Składniki: 1 ćwiartka kurczaka 3 marchewki 3 pietruszki 1 seler naciowy 10 średnich ogórków kiszonych 6 ziemniaków 200 ml soku z kiszonych ogórków 2 łyżki masła 2 łyżki mąki pszennej 200 g śmietany 18% 1 łyżeczka ziaren ziela angielskiego 1/2 łyżeczki ziaren pieprzu czarnego 4 listki laurowe 2 łyżeczki kminku mielonego świeży koperek sól Sposób wykonania: Do dużego garnka wrzucam ćwiartkę z kurczaka, zalewamy wodą (2,5 litra) i gotujemy. Gdy woda zacznie wrzeć przykręcamy ogień oraz zdejmujemy szarą pianę z p... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.
Czytaj dalej...