celu zagęszczenia dania wykonać zasmażkę: rozpuszczamy 1-2 łyżki masła i podsmażamy z 1-2 łyżkami mąki, dodajemy do potrawy, mieszamy i zagotowujemy *** *** Potrawę podajemy na gorąco ze świeżym pieczywem *** *** SMACZNEGO *** POLECAM TAKŻE: POMYSŁY NA SZYBKI, TANI I ŁATWY OBIAD! KLIKNIJ TUTAJ POMYSŁY NA NIEDZIELNY I ŚWIĄTECZNY OBIAD KLIKNIJ TUTAJ DANIA JEDNOGARNKOWE – POMYSŁY NA SZYBKIE I PYSZNE OBIADY KLIKNIJ
Blog z ApetytemPowidła śliwkowe z dodatkiem czekolady i kakao są doskonałym dodatkiem do pieczywa, deserów, naleśników. Ja przyznam się, że uwielbiamy wyjadać ją prosto ze słoiczka ;) 2,5 kg śliwek (najlepsze są węgierki) 800 g cukru 100 g gorzkiego kakao 100 g gorzkiej czekolady Śliwki umyć, usunąć pestki. Przełożyć do dużego garnka, dodać cukier i wymieszać. Podgrzewać na średnim ogniu często mieszając
Smakołyki Asicienkie paski, a następnie w drobną kostkę. Dodajemy miękkie masło lub majonez i siekając, łączymy z pomidorami. Można całość zblendować. Na koniec dodajemy odsączone kapary i mieszamy. Na pieczywie rozsmarowujemy masełko pomidorowe, układamy plasterki jajka i posypujemy solą morską
cool and mintysurowych krewetek w skorupkach ( ok 12 sztuk) 6 ząbków czosnku sok z 2 cytryn - może być i z trzech ;) oliwa posiekana natka pietruszki - opcjonalnie do podania białe pieczywo przygotowanie Krewetki opłukać i osuszyć. Na patelni (używałam nieprzywierającej) rozgrzać 2 - 3 łyżki oliwy. Dodać posiekany czosnek, smażyć mieszając, ok 30 sek - nie przypalić czosnku. Dodać krewetki, smażyć
Stare GaryHummus to idealna domowa pasta, którą bardzo łatwo przygotować. Można ją podawać z różnego rodzaju pieczywem czy tacosami. Idealnie smakuje z z kiszonymi warzywami. Pastę tahini można kupić gotową ale polecam ją zrobić z białego sezamu. Składniki: - 1 puszka ciecierzycy konserwowej, 400 g - 1 ząbek czosnku przeciśniętego przez praskę - 1 łyżka soku z cytryny - kmin rzymski - oliwa z oliwek
Apetyczna babeczkaKorzystajcie, a później napiszcie, która smakowała Wam najbardziej! Wśród nich sałatka jajeczna babci Małgosi, którą zawsze nazywałam pastą i tak już zostało, bo właśnie nakładałam ją na świeże pieczywo. Ze świeża bułką czy z chlebem smakują wyśmienicie! Podzielcie się przepisami z najbliższymi, przyjaciółmi i znajomymi z pracy. Udanego tygodnia! Pasta z awokado Pasta z awokado z jajkiem
Moja smaczna kuchniamiękka ale nie ciapowata . Doprawiamy solą , pieprzem do smaku . Dodajemy śmietanę , dusimy jeszcze chwilkę , około 3 -4 minut po czym zagęszczamy sos mąką do lubianej konsystencji . Gotowe , serwujemy z pieczywem czosnkowym lub grzankami Ryż lub kasza tez będą świetnym uzupełnieniem dania . Smacznego ! Artykuł „Biały” wegetariański gulasz z cukinii i pieczarek pochodzi z serwisu Ogrodnik w podróży
Ogrodnik w podróżyrazem upiekłam kolejny, jednak w wersji wytrawnej. Prosty przepis na chlebek z dodatkiem ziół prowansalskich zrobiłam na drożdżach. Prosto i bardzo smacznie! Nie ma to jak śniadanie z domowym pieczywem :) Bazowałam na przepisie od Zajadam.pl Składniki 2 szklanki mąki pszennej1 szklanka mąki żytniej25 g świeżych […] Artykuł Prosty chlebek pochodzi z serwisu Pink Envelope
Pink Envelopebardziej skupiałam się na wielkich porcjach makaronu niż na innych potrawach. I też nie sądziłam, że można to tak łatwo przygotować. Bo focaccia to nic innego jak rodzaj pieczywa, które jemy na ciepło w wersji suchej lub z […] Artykuł Focaccia z pomidorami i pietruszką pochodzi z serwisu Pink Envelope
Pink Envelopedużą ilością wszystkiego, gorący. Idealna propozycja obiadowa dla mięsożerców, my się do nich zdecydowanie zaliczamy;) Aaa.. z chlebem też się jadało, powstawało coś w rodzaju “maczanki”, pieczywo zanurzone w sosie mięsnym smakowało obłędnie! Było rodzinnie, domowo, smacznie. Myślę, że tak jest dziś u mnie:) Bynajmniej staram się odtwarzać kuchnię rodzinną, w szczególności mojej Babci. ZAPRASZAM na gulasz
Zasmakuj KuchniPyszna pasta kanapkowa z wędzonej makreli i kremowego twarożku. Aromatyczna, pożywna po prostu mniam. Świetnie smakuje na świeżym pieczywie z dodatkiem, np. rukoli lub/i cebulki, czy pomidora. Polecam na codzienne śniadanie. SKŁADNIKI 50 g miękkiego masła 1 wędzona makrela 1 szalotka 1 ząbek czosnku 150 g kremowego twarożku np. Almette 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego 1 łyżeczka posiekanej natki pietruszki
cool and mintyfiga to jedno z moich ulubionych połączeń, nadaje się na śniadanie jak i na kolację do wina. Dla bardziej wybrednych wystarczy zabrać ze sobą dojrzałe awokado, które z chrupiącym pieczywem smakuje rewelacyjnie. Jak już jesteśmy w tym sadzie to warto się rozejrzeć i zerwać kilka gruszek czy winogrono. Przygotowałam też wieczorem kukurydzę, którą ugotowałam z dodatkiem cukru. Przed wyjściem
SMYKWKUCHNIzrobione z dużą ilością oliwy z oliwek, orzechowa rukola, ser pleśniowy, jedyna w swoim rodzaju szynka prosciutto i pistacje! To nie mogło się nie udać! Obłęd! przepis: - 2 kromki pieczywa lub kromki ukośne z bagietki - oliwa z oliwek i masło Na patelni rozpuść masło i oliwię, zrumień grzanki z chleba, powinny być złote. na wierzch: - serek pleśniowy, - figa - prosciutto
SMYKWKUCHNI