pieczywo - 17769 przepisów (strona:408/1185)

Śniadanie mistrzów z pastą z avocado i bazylii oraz łososiem 218

wyrzucamy pestkę. Przekładamy do blendera, dodajemy serek naturalny lub śmietankowy, bazylię, sok z cytryny i miksujemy do uzyskania gładkiej pasty. Pastę doprawiamy do smaku solą i pieprzem.  Pieczywo smarujemy pastą , dodajemy plasterki łososia oraz kiełki rzodkiewki. Dla uzupełnienia witamin podajemy też sok pomarańczowy Hortex. #durszlakXhortex #hortex #odmatkinatury

Bon appetit mon amie
Ryba w sosie pomidorowym na obiad 159

Witam serdecznie, dzisiaj chciałabym zaproponować przepis na rybę w sosie pomidorowym z cieciorką, którą możemy podać z kaszą, pieczywem, ryżem lub ziemniakami. Danie jest bardzo smaczne, więc polecam wypróbować przepis.  Do przygotowania ryby w sosie pomidorowym będziemy potrzebowali: około 600 g filetu z dorsza lub innej ryby 400 g cieciorki konserwowej (po odsączeniu) 700 g passaty pomidorowej 1 papryczka

Uwaga Babcia Gotuje
Śledzie z suszonymi pomidorami i marynowaną cebulką. 151

składniki mieszamy ze sobą, zalewamy olejem ze słoiczka po suszonych pomidorach i olejem rzepakowym, przekładamy do szklanego słoja i marynujemy w lodówce minimum przez 1 noc. Podajemy z pieczywem, pyszne

SMYKWKUCHNI
warzywny gulasz z fasolą... 177

wlać z szybkowara ugotowaną fasolę z wywarem, dodać kostkę rosołową i gotować z 10 minut - warzywny gulasz z dodatkiem fasoli jasiek jest bardzo smacznym daniem obiadowym lub kolacyjnym, z pieczywem smakuje doskonale.........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Tatar ze śledzia i awokado 154

tatara. Śledzie świetnie komponują się z soczystym chrupiącym selerem i delikatnym kremowym awokado. Ostrości nadaje czerwona cebula i świeżo mielony pieprz. Tatar można podać na grzance lub z chrupkim pieczywem. Ilość porcji: 4 Czas przygotowania: 20 minut Składniki na tatar ze śledzia: 4 filety śledzia małosolnego bez skóry dojrzałe awokado 2 łodygi selera naciowego cebula czerwona kilka gałązek natki pietruszki

Kuchcik gotuje
KREWETKI Z FASOLĄ W SOSIE POMIDOROWYM 147

się zawiąże. Dodajemy wcześniej usmażone krewetki z chilli i gotujemy jeszcze 1- 2 minutki. Solimy i pieprzymy wg. uznania. 5.) Danie podajemy skropione oliwą z oliwek i ze świeżym pieczywem. Dla fanów owoców morza , mam też świetny przepis na nadziewane kalmary baby , a po inne przepisy na obiady zapraszam TUTAJ . Image by Rigoyrbk on Pixabay POZDRAWIAM I ŻYCZĘ SMACZNEGO

Rita creative
Koktajl z kaszą jaglaną, marchewką i dynią 164

Koktajl z kaszą jaglaną to smaczna i super zdrowa propozycja na śniadanie. W naszej codziennej diecie dominują pokarmy kwasotwórcze (pieczywo, nabiał, mięso, czarna kawa, słodycze), a ma to niebagatelny wpływ na naszą gospodarkę kwasowo-zasadową. Aby zachować zdrowie i równowagę kwasowo-zasadową powinniśmy zwiększyć w naszej diecie produkty zasadotwórcze. Kasza jaglana jest cudownie zasadotwórcza i pomoże utrzymać zdrowie w dobrej

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Kiszona kapusta duszona z papryką i pieczarkami 137

Kapusta kiszona duszona z papryką i pieczarkami to znakomity dodatek obiadowy - do makaronu, kasz, klusek, czy ziemniaków, pieczywa również. Idealny obiad wegeteriański. Smakuje zupełnie inaczej niż tradycyjny wegeteriański bigosik, ponieważ w daniu dominuje słodki, paprykowy smak. Jest pyszna

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
BUŁKI Z SAMOPSZY, PŁASKURKI I ORKISZU 513

egzogenne, co oznacza, że nasz organizm nie jest w stanie wytworzyć ich samodzielnie – powinniśmy dostarczać je z pożywieniem. Mąka z samopszy znakomicie nadaje się do wyrobu razowego pieczywa. Najlepiej przygotowywać je z wykorzystaniem zakwasu, gdyż zawarty w ziarnach samopszy gluten jest lepki, mało rozciągliwy i słabo zatrzymuje wodę.  Chleb z samopszy ma charakterystyczną, żółtawą barwę (spowodowana jest ona przez

Smaczne Zdrowe
CHLEB Z MĄKI CHLEBOWEJ Z DODATKIEM MIODU 132

Dawno nie piekłam żadnego pieczywa, więc pora to nadrobić. Dziś proponuję chleb z pszennej mąki chlebowej z dodatkiem miodu i ziaren słonecznika. Idealne wypieczony z chrupiącą skórką. Zapach podczas pieczenia unosi się w całym domu a w smaku rewelacyjny. Prosty w wykonaniu, przepis idealny dla osób, które dopiero rozpoczynają swoja przygodę z wypiekaniem chleba. Polecam :) Składniki: * 500 g mąki pszennej

Zrób to smacznie
SAŁATA ZIELONA Z JAJECZNICĄ I SZCZYPIORKIEM 159

proste śniadanie. Delikatna i krucha sałata zielona w zaprawie z żółtka z  kremową jajecznicą na maśle. Całość obficie posypana świeżym, posiekanym szczypiorkiem. Potrawę podajemy ze świeżym, chrupiącym pieczywem. Jajecznicę można podać razem i jeść dobrze wymieszaną z sałatą na talerzu albo podawać oddzielnie. Oto wypróbowany przepis, składniki, przyprawy i przygotowanie sałaty z jajecznicą . Korzystajcie z przepisu i ulepszajcie

Moja Książka Kucharska
smaczne żołądki drobiowe a`la flaczki... 157

patelni, wsypać mąkę i mieszać do złotego koloru zasmażki, od razu dodać do zupy mieszając, gotować z 3 minuty, do smaku dodać paprykę chilli, pieprz kolorowy, podawać z pieczywem - z żołądków z kurczaka są bardzo smaczne flaczki, z przyprawą do flaków smakują wyśmienicie i mogą śmiało konkurować z flaczkami tradycyjnymi..........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
szybkowar-smaczny,aromatyczny bigos-czyszczenie lodówki... 221

zamknąć szybkowar. Po zasyczeniu pary gotować z 45 minut, po spuszczeniu ciśnienia otworzyć szybkowar, żeberka wyjąc na talerz, wsypać cukier, pieprz mielony kolorowy i wymieszać, podawać z żeberkiem do pieczywa. Zawsze końcówki wędlin,boczku zamrażam, żeberka upieczone na obiad też zostały zamrożone - bigos tzw. czyszczenie lodówki,zamrażarki, po dodaniu przypraw do bigosu jest bardzo syty, smaczny,aromatyczny..............SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Fasolka po bretońsku 745

przez ok. 10 minut na średnim ogniu, bez przykrycia. W razie potrzeby można zagęścić fasolkę po bretońsku odrobiną mąki pszennej. Fasolkę po bretońsku podawać na ciepło, np. ze świeżym pieczywem. Smacznego! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); The post Fasolka po bretońsku appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Klasyczny hummus 196

pieprzu, olej sezamowy lub oliwę oraz kumin (kmin rzymski) Miksując stopniowo dodawać więcej zalewy aby uzyskać odpowiednią konsystencję pasty. Jeśli hummus będzie gęsty można dodać wody. Gotowe Podawaj z pieczywem, ulubionymi warzywami. Posyp czarnuszką i ostrą papryką Artykuł Klasyczny hummus pochodzi z serwisu I LOVE LIFE

I LOVE LIFE