kaszy jaglanej. Wilgotny, zwięzły, bezproblemowo się kroi, dobrze rozsmarowuje na chlebie, a do tego pyszny, sycący i zdrowy. Tak samo doskonały solo jak i na pajdzie świeżego chrupiącego pieczywa. Do świątecznego i nieświątecznego menu, na śniadanie oraz do zabrania ze sobą, jednak najlepiej sprawdza się jako lekka, warzywna kolacja. Składniki (forma o wymiarach 10cm x 20cm): 1 szklanka
Fitsweet.mesezonie jesienno-zimowym. Świetna na przeziębienia i jesienną szarówkę. Ugotowana na mięsnym wywarze, z dużą ilością warzyw i przypraw, jest sycąca, aromatyczna i rozgrzewająca. Można dodatkowo podawać z pieczywem. Jeśli chcecie przechować zupkę na późniejsze dni, wystarczy przelać bardzo gorącą zupę do słoików ( wyjętych prosto ze zmywarki lub wyparzonych wrzątkiem) i od razu zakręcić. Przechowywana w lodówce, będzie dobra
cool and mintyZapraszam na pyszny chleb z mąki pszennej oraz kukurydzianej. Zamiast wody dodałam mleko i dzięki temu pieczywo wyszło mleczne. Górę chleba posypałam naprzemiennie sezamem czarnym i łuskanym od Helio. Polecam Składniki: 2,5 szkl mąki pszennej 1/2 szkl mąki kukurydzianej 1 szkl mleka 2 łyżki puree z dyni 1 łyżeczka soli 1 op. suchych drożdży (7g) 2 łyżki oleju sezam
słodkie i nie tylko historie kulinarneprzecisnąć przez praskę, dodać do jogurtu. Ogórki, rzodkiewkę i koperek zalać jogurtem, posolić i popieprzyć do smaku. Wszystko dokładnie wymieszać. Podawać jako dodatek do obiadu lub z pieczywem
Kulinarne przemysleniarzodkiewkę również pokroić w kostkę. Wymieszać wszystko z rybą i koperkiem. Skropić delikatnie octem lub sokiem z cytryny, dodać kilka kropel maggi, popieprzyć i ewentualnie posolić. Podawać z pieczywem posmarowanym masłem
Kulinarne przemysleniadodajemy 2 łyżeczki mąki. Wlewamy rozrobione serki do zupy i zagotowujemy. Na koniec jeśli zajdzie potrzeba doprawiamy zupę solą i pieprzem. Podajemy z grzankami czosnkowymi lub z białym pieczywem. Smacznego
Studencka Michawyciekł na talerz na którym leżały przesmażone kotlety. Naczynie żaroodporne przykrywamy i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180°C i pieczemy przez 1 godzinę i 40 minut. Podajemy z pieczywem lub gotowanymi ziemniakami
Qchnia po prostuFilet z piekarnika, czyli wygodny sposób na przyrządzenie mięsa na obiad lub jako dodatek do pieczywa. Żeby z obiadem było jeszcze wygodniej można na blaszce obok mięsa ułożyć ziemniaki (oblane olejem i obsypane przyprawami). 6 pojedynczych piersi z kurczaka 6 łyżek oleju przyprawy: sól, pieprz, Vegeta, przyprawa do kurczaka po węgiersku lub inne ulubione przyprawy
Praktyczna plDzisiaj podaję przepis na leczo, które robię bardzo często jesienią na kolację lub późny obiad. Do tego z reguły chleb lub inne pieczywo. Składniki: 2-3 czerwone papryki 2 małe lub 1/2 większej cukinii 4-5 cebul około 1/2 kg cienkiej kiełbasy 2-3 łyżki koncentratu pomidorowego 2-3 łyżki oleju oregano bazylia słodka i ostra papryka sól, pieprz Kiełbasę
talerz przyjemnościminut, oczywiście plus czas pieczenia. Jeżeli chodzi o dodatki, to też możecie kombinować. Fajnie komponują się orzechy, cynamon lub suszone owoce. Fantastycznie nadaje się właśnie jako pieczywo do konfitur, serków czy DOMOWEJ NUTELLI (link) W każdym domu, od czasu do czasu zalegają jakieś pociemniałe banany, na które nikt już
kuron.com.plDistribuite le noci tritati grossolanamente e le mandorle a lamelle. Camembert pieczemy ok. 15 minut. Serwujemy od razu po upieczeniu udekorowany suszonymi figami, najlepiej z testowanym, ciepłym pieczywem. **** Cuocete il camembert per circa 15 minuti. Una volta cotto, decorate il camembert con i ficchi secchi e servitelo immediatamente, ancora caldo accompagnato da pane tostato. Smacznego! Buon appetito
La grande e la piccola cuocaWYKONANIE: Kurczaka przygotować wg. przepisu: https://www.pik-fit-trener.pl/2018/09/kurczak-w-miodzie-standard.html Sałatę porwać w drobne kawałki, pokroić cebulę i pomidorki w ćwiartki. Wymieszać składniki z kurczakiem w miodzie. podawać z pieczywem żytnim. Jak przedstawia się kaloryczność tego posiłku? 378 kcal
Być w dobrej formie i tryskać pozytywną energią przez cały czasPyszny i zdrowy dodatek do ciast, zup, past do pieczywa, klusek, placuszków i kremów. Dynia jest cennym źródłem błonnika i wielu witamin i minerałów, dlatego jesienią powinna często gościć w naszym menu. Dlaczego warto jeść dynię? Dynia jest bogata w beta-karoten, który chroni nasz organizm przed niszczącym działaniem wolnych rodników. Dynia zawiera w sobie dużo kwasu foliowego, witaminy
Kuchcik gotujezajmie to około 15 minut, pulpety wieprzowe lub z mięsa mieszanego będą się gotować około 30 minut. Pulpety w sosie pomidorowym można serwować z ziemniakami, kluskami, makaronem, ryżem lub pieczywem. Przed podaniem posypać natką pietruszki lub tartym parmezanem. Pulpety w sosie pomidorowym
Kulinaria - potrawy z różnych stron światakorzonki i łodyżki -pokroić w kosteczkę. Krok 3. Twaróg utrzeć ze śmietaną, dodać pokrojonego ogórka, rzodkiewki, posiekany szczypiorek i koperek - doprawić do smaku i dokładnie wymieszać. Twarożek nakładać na pieczywo. Smacznego :) twarożek z rzodkiewką fot. Moja Książka Kucharska twarożek z rzodkiewką fot. Moja Książka Kucharska
Moja Książka Kucharska