pieczywo - 17769 przepisów (strona:375/1185)

Młoda kapusta 72

przykryciem na małym ogniu do miękkości (ok. 20 minut). Na koniec dodać posiekany koperek i całość dokładnie wymieszać. Młodą kapustę z koperkiem podawać na gorąco z ziemniakami lub razowym pieczywem. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Młoda kapusta pochodzi z serwisu Niecodziennik Pary

niecodziennikpary
Zupa krem z pora 82

liść laurowy, ziele angielskie i jałowiec. Dodać łyżkę masła, zmiksować blenderem na gładką masę. Doprawić solą i pieprzem do smaku. Zupę krem z pora można podawać z grzankami z pieczywa lub groszkiem ptysiowym. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Zupa krem z pora pochodzi z serwisu Niecodziennik Pary

niecodziennikpary
Pasta jajeczna ze szczypiorkiem 97

także na zwykłe, codzienne śniadanie. Jest bardzo prosta i szybka w przygotowaniu, najwięcej czasu zajmuje oczekiwanie na ugotowanie się jajek. Z pewnością posmakuje każdemu, z dodatkiem pełnoziarnistego lub chrupkiego pieczywa stworzy duet idealny, zdrowy i ładnie wyglądający. Nic dodać, nic ująć – tylko zajadać. Składniki 6 jajek 1 pęczek szczypiorku (najlepiej drobnego) 2 łyżki majonezu 2 łyżki śmietany

niecodziennikpary
Chili con carne 80

pozostałe składniki, czyli kukurydza, czerwona fasola oraz przecier pomidorowy. Jest to danie, które można serwować na obiad i podać je z ryżem, lub na kolację z tortillą czy też pieczywem. Z każdym dodatkiem chili con carne będzie smakowało doskonale i zaspokoi każdy głód. Składniki 1 / 2 kg mięsa mielonego wołowego 2 średnie cebule 2 ząbki czosnku 500 g przecieru pomidorowego

niecodziennikpary
Twarożek z rzodkiewką i szczypiorkiem 69

pieprzem. Gdyby konsystencja była za gęsta, można dodać więcej jogurtu lub kwaśnej śmietany, która dodatkowo wzbogaci smak dania. Twarożek z rzodkiewką i szczypiorkiem bardzo dobrze smakuje ze świeżym pieczywem. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Twarożek z rzodkiewką i szczypiorkiem pochodzi z serwisu Niecodziennik Pary

niecodziennikpary
Pasta z makreli i twarożku 90

makrelę, rozdrobnić widelcem. Dodać cebulę, majonez, koperek, dokładnie wymieszać do połączenia się składników, doprawić do smaku solą i pieprzem. Pastę z makreli i twarożku podawać ze świeżym lub chrupkim pieczywem. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Pasta z makreli i twarożku pochodzi z serwisu Niecodziennik Pary

niecodziennikpary
Biała kiełbasa pieczona w piwie 102

piekarnika nagrzanego do 180 o C , piec z termoobiegiem około 60 minut , co jakiś czas kiełbasy polewać sosem. Białą kiełbasę pieczoną w piwie podawać na gorąco z dodatkiem pieczywa lub ugotowanych ziemniaków. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Biała kiełbasa pieczona w piwie pochodzi z serwisu Niecodziennik Pary

niecodziennikpary
Smalec z kaczki 77

oraz pieprz. Mięso kaczki przełożyć do słoiczka, zalać ciepłym tłuszczem i wymieszać, w razie potrzeby doprawić do smaku. Odstawić do stężenia. Smalec z kaczki podawać na zimno, z dodatkiem pieczywa oraz kiszonych ogórków. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Smalec z kaczki pochodzi z serwisu Niecodziennik Pary

niecodziennikpary
Zielone szparagi z jajkiem poszetowym 87

ogniu 2-3 minuty. Jajko poszetowe wyłowić łyżką cedzakową i wyłożyć na papierowy ręcznik. Wykonanie Szparagi ułożyć na talerzach, polać sosem holenderskim, wyłożyć jajka w koszulce. Podawać z pieczywem lub grzankami np. z żółtym serem. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Zielone szparagi z jajkiem poszetowym pochodzi z serwisu Niecodziennik Pary

niecodziennikpary
Ragoût z dziczyzny 82

czasu zamieszać. Na 10 minut przed końcem gotowania dodać połamaną gorzką czekoladę oraz umytą żurawinę. Ragoût z dziczyzny doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Podawać na gorąco ze świeżym pieczywem. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Ragoût z dziczyzny pochodzi z serwisu Niecodziennik Pary

niecodziennikpary
Boeuf Stroganow 104

Śmietanę rozrobić z kilkoma łyżkami wywaru z Boeuf Stroganow, wlać ją do garnka i wymieszać. Boeuf Stroganow doprawić do smaku solą, cukrem oraz pieprzem. Podawać na gorąco ze świeżym pieczywem, makaronem lub kaszami. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Boeuf Stroganow pochodzi z serwisu Niecodziennik Pary

niecodziennikpary
Zupa krem z kalafiora 74

kilkoma łyżkami ciepłej zupy, wlać ją do garnka, przegotować. Rozdrobnić blenderem do uzyskania gęstego kremu, doprawić do smaku solą i pieprzem. Zupę krem z kalafiora można podać z pieczywem, grzankami, groszkiem ptysiowym, pestkami dyni i słonecznika lub zjeść bez dodatków. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Zupa krem z kalafiora pochodzi z serwisu Niecodziennik Pary

niecodziennikpary
Biała kiełbasa pieczona z pieczarkami 88

piec kolejne 15-20 minut , do zrumienienia się kiełbasek. W tym czasie kilka razy posmarować kiełbaski powstałym sosem. Biała kiełbasa pieczona z pieczarkami smakuje najlepiej na gorąco z dodatkiem pieczywa lub ugotowanych ziemniaków. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Biała kiełbasa pieczona z pieczarkami pochodzi z serwisu Niecodziennik Pary

niecodziennikpary
Bigos staropolski 94

czasu do czasu przemieszać, aby potrawa się nie przypaliła. Dzień trzeci: Bigos staropolski ponownie postawić na ogniu, gotować przez godzinę, doprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać ze świeżym pieczywem. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Bigos staropolski pochodzi z serwisu Niecodziennik Pary

niecodziennikpary
Szakszuka (Shakshouka) ze szpinakiem 98

szpinaku, zrobić 4 wgłębienia, w które wbić jajka, posypać je solą. Przykryć przykrywką i smażyć, aż jajka się zetną. Szakszukę ze szpinakiem podawać od razu po przygotowaniu ze świeżym pieczywem. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Szakszuka (Shakshouka) ze szpinakiem pochodzi z serwisu Niecodziennik Pary

niecodziennikpary