszonych grzybów 400 g kiełbasy

Zasmakuj Kuchni
Sałatka selerowa z kukurydzą, ogórkiem konserwowym i orzechami włoskimi 138

mieszamy z majonezem i kawałkami orzechów włoskich, które najlepiej pokroić na mniejsze kawałki. Doprawiamy do smaku. Wkładamy do lodówki, aby smaki "przegryzły się". Najlepiej smakuje ze świeżym pieczywem pszennym

Moja smaczna kuchnia
Kurczak zapiekany z serem 68

posiekaną cebulą, bazylią i przeciśniętym przez praskę ząbkiem czosnku. Tak przygotowanym sosem zalać mięso i zapiekać jeszcze 20-30 minut.  (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 3. Podawać z ryżem lub pieczywem

Danka Pichci
Leczo z papryki i cukinii 108

mojej rodzinie, jest łatwe do przyrządzenia i składa się z ogólnodostępnych składników. Domownicy lubią leczo na pikantnie, więc dodaję jeszcze szczyptę ostrej papryczki lub kawałek chilli. Podaję je z pieczywem na kolację lub jako danie obiadowe. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 1 mała cukinia 2-3 średnie cebule 2 czerwone papryki 3 pomidory 40 dag kiełbasy lub resztki wędlin, które mamy

Danka Pichci
Gulasz mięsno-warzywny 92

kulinarnych. Moi domownicy lubią gulasze, dlatego przygotowuję je dosyć często. Jest to danie, które można podawać na różne sposoby: z makaronem, z kaszą, z ziemniakami lub po prostu z pieczywem.  (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 800g łopatki wieprzowej 2 cebule 3 marchewki kawałek selera 2 pietruszki 1/2 papryki czerwonej 2 łyżki koncentratu pomidorowego kilka ziarenek ziela angielskiego 2 liście laurowe

Danka Pichci
Fasolka po bretońsku 106

przepis mojej teściowej. Mąż uwielbia taką potrawę i od czasu do czasu muszę mu taką fasolkę przygotować. Można ją podawać na obiad, jak i na kolacje z dodatkiem pieczywa. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 400g fasoli jaś 300g dowolnej kiełbasy 1 duża cebula 1 ząbek czosnku 4 ziarenka ziela angielskiego 2 liście laurowe 4 łyżki przecieru pomidorowego 1 łyżeczka majeranku sól

Danka Pichci
Pasta z awokado 90

pasta też taka będzie.  Gdy dałam mojej córce awokado do spróbowania stwierdziła, że nie powala, natomiast pasta bardzo jej smakowała. Dlatego polecam spróbować! Najlepiej smakuje ze świeżym pieczywem lub bułeczkami. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 2 jajka 1/2 awokado (ewentualnie całe) 1/2 pęczka zielonej pietruszki 2 łyżki majonezu 1 łyżka musztardy ostrej sól, pieprz do smaku (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie

Danka Pichci

Proponowane wyszukiwania