pieczywo - 17769 przepisów (strona:421/1185)

Jajka faszerowane awokado 129

razie potrzeby doprawić do smaku solą, pieprzem, sokiem z cytryny czy ostrym sosem chilli. Tak jak wspomniałam masa powinna być wyrazista w smaku, jedzona z białkiem i dodatkiem np. pieczywa nie będzie bardzo ostra. Pastę przełożyć do rękawa cukierniczego i wycisnąć masę na połówki jajek.  Jajka faszerowane awokado ułożyć na talerzu, można ściąć je odrobinę od spodu, dzięki temu

Codzienne Gotowanie
Pasta z tuńczyka idealna na Święta do faszerowania jajek 156

Święta już za kilka dni. Dlatego i ja zaczynam powoli odświeżać swoje przepisy. Dziś zapraszam na szybką pastę idealną do faszerowania jajek lub do świeżego pieczywa. Rewelacyjnie wygląda na Świątecznym stole.  Wszystkie przyprawy znajdziecie w sklepie internetowym ---- www.skworcu.com.pl Zapraszam do zakupów ;)  Jeśli spodobał Ci się przepis zapraszam do polubienia mojej strony ;*  Składniki na ok 6 osób

Gotowanie Patki
POMIDOROWE BUŁECZKI PLECIONE 122

Bułeczki w stylu śródziemnomorskim - pomidorowe z dodatkiem ziół toskańskich. Są to bułki drożdżowe, wykonane z mąki pełnoziarnistej, z dodatkiem koncentratu pomidorowego, dzięki któremu zyskały swój oryginalny

Kuchnia MagdaLeny
POMIDOROWE BUŁECZKI PLECIONE 122

Bułeczki w stylu śródziemnomorskim - pomidorowe z dodatkiem ziół toskańskich. Są to bułki drożdżowe, wykonane z mąki pełnoziarnistej, z dodatkiem koncentratu pomidorowego, dzięki któremu zyskały swój oryginalny

Kuchnia MagdaLeny
PRZEPIS: PRAWDZIWY KRUPNIK POLSKI 119

śmietany (1/2 małego kubeczka - może być więcej, jak lubicie) posiekany koperek i natka pietruszki sól, pieprz ziołowy do smaku dodatkowo do krupniku: 1-2 żółtka posiekany szczypiorek świeże, chrupiące pieczywo Przepis i przygotowanie krupniku krok po kroku: Krok 1. ugotować rosół z warzyw i kości, przecedzić. Następnie warzywa pokroić w słupki lub kostkę, oddzielić mięso od kości. Krok 2. Kaszę

Moja Książka Kucharska
Środa: Błyskawiczne burgery wegetariańskie 125

sprawia, że danie jest wyjątkowo smaczne: mięta. Nadaje ona kotletom wspaniałego aromatu i sprawia, że… przypominają mięsne burgery. Wegetariańskie burgery najlepiej jest zjeść w domowych bułeczkach z ciemnego pieczywa, np. według tego przepisu na bułki gotowe w 30 minut. Przepis pochodzi z serwisu Besthealthmag.ca Składniki: ½ szklanki soczewicy 250 g grzybów: pieczarek, ciemnych pieczarek, boczniaków 1 starty ząbek czosnku

Niedzielny kucharz
Bułki hamburgerowe w 30 minut 92

słodkie i… nafaszerowane chemią. Niestety, tak często jest w przypadku bułek sprzedawanych w sklepach, szczególnie pakowanych w folię z długim terminem przydatności do spożycia. Naprawdę warto sobie odpuścić takie pieczywo i samemu zrobić bułeczki do hamburgerów. Mamy dla Was super prosty i bardzo szybki przepis na zrobienie bułeczek. Ciasta nie trzeba długo zagniatać, ani odstawiać do wyrośnięcia na długi czas

Niedzielny kucharz
Czwartek: Szybkie mini pizze z mąki pełnoziarnistej 111

przepis na klasyczną pizzę na drożdżach, zdrową, bo z mąki pełnoziarnistej i bardzo smaczną. Naszym zdaniem jest to jedna z najlepszych pizz dla dzieci. Widzimy to po Miłoszu, który pieczywa jeść nie chce, ale mini pizzę wciąga aż miło. Przepis pochodzi z bloga Thebakermama.com Składniki: Opakowanie suszonych drożdży (2 i 1/4 łyżeczki) 1 łyżeczka cukru 1 łyżka miodu 1 łyżeczka

Niedzielny kucharz
BABA GANOUSH – PASTA Z PIECZONEGO BAKŁAŻANA 196

zblendować i dodać do pokrojonego bakłażana lub dodać do blendera bakłażana i połączyć całość. Pastę przełóż do miseczki, polej odrobiną oliwy, posyp posiekaną pietruszką i pestkami granata. Podawaj z pieczywem, chlebkiem pita lub warzywami. SMACZNEGO! Artykuł BABA GANOUSH – PASTA Z PIECZONEGO BAKŁAŻANA pochodzi z serwisu nietylkopasta.pl - blog kulinaria, restauracje, podróże

nietylkopasta.pl
Indyk z ciecierzycą i fasolką w sosie pomidorowym 117

minut. Gdy mięso będzie miękkie dodajemy odsączoną fasolę białą i czerwoną, ciecierzycę oraz kukurydzę. W razie potrzeby doprawiamy do smaku. Podgrzewamy jeszcze przez 2 -3 minut. Podajemy z pieczywem lub ryżem

Qchnia po prostu
Sałatka z kurczakiem i parmezanem 162

smaku solą i pieprzem. Grillujemy na wysmarowanej oliwą patelni grillowej. Ściągamy kurczaka z patelni, lekko studzimy i  kroimy na mniejsze paski. Na tej samej patelni przygotowujemy grzanki z pieczywa (np. z bagietki). Następnie kroimy grzanki w kostkę. Sałatę osuszyć i pokroić na mniejsze części. Wyłożyć na głębokie talerze. Dodać pokrojone pomidorki koktajlowe, kurczaka i grzanki. Na koniec posypać sałatkę

I LOVE LIFE
Restauracja Ale Gloria | Warszawa – Miejsca ze Smakiem 108

tutaj wiedzie prym. W restauracji znajdziemy bowiem specjalną kartę, która poświęcona jest daniom wyłącznie z gęsiny. Oczywiście przed podaniem dań otrzymaliśmy czekadełko, czyli kremową pastę z koperkiem i ciemnym pieczywem. Co na przystawkę? Postawiliśmy na zupy. Na co dzień jadamy ich niewiele, a każda okazja, aby urozmaicić sobie menu jest dobra Wybrałam zupę z gęsiną i byłam zachwycona. Dokładniej danie

Kuchnia Bazylii
KANAPKA CAPRESE 138

pyszne, typowo włoskie połączenie smaków. Z roztopioną mozzarellą, plastrami świeżego pomidora i zielonym pesto. Wedle uznania posypane orzeszkami pinii i liskami bazylii. Wszystko zapieczone pomiędzy dwiema kromkami dobrego lekkiego pieczywa. Brak opiekacza nie jest problemem. Kanapki można przygotować na patelni grillowej lub zwykłej, trzymając bułeczki po kilka minut na każdej stronie i lekko dociskając (np. łopatką) od góry. Najlepiej smakują

cool and minty
Duszone jajka ze szpinakiem, pomidorami i serem mozzarella 142

sera mozzarella i połówki pomidorków koktajlowych. Jajka przyprawić solą oraz pieprzem. Patelnię przykryć pokrywką i gotować około 3-4 minuty (do ścięcia białka). Od razu podawać. np. ze świeżym pieczywem. Etapy przygotowywania duszonych jajek

Ugotować
Insalata frutti di mare w klimacie zero waste 133

jadalne,  da się zjeść. 42 proc. Polaków przyznaje, że zdarza im się wyrzucać żywność, 35 proc. z nich robi to kilka razy w miesiącu. Najczęściej wyrzucane produkty to pieczywo, owoce, wędliny i warzywa – wynika z badania zrobionego na potrzeby Federacji Polskich Banków Żywności. Polacy rocznie marnują 235 kg żywności na osobę, w przeliczeniu na statystycznego mieszkańca, znajdujemy się

Z Kuchni Do Kuchni