półmisek... Pozostałe w naczyniu warzywa odcedzamy przez sitko i dokładamy do półmiska. Pozostały po pieczeniu sos wykorzystujemy lub nie. (jest przepyszny) -- Serwujemy na gorąco z czym kto lubi: ziemniaki, pieczywo, ryż... -- Jeżeli coś zostanie, to wkładamy z powrotem do naczynia i chowamy na drugi raz do odgrzania. -- Smacznego
chleba naszegoRolada z boczku i kiełbaski to świetny dodatek do pieczywa i nie tylko. Rewelacyjnie smakuje również na ciepło. Boczek nadziałam kiełbaską ale można również użyć frankfurterek lub innych kiełbasek. SKŁADNIKI : 1/5 kg cienkiego boczku 1 kiełbasa zwyczajna
Kulinarne Fantazje Marioliwarzyw dostępnych jesienią. Ma ona wiele wersji Ja dokonałam pewnej zmiany a mianowicie dodałam mięso. W oryginalnym przepisie go nie ma. Niezwykle aromatyczna i bardzo smaczna. Podajemy z pieczywem najlepiej przygotowanym na zakwasie. Składniki 500 g chudego mięsa wieprzowego 1 cebula 4 ząbki czosnku 2 marchewki 2 … Czytaj dalej Ribollita toskańska zupa Artykuł Ribollita toskańska zupa pochodzi z serwisu
gotuj ze mnąsałatki. Można również zjeść na miejscu. Kawałki pieczonego homara, marynowane krewetki…Oh, takie jedzonko to ja bardzo lubię. W odróżnieniu od Zadaru to wybór słodkich wypieków i pieczywa jest tu o wiele większy. No cóż Zadar to małe miasto, a Wiedeń jakby nie było stolica. Znane austriackie ciastko to jabłkowy strudel i tort Sacher koniecznie podane z bitą śmietaną
codojedzeniaZapraszam po mój najlepszy przepis na najbardziej klasyczne leczo . Takie leczo to fantastyczny i bardzo sezonowy pomysł na obiad. Leczo można podawać z ryżem, pieczywem lub zajadać samo. Jest zdrowe i pyszne. - prosty przepis na leczo - dokładny opis i zdjęcia krok po kroku - najpyszniejsze leczo z papryki z dodatkiem kiełbasy
AniaGotuje.plpikantna – bardzo popularny i niedrogi produkt, który możemy kupić w pudełeczkach czy puszkach. W sumie nie wiem czemu nazywa się to sałatką, bo bardziej przypomina ona pastę do pieczywa. Bardzo lubię to danie a że nie jest trudne do przygotowania i wam polecam zrobić od podstaw bo wychodzi jeszcze smaczniejsza niż oryginał no i wiemy co jemy PRZEPIS
Dorota Smakujejajka... no i dorzucamy żółty ser, który podkręci smak. Posypujemy zielonym i różnościami, które odłożyliśmy podczas przygotowań. Całość wysuwamy z patelni na talerz i serwujemy gorące na stół, z pieczywem... Smacznego
chleba naszegowersji neutralnej w smaku (bez dodatków) lub dodać do jogurtu sól, czosnek, zioła, chrzan i przygotować wersje smakowe. Już po 24 godzinach otrzymacie kremowy serek idealny do smarowania pieczywa. Ja mój labneh przygotowywałam 48 godzin i otrzymałam nieco bardziej zwartą konsystencję. Polecam! Spróbujcie sami. Składniki: 800 g jogurtu greckiego metrowa gaza opcjonalnie dodatki: 3/4 łyżeczki soli świeże lub suszone zioła
Smakowity Blog Kulinarnykoniec duszenia dodajemy oliwki i posiekaną pietruszkę. Uważamy z solą przed dodaniem oliwek, po ich dodaniu może się okazać, że danie jest za słone... Danie zjadamy samodzielnie, z pieczywem lub jako dodatek do drugiego dania. Trochę się obawiałam tylu intensywnych przypraw, ale efekt końcowy był super. Bardzo mi zasmakował kalafior w takim wydaniu, do tego przepisu wrócę jeszcze
Radość kipiąca uśmiechem.wychodzi idealnie i starczy dla kilku wygłodniałych osób. Jeżeli po obiedzie zostanie jeszcze kawałek, można go pokroić w plasterki i kłaść jak wędlinę na pieczywo. Składniki: 1,2 kg karkówki wieprzowej 1 łyżka suszonego majeranku 1 łyżka słodkiej papryki w proszku 4 ząbki czosnku 4 łyżki oleju roślinnego 3 papryki
kuron.com.plszpinak zmielić w maszynce. Dodać musztardę ,po przegryzieniu smaków doprawić solą i pieprzem. Do pasty dodać łyżkę szczypiorku pokrojonego ,reszta szczypiorku wokół pasty. Pasta jajeczna smakuje ze świeżym pieczywem,lub grzankami
w mojej kuchniszpinak zmielić w maszynce. Dodać musztardę ,po przegryzieniu smaków doprawić solą i pieprzem. Do pasty dodać łyżkę szczypiorku pokrojonego ,reszta szczypiorku wokół pasty. Pasta jajeczna smakuje ze świeżym pieczywem,lub grzankami
mojej kuchnicebulę oraz zioła – świeżą natkę pietruszki i szczypior. Doprawiamy do smaku pieprzem i odstawiamy do przegryzienia. Chleb smarujemy twarożkiem, układamy liście sałaty oraz tatar śledziowy. Przykrywamy kolejna kromką pieczywa, a następnie powtarzamy poprzednią warstwę. Dociskamy. Pakujemy! I w drogę! Dzięki takim piętrowym kanapkom z całą pewnością nie pozostaniemy głodni! Smacznego! PRZEPIS POWSTAŁ WE WSPÓŁPRACY Z MARKĄ SEKO
Ostra na Słodkopowtórzyć. Powstał z przypadku. Nie spodziewałam się, że będzie taki pyszny. Miał to być dżem brzoskwiniowy, ale dodałam za dużo cukru i musiałam pokombinować. Wyszło pysznie :) Ze swojskim pieczywem, smakuje obłędnie. Sprawdźcie sami :) Składniki: 2 kg. brzoskwiń 1 kg. nektarynek 1 kg. cukru sok z jednej pomarańczy 6-7 łyżek soku z cytryny Wykonanie: Brzoskwinie i nektarynki, obrać usunąć pestki
Agusiowe smakołykiNie ma to jak swój chlebuś. Trochę mieszania, trochę zagniatania a potem już tylko czekamy, aż ciasto wyrośnie. No i na koniec tylko zostanie nam wypiec
Tylko pysznie