Leśne grzyby duszone w sosie pomidorowym

Leśne grzyby duszone w sosie pomidorowym

Leśne grzyby duszone w sosie pomidorowym

Kolejny rok suszy nieźle namieszał. Warzywa i owoce osiągają ceny rekordowe i strach pomyśleć co będzie za kilka miesięcy. Tym bardziej trzeba wykorzystać wysyp grzybów. Ja, niestety, znam się na nich bardzo mizernie i chyba nie miałabym odwagi zjeść tych, które samodzielnie zebrałam. Mam jednak wokół siebie prawdziwych pasjonatów i wykorzystuję to teraz robiąc przetwory z grzybów. Zimą będzie fantastycznie otworzyć słoiczek z takimi pysznymi grzybkami, nie uważacie? Dzisiaj dzielę się z Wami zmodyfikowaną we... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Codzienna kuchnia niecodzienna

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.