pieczywo - 17769 przepisów (strona:426/1185)

Poniedziałek: Królik a la cacciatore 126

rozmarynu lub łyżeczkę suszonego, złej całość pomidorami, przykryj, doprowadź do wrzenia, zmniejsz temperaturę i gotuj na wolnym ogniu przez godzinę aż mięso będzie miękkie. Podawaj z ryżem lub dobrym pieczywem Artykuł Poniedziałek: Królik a la cacciatore pochodzi z serwisu Niedzielny kucharz

Niedzielny kucharz
DROŻDŻOWE, BEZGLUTENOWE RACUCHY Z JABŁKAMI 129

przygotowania użyłam produktu o nazwie Mix B – Brot Mix ze swojego ulubionego, bezglutenowego sklepu Schär. Mix B – Brot Mix to bezglutenowa mieszanka do wypieku pieczywa (chlebów, bułek ) i pizzy. Idealnie nadaje się również do placków, racuchów i pancakes. Polecam! SKŁADNIKI: * Mix B – Brot-Mix – 250 g * świeże drożdże – 25 g ( nie zanieczyszczone glutenem ) * kefir – 250 ml * sól – 1 szczypta

Ostra na Słodko
Gołąbki w sosie własnym – przepis tradycyjny 201

Zagotować, doprawić do smaku solą i pieprzem. Następnie dodać 2 łyżki śmietanki 30%, wymieszać, wyłączyć palnik. Gołąbki podawać polane sosem. Można je serwować np. z ugotowanymi ziemniakami lub z pieczywem. Smacznego! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); The post Gołąbki w sosie własnym – przepis tradycyjny appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Kurczak po myśliwsku w pomidorach 108

niezależnie od wybranych dodatków (grzyby, oliwki, plasterki marchewki) i rodzaju wina, w efekcie końcowym zawsze otrzymamy smaczne, pożywne danie, które możemy podać z makaronem, ryżem, ziemniakami puree lub pieczywem. Kurczak po myśliwsku sprawdzi się jako niezbyt pracochłonny obiad, ale równie dobrze można go zaserwować na  wystawną kolację. Kurczak po myśliwsku z pieczarkami i pomidorami to także idealne rozwiązanie

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Pasta do chleba z pieczonego selera 145

Pasta do chleba z pieczonego selera to ciekawy i bardzo smaczny dodatek do pieczywa. Nie jesteście przekonani, nie przepadacie za tym warzywem? Też tak myślałam, ale bardzo miło się zaskoczyłam Seler korzeniowy to warzywo, po które powinniśmy sięgać w okresie jesienno – zimowym, to teraz jest na niego sezon Dodatkowo seler to samo zdrowie: ma dwukrotnie więcej witaminy C niż

365 dni dookoła kuchni
Sałatka „raz dwa” 157

sałatkę, którą wykonacie dosłownie „raz dwa”. Prosta, smaczna, szybka w przygotowaniu. Kilka prostych składników, a jaki smaczny efekt. Sałatkę możecie podać „solo” lub z ulubionym pieczywem. Ja najczęściej jem ją samą. Do tego filiżanka ulubionej herbaty i… nic mi więcej nie trzeba. No dobrze, później może jeszcze pokuszę się o deser A jak herbata

Słodkie okruszki
Karkówka w marynacie ketchupowej 181

postanowiłam ją zrobić i muszę przyznać, że zwlekałam zbyt długo. Taka karkówka jest smaczna i wymaga małego nakładu pracy. Idealne danie na obiad, można podać je z ziemniakami lub pieczywem. Do karkówki dodałam fajnych produktów, które możecie nabyć w Kuchnie Świata a jest to pasta paprykowa i pasta z czosnku. Karkówka w marynacie ketchupowej

Ewa w kuchni
Smażone tostowe ruloniki 213

Pamiętacie taki „wynalazek” jak chleb w jajku?? To taki fajny patent na wykorzystanie czerstwego pieczywa, które nie nadaje się już do jedzenia w zwykłej formie. Wystarczy więc kromkę takiego chleba zamoczyć na chwilę w rozbełtanych, doprawionych solą i pieprzem jajkach, a następnie usmażyć na rozgrzanym maśle. W wersji bogatszej można się pokusić o dodatek żółtego sera, który kładzie

Smaki Na Talerzu
Fasolka po bretońsku na szybko 185

Razem z tłuszczem przełożyć do garnka z fasolą całość gotować około 5-10 minut. Zagęścić według uznania mąką rozmieszaną w niewielkiej ilości zimnej wody. Doprawić do smaku. Podajemy z pieczywem

Ala piecze i gotuje
Wege bigos, który smakuje o niebo lepiej niż tradycyjny. 129

wszystkie składniki pod przykryciem. Na koniec gotowania dodaj koncentrat pomidorowy. Dopraw bigos do smaku solą, pieprzem i cukrem. Możesz dodać szczyptę cynamonu jeśli lubisz. Podaj na ciepło z domowym pieczywem.  Smacznego, Klaudia

Mango Papaja
Śledzie w śmietanie 157

mieszam z musztardą, cukrem i pieprzem. Zalewam nią śledzie z jabłkiem. Wszystko dokładnie mieszam, ewentualnie dodaję więcej cukru lub musztardy. Sałatkę śledziową przechowuję w lodówce.  Podaję ze świeżym pieczywem. Espumisan Max to wyrób medyczny

Kuchnia co dnia
Chrupiąca sałatka pełna smaku 172

Chrupiąca sałatka pełna smaku Dziś dzielę się z Wami przepisem (pomysłem) na pyszną chrupiącą sałatkę. Możecie ją podać samą, z ulubionym pieczywem lub jako dodatek do innych dań. Osobiście uwielbiam najróżniejsze sałatki, w szczególności te, w których łączę najróżniejsze chrupiące warzywa. Sałatka jest prosta, ale często to właśnie w prostocie tkwi siła. Zgodzicie się ? Spróbujcie. Składniki: 3 cm pora

Słodkie okruszki

Proponowane wyszukiwania