pieczywo - 17769 przepisów (strona:434/1185)

Bigos z cukinii. 161

garnka, dolewamy odrobinę wody jeśli jest taka potrzeba. Doprawiamy do smaku. Gotujemy do miękkości cukinii. Na samym końcu dodajemy parówkę, mieszamy i gotujemy jeszcze parę minut. Podajemy z pieczywem. Danie przed podaniem posypujemy słonecznikiem.     Smacznego

Radość kipiąca uśmiechem.
Polędwiczka marynowana w musztardzie z sosem paprykowym. Przepis krok po kroku. 148

mięsa można dodać do sosu paprykowego.   Plastry wieprzowiny podawaj z sosem paprykowym i natką pietruszki. To danie najlepiej smakuje z ryżem lub kawałkiem pieczywa.   Polędwiczka marynowana w musztardzie z sosem paprykowym.   W codziennym gotowaniu najbardziej cenie sobie szybkość przygotowania potrawy oraz unikalny smak. Idealnym połączeniem tych dwóch cech

kuron.com.pl
Szakszuka z soczewicą 181

wbijamy kolejno jajka. Następnie całość smażymy na średnim ogniu. Aby jajka dobrze się ścięły, przykrywamy patelnię pokrywką. 4 Całość przed podaniem oprószamy pieprzem, podajemy posypane zieleniną, wraz z pieczywem z masłem.   Artykuł Szakszuka z soczewicą pochodzi z serwisu kuchniabazylii.pl - blog kulinarny

Kuchnia Bazylii
Flaczki z żołądków drobiowych z mięsem 220

ciągle mieszając *** *** Następnie całość dodajemy do gotującego się wywaru. Mieszamy, dokładamy pokrojone mięso oraz warzywa i gotujemy jeszcze przez dwie minuty *** *** Na koniec doprawiamy flaczki do smaku *** *** Podajemy z pieczywem *** *** SMACZNEGO ***   POLECAM TAKŻE: POMYSŁY NA SZYBKI, TANI I ŁATWY OBIAD! KLIKNIJ TUTAJ POMYSŁY NA NIEDZIELNY I ŚWIĄTECZNY OBIAD KLIKNIJ TUTAJ DANIA JEDNOGARNKOWE – POMYSŁY NA SZYBKIE I PYSZNE OBIADY KLIKNIJ

Blog z Apetytem
Zupa pomidorowa z ziołami i grzankami 142

przez 10 minut. Zupę miksujemy za pomocą ręcznego blendera.  W miseczce łączymy śmietanę z 1 łyżką wazową gorącej zupy a następnie wlewamy do całości. Doprowadzamy zupę do wrzenia. Pieczywo kroimy na kromki (około 2 kromki na porcję). Układamy na nich plastry mozzarelli a wierzch posypujemy słodką papryką oraz ziołami prowansalskimi. Grzanki wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200° i zapiekamy

Qchnia po prostu
Zapiekany chleb 155

nadziewany serem i szpinakiem . Z okrągłego chleba odkroić wierzchnią warstę, około 3 centymetry. Po odkrojeniu piętki, wydrążyć chleb wewnątrz dochodząc prawie do skórki ale pozostawiając około 2 centymetry miękkiego pieczywa przy skórce. Na patelnię wlać 1 łyżkę oliwy, dodać drobno krojone pieczarki, startą na tarce o dużych oczkach cukinię oraz zioła prowansalskie. Smażyć na średnim ogniu przez 4 minuty

mecooks
Schab pieczony w kapuście kiszonej z pieczarkami 207

sosem, który wyciekł na talerz z usmażonych kotletów. Naczynie przykrywamy pokrywką i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200°C. Pieczemy przez 1 godzinę i 20 minut. Potrawę podajemy z pieczywem lub gotowanymi ziemniakami

Qchnia po prostu
Pasta z dyni i koziego sera 177

koniec smażenia dodać nieco wody. Cebula powinna być skarmelizowana i ciemna jak na zdjęciu. Na paście połóż cebulę, całość posyp odrobiną soli i pieprzu. Podawaj jako dodatek do krakersów, pieczywa lub do warzyw pokrojonych w paseczki. SMACZNEGO! Artykuł Pasta z dyni i koziego sera pochodzi z serwisu nietylkopasta.pl - blog kulinaria, restauracje, podróże

nietylkopasta.pl
Wołowina w sosie 162

Miękka, delikatna i rozpływająca się w ustach wołowina z sosem. Podałam z kaszą bulgur, ale możecie zaserwować także z kluskami, makaronem, ziemniakami, kaszą , pieczywem itp. Uwielbiam takie obiady i również Wam polecam. Więcej przepisów na dania mięsne nie tylko z wołowiny, ale i wieprzowiny, drobiu, dziczyzny, jagnięciny znajdziecie w zakładce MIĘSA. Jeżeli przygotujecie danie z mojego bloga podzielcie się swoją

O kuchni z uczuciem
Gulasz z kurczakiem i pieczarkami 128

solą i pieprzem. Dokładnie mieszamy. Przykrywamy i dusimy na średnim ogniu ok. 30 minut. Od czasu do czasu mieszamy. Gulasz z kurczakiem i pieczarkami podajemy na gorąco z ulubionym pieczywem lub bez. Pieczarki są niskokaloryczne i bez wyrzutów sumienia mogą je jeść osoby będące na diecie odchudzające. Pieczarki pomagają wzmocnić odporność organizmu. Pozytywnie wpływają na układ krążenia. Zawierają prowitaminę

My Chcemy Jeść
Czosnkowa pasta z białej fasoli 105

Mistrzyni kanapek, na równi z hummusem, pastą z groszku i pastą z pieczonej papryki, najlepsza ze świeżym, chrupiącym, jeszcze ciepłym pieczywem – czosnkowa pasta z białej fasoli. Pasta z fasoli to żadne odkrycie – w sieci można znaleźć wiele przepisów na pastę z fasoli z pieczonym czosnkiem, natomiast

Vegan Taste
Dyniowe bułeczki pełnoziarniste 132

wykonaniu.  Bułeczki wyszły miękkie, puszyste, w uroczym pomarańczowym kolorze. Dodatek cynamonu nadał bułeczkom ciekawej korzennej nuty.  Sprawdzą się doskonale w roli przekąski czy jako zamiennik tradycyjnego pieczywa. BUŁECZKI DYNIOWE Czas przygotowania 50 minut (plus czas upieczenia dyni) Z podanych składników wyszło 13 małych bułeczek 400 g upieczonej dyni (ja miałam dynię prowansalską z zieloną skórką) 100 g jogurtu

HealthyCreations
Lepieszka/lepioszka z Astany 165

drożdżowym. Nie była tak piękna jak w Uzbekistanie czy Tadżykistanie, gdzie na chlebie stemplem odciska się jakiś wzór. Ta, którą kupiłam (na etykiecie widniał napis "lepieszka"), wyglądała jak codzienne pieczywo i tak jak większość potraw, które jadłam w Astanie, posypana była sezamem. Składniki : Zaczyn 5 g drożdży 4 g cukru 100 g wody 100 g pszennej mąki chlebowej Ciasto zaczyn

Weekendy w domu i ogrodzie
Zupa brokułowa z serem Stilton 156

minutach dodać sól, pokruszony ser Stilton oraz śmietankę. Doprowadzić do wrzenia. Kiedy zupa zaczyna się gotować zdjąć ją z ognia i bardzo dokładnie zmiksować. Zupę podawać z pieczywem, jajkiem, ryżem lub groszkiem ptysiowym. Zupa brokułowa z serem Stilton O czym warto pamiętać przygotowując zupę brokułową. Jeśli nie uda się wam znaleźć w sklepie sera Stilton sięgnijcie po dowolny ser pleśniowy

mecooks
Grzanki z serem i żurawiną 101

maślanym zapachem unoszącym się w kuchni, zainteresowań nie ma końca Szaleństwo i błogostan w jednym! Świetna propozycja na śniadanie, kolację, powitanie znajomych. Generalnie połączenia ciepłych serów, żurawiny i chrupiącego pieczywa to dla mnie strzał w dziesiątkę, nie tylko na ciepłe przekąski, to – po kilku modyfikacjach – wspaniałe propozycje na ciepłe śniadania czy podwieczorki. Ot! Dodać wędliny, żółtego sera, pieczarek

Zasmakuj Kuchni

Proponowane wyszukiwania